reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Hej. Ja zamierzam szczepic razem z obowiązkowym kalendarzem,
nie negule matek które nie chcą szczepic,mam nawet znajomą,ma 6tyg synka i nie szczepi,bardzo sie zdziwiła
jak jej powiedziałąm ze ja swoje bede szczepic,ale jej absolutnie nie neguje,
to jej sprawa,zdziwiła sie bo w naszym kraju juz ją uznali za nieodpowiedzialną itd.

Co do hartowania,urodziłam córe w grudni,w 4 dobie życia wyszłysmy na 2 godz spacer
i tak codziennie,chyba ze jakas sniezyca była,małą w domu była ubrana w dzien zawsze w body albo koszulka i
pampers,skarpetek jej nie zakłądałam w domu.W domu ok 20*.Do 2 lat miałą tylko katar.
W lato jak ma katar jedziemy nad jezioro,katar znika,jak małą byłą potrafiłą tyłek wsadzic
w lodowatą wode w basenie.Antybiotyk miałą 2 razy na zapalenie oskrzeli.Nawet zapalenia płuc nie
miałą.
Jedynie AZS troche ją meczy.

Babina sto lat sto lat;-)

Z moich bolesci to tak,rano mrówki w rekch,z reguły jak siedze na kibelku i
sikam,dziwny ból w okolicach pachwiny jak kolka,i chodze jak pingwin;-)

Ostatnia edycja:
reklama
100 lat Babina!

Ooo pingwinki rządzą!!!! Też już sie smiesznie kiwam z boku na bok.

Ja również zamierzam szczepic, ale szanuje wszystkie decyzje. Wychodzę z założenia, ze kiedy wszyscy szczepia nie szczepienie to dobry pomysł. Mała szansa na zlapanie czegoś. W obecnych czasach, kiedy coraz więcej mam nie szczepi to ogromne ryzyko. Miałam zajęcia z autyzmu, cały semestr z różnymi specjalistami pracujacymi z dziećmi i rodzinami. Wszyscy zgodnie twierdzili, ze przyczyny nie znamy, ale z całą pewnością nie jest to szczepienie.

W sumie to ja nie wiem czy hartowałam mojego syna czy nie :-) Ubierałam go według zasady, że do końca 1 miesiąca jedna warstwa więcej a potem tyle samo warstw ciuchów co my :-) oczywiście czasem ku przerażeniu dziadków :-) Jednak jak to powiedziała nasza pediatra "dziadkowie to najgorsza zmora lekarzy" :-) Zresztą syn urodził się w czerwcu to na spacer w samym pampersie go woziłam, czasem przykryłam kocykiem ażurowym. Jednak wtedy temperatura była powyżej 28 stopni :-)

W Legnicy dziś chłodno, wietrznie i kropi czyli wspaniała pogoda :-D

Babina wszystkiego najlepszego i spelnienia najskrytszych marzen.
Rojanka niestety uczulic mozna sie w kazdym momencie zycia, znam osoby ktore dostawaly alergii na pylki juz jako osoby dorosle. Wspolczuje Twojemu tacie.
Co do szczepien to powiem szczerze nie ineteresowalam sie tym tematem. Szanuje decyzje rodzicow ktorzy nie chca szczepic badz szczepia nie na wszystko szczepia wierze ze ich decyzja jest przemyslana i przeanalizowali za i przeciw. Ja zamierzam szczepic. Nie znam osobiscie przypadku gdzie szczepienie narazilo zycie dziecka badz zaszkodzilo jego zdrowiu

Babina- wszystkiego naj :) my bedziemy szczepić. W mojej rodzinie nikt od szczepienia nie ucierpiał wiec strachu nie mam. Pracowałam z osobami uposledzonymi umysłowa przez 2 lata. Jesli chodzi o autyzm to on tak naprawdę szybko daje o sobie znac tylko osoby nie doświadczone mogą przegapić pewne nie pokojace sygnały. Np dziecko nie nawiązuje kontaktu wzrokowego , nie wodzi wzrokiem za zabawkami, i jak cos dobiega z innego pomieszczenia tez nie przyciąga to jego uwagi. Oczywiście nie oznacza to ze dziecko które ma te problemy odrazu jest autystyczne ale w takiej sytuacji wybrała bym sie do specjalisty i uważnie obserwowała malucha. Wiec pewne oznaki mogą pojawić sie jeszcze przed szczepieniami.

Sto lat Babina :)

Nie wiem, czy to prawda, ale czytalam, ze w Stanach dzieci nieszczepionych nie przyjmuja do przedszkoli i szkol.

Wszystkiego najlepszego Babina!!!

Ja też chcę szczepić, nie zaszkodzi a może pomoże. Cały czas myślę również o banku krwi pępowinowej. Fakt koszt jest spory bo czytała że 2300 na początek a potem 500 każdego roku, ale czego to my nie robimy dla własnych dzieci!!!

Sto lat Babina!!!

Ją szczepiłam i szczepić będę;-)

Domka ją kupowałam ostatnio łóżko piętrowe dla moich chłopaków;-)jest solidne i warte polecenia

reklama
Katinka te ceny pobran to w ktorym banku? Ja mam w PBKM. Dyskutowalismy, dyskutowalismy i jak mi wody przed terminem odeszly, to pobralismy z zestawem awaryjnym, bo nie bylo juz czasu na zastanowienie. Teraz nie wiem, czy pobiore

Ostatnia edycja:
Do góry