reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Jak sie urodziłam to miałam 59 i mama mi mówiła ze kupiła mnóstwo za małych rzeczy i ze lepiej bym kupiła za duże niż za małe :) wiec raczej kombinezon na zimę kupie większy. Planuje kupić body, pajace i pare spioszkow. Kaftaniki wydają mi sie nie wygodne i ze bedą sie podwijać. Polspiochy kupie tak na spróbowanie czy mi sie sprawdza. Stawiam jednak na wygodę dziecka i moja. Szukam wszystkiego co nie trzeba będzie przeciągać przez głowę, nie będzie zapinać sie na plecach i bedą zatrzaski.

reklama
Już jestem w domu
icon_wink.gif
Było świetnie,rewelacyjna atmosfera,towarzystwo no i szkolenie
icon_wink.gif

Wróciłam z niesamowitą i jeszcze większą energią niż miałam.Lecę odpoczywać
icon_wink.gif

Przejrzałam co pisałyście.Co do kombinezona to też się zastanawiam jaki rozmiar własnie kupić

cyntia - reaktywna to pewnie nadaktywna. Ty szczuplutkajesteś, więc pewnie dlatego tak je odczuwasz. Zgagę mam w obu ciążach, bo janisko pod głową śpię. Teraz jak śpię z rogalem to już bez poduszki. Niestety codo ciuszków z Pepco to ruletka, czasem po praniu ok, czasem do wyrzucenia.
justine - czasem niestety nie da się uniknąć hemoroidów. Janie miałam zaparć, tylko biegunki po żelazie i też w 9 miesiącu się przypałętały,ale to takie że z bólu dwie noce nie spałam. A po porodzie masakra. Ból krocza iszwy to był pikuś przy tych draniach:wściekła/y:.
czarna - ja bym nie kupowała specjalnie z krótkim,dzieciaczki na początku i tak nieco cieplej się ubiera. Nie wiem ile stopnimacie, ale my w mieszkaniu na początku mieliśmy tak 23 to tylko kaftanik iśpiochy ubieraliśmy, a nie dwuwarstwowo. A czy będziesz ubierała bodziaki i półśpioszki,czy kaftaniki i śpioszki, czy pajace to wyjdzie "w praniu". Zobaczyszco Ci będzie wygodniej ubierać i co będzie bardziej dostosowane do temperaturyw domu i wtedy dokupisz. Bo naprawdę planowaćto sobie można...:-D Ja zimą pokupowałam Szymkowi spodenki na lato, ale niesądziłam, że on jeszcze będzie raczkował i teraz na gwałt dokupuję spodenkitakie za kolano, żeby kolan nie poździerał bo mamy pozbruk na placu zabaw:baffled:.
gnagna - unas też przez jesien-zimę królowały bodziaki irajstopki, ale Szymek to już wtedy ćwiczył obroty, siadanie, ale tak dopókileżał to jeszcze śpioszki lub półśpioszki zakładałam. U nas ubieranie tomasakra, więc na dwór na domowe ciuchy ubierałam tylko kombinezon, żeby skrócićtortury.:-D Miałam kilka kombinezonów w zależności od temperatury. Tak więc u nasna cebulkę ubierać się nie dało:no:
katinka - jamiałam kupione Nan, ale w sumie dobrze że nigdynie daliśmy, bo mogliśmy tylko zaszkodzić. Szymek jak miał 2,5 miesiąca topadło podejrzenie, że ma AZS i skazę białkową, więc jakbyśmy podali standardowemleko to byłby zonk. W obecnej sytuacji chyba kupię Bebilon Pepti 1 DHA. Tojest dla dzieci z tendencją do alergii, więc nie zaszkodzi nawet jak Mateusznie będzie miał alergii. Ale tak co do zasady to lekarz powinien wskazać jakiemleko podać tj. czy normalne czy któreś z tych dla alergików.
domka - jak już Szymek zaczął raczkować to na gwałt musiałamzmienić śpioszki na rajstopki, bo w tydzień przecierał palce:-D. Ta bawełenka naśpioszkach jednak mało wytrzymała.
judy - kaftaniki mają jedną zaletę, czasem udaje się, żedziecko ich nie obsika i nie trzeba co rusz przebierać:-D. Ten problem z obsikiwaniemto zwłaszcza przy chłopakach jest, czasem już nam ręce opadały bo potrafił zasikać wszystko, ubrania, sobie buzię, przewijak, nawet ścianę:-D

a kupujecie posciel z ochraniaczami?
Bo posciel mam jakąs,a z ochraniacza z Aga nie korzystałam i teraz tez wydaje mi sie zbedny,sama niewiem

Pscołka ściana to nic przy tym jak mój kuzyn nasikal swojemu tacie do buzi :-D

Jeśli chodzi o rajstopki to mieliśmy już chyba z 20 rodzajów różnych firm. I najbardziej opłaca się kupować wg mnie z Woli ewentualnie Gatta. Są super, nie robi się na dupci siatka po kilku ubraniach, nie dra się tak szybko i nie kulkuja. Poza tym sa świetne gatunkowo i rosną z dzieckiem :-) a np w Intermarche są takie rajstopki marki Eldys kosztują Max 10zł a robi je dla nich wola! Czasami też w szachownicy można kupić rajty z Woli za 10zł.

Domka ja nie kupuje ochraniaczy. Mam po laurze. Ale myślę że bym kupiła gdybym nie miała :-)

Ostatnia edycja:
tak tak ja kupuje Domka ochraniacze razem z pościelą i baldachimem ;) uwielbiam takie zestawy :)

Kombinezon mam 68 rozmiar po Matim - powinien być idealny na Naduśke:)

Mleczko mieliśmy najpierw NAN HA 1 a później już Bebiko :)

domka - nie mam pościeli, ani ochraniacza:-D. Szymek śpi wśpiworku, aczkolwiek zastanawiam się czy teraz ochraniacza nie kupić, żeby mu jeszczedostęp światła ograniczyć, może dzięki temu będzie spał nieco dłużej.
marrika - znam jeden przypadek, że córcia (leżąc na przewijaku) zrobiła tacie kupęna głowę (akurat się po coś schylał) i przy okazji na spodnie do pracy, które specjalniezdjął i położył na łóżku za sobą:-D To już trzeba mieć niefart:-D

Marrika chodzi o to, ze w takim ubraniu material napina sie od ramienia az do paluszkow u stop i nie jest to dobre dla rozwoju ruchowego dziecka.Stopa ma byc luzna, czyli lepiej rajstopy, czy spodenki i skarpetki. Polspiochy tez te palce i stopy niby ograniczaja, ale to juz pozniej. Nie sadze, zeby takie ubranko realnie moglo skrzywdzic dziecko, ale o korzysciach swobody ruchow przekonywali mnie fizjoterapeuci, wiec pewnie teraz zwroce na to uwage.

Pscolka- dobrze ze będzie córa to nie będzie mi sie do góry zasikiwac :) taka mam nadzieje. I tak wszystko wyjdzie w praniu.

reklama
Do góry