reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Witam się w ten słoneczny poranek.

Dziewczyny od paru dni bardzo kiepsko śpię, to znaczy krótko (czasem tylko 4 godzinki), nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji do spania, jak tylko się położę to mały daje mi popalić (czuję go cały czas w dole i pod żebrami, choć to jest pozytywne i przynajmniej wiem że on się świetnie czuje) itp. Dzisiaj znowu to samo, usnęłam koło drugiej w nocy, od siódmej nie śpię i mały kopie mnie pod żebrami z lewej.

reklama
witam z rana
mnie dzisiaj mąż obudził o 1 jak wrócił z wyjazdu- i już do 2.30 się męczyłam żeby usnąc:/ a o 6 wstawałam do pracy na pół śpiąco:( małą w nocy tez wojuje;) nocny marek z niej;) po tatusiu:)jak się do męża przytulam to jego kopie;) a dobrze mu tak bo mame budzi po nocach - i ogląda tv;)

Domka pytałas czy są już jagody. Niewiele i trzeba się sporo nachodzić żeby coś zebrać ale już są.

Ja też śpię marnie :-/ przede wszystkim jest mi ciągle nie wygodnie. Bolą mnie pachwiny jak chcę zmienić pozycję. Wzięłam od siostry ta poduszkę długą to może odrobinkę lepiej się z nią śpi ale ogólnie masakra

Hej :)

ja też od pewnego czasu jakoś krócej śpię, dziś obudziłam się o 6 i kręciłam się i wierciłam, i niestety zasnąć dalej nie mogłam :/ a moja dzidzia jak tylko poczuje, że ja nie śpię to i ona się budzi i zaczyna aktywny dzień, tak się wierci i przeciąga, że aż mnie czasem żebra bolą po prawej stronie, ale nie ma co się dziwić skoro mamusia taka wiercipiętka to i dzidzia ;P

Dziś mam zadanie bojowe, zrobić zakupy dla 8 miesięcznego bratanka, kaszki, herbatki, słoiczki, pieluchy i chusteczki :) Jak widać rodzina uznała, że w aktualnej sytuacji będę najodpowiedniejsza do wykonania tego zadania ;)

Miłego dzionka :)

katinka- też tak miałam w pierwszej ciąży. Nie wiem czy wiesz, ale pełnia w piątekbyła. A jak mocniej księżyc świeci to organizm to odczuwa nawet przez zamkniętepowieki. Jak możesz to zasłaniaj okna, ja też polecam taką opaskę na oczy. Onasię i przy opiece nad dzieckiem przydaje, bo nie trzeba gasić lampki nocnejtylko nasunąć opaskę na oczy. My z M bardzo szybko się do tych opasek przyzwyczailiśmy,a jakość snu dużo lepsza

Mateuszek kopie najwięcej po kolacji jak się w końcu położę odpocząć i rano, jak dam Szymkowi kaszkę, pewnie mu wtedy ciężko jak brat opiera się o brzuszek:-D

Mnie od wczoraj boli w lewym boku, w prawdzie z przerwami ale boli. Wczoraj na nospie i apapu funkcjonowalam bo juz nie moglam wytrzymac,a dzis od rana znowu ten bol.
Nie wiem co sie dzieje,czy to maluszek na cos naciska,czy cos jest nie tak.
Moze sie czyms zatrulam bo do lazienki tez gonie jakos za czesto,oj sama nie wiem...

babina - a miałaś kiedyś kolkę nerkową? może to to? ona potrafi nieźle boleć:baffled: ja myślałam, że się przejadłam, bolało mnie w prawym boku, a się okazało że to była lekka kolka i jakaś niedrożność w moczowodzie, ale to dopiero po usg na IP się okazało. Zawsze warto sprawdzić.

reklama
Do góry