reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

babina – dokładnie, przesądy; moja mała była dokarmiana od samego początku mm i jakoś rosła J
Co do imion, to jak najbardziej decyzja rodziców. Chociaż moi teściowie wpłynęli na decyzję brata męża – miał być Igor, ale stwierdzili, że to rosyjskie imię i jak tak dadzą to oni nie przyjadą na chrzciny… no comment…
Kotulcia – słodkiJ chyba większość butelek dla maluszków nie ma już w składzie bisfenolu (przynajmniej tych bardziej znanych marek);
MonaG – mam dokładnie to samo; wczoraj dostałam krótkie legginsy, ale dziś do pracy też długich ;)
Madzia93 – ja polecam Lovi (mają takie ze smoczkami antykolkowymi i samowyparzające – chwila w mikrofali i czyściutka); ich smoczki też chyba mają najfajniejszy kształt; za to w ogóle się u nas nie sprawdził Tomme Tippe (miałam też ich laktator ręczny i po kilku miesiącach się rozpadł, a pompka pomimo mycia i wyparzania zapleśniała); co do podgrzewacza, to nie miałam w pierwszej ciąży i chyba teraz też nie będziemy inwestowali;

reklama
Ja mam przeczucie na chlopaka a polowkowe dopiero w połowie czerwca. Ale jak będzie chłopak to będzie Jeremiasz choć bardzo podoba mi się jeszcze Samuel ale nazwisko mamy też na S więc inicjały były by SS jakoś dziwne...Jeremiasz Jeremiaszek Jeremi

babina - jakieś bzdury z tym mlekiem:-D
Madzia- ja na początek miałam butelki, które dostałam naszkole rodzenia, nic nie kupowałam, bo przy karmieniu piersią i to zimą to butelkinie są potrzebne. Dopiero po pół roku jak wprowadzasz pokarmy stałe to siędopaja, ale o ile dzidzia pozwoli to lepiej z niekapka dawać niż butli. Teżmyślę, że zestawu nie warto kupować, bo nie wiadomo który smoczek dzieckupodejdzie, a na to niestety nie mamy wpływu. Ja dostałam Lovi i Avent i topierwsze mu podeszło i potem dokupowałam butle i smoczki.

Dawno mnie tu nie było. Widzę że o imionach rozmawiacie. Moim zdaniem utarła się już granica między imionami starodawnymi a nowoczesnymi. Dużo osób wraca do tych imion starodawnych (które moim zdaniem są ładne) ale też dużo wybiera te nowoczesne (uważane często za dziwne). W ten sposób w przedszkolu może być tyle samo Xawierów co Mikołajów :-) Ja szukam imienia w miarę krótkiego, do którego ciężko znaleźć przezwisko i z wymową którego na zachodzie nie będzie problemów :-D
Ostatnio podobało mi się Dominik, jednak przypomniałam sobie skąd znam to imię (jedyny Dominik to w "Szybcy i Wściekli :-D " i już mi przechodzi :-) dla dziewczynki Ewa lub Alicja. Jednak wybór imienia zmienia mi się średnio raz na 2 tygodnie, więc pewnie to sobie zostawię na październik :-)

Ktoś pisał, że drugą ciąże przechodzi gorzej od pierwszej. Mam podobnie, już teraz czuje się jak w 8 miesiącu. Znacznie szybciej się męczę itp. Doszłam do wniosku, że chyba mam już za stary organizm na takie rewolucje :-D dobrze, że to ostatni raz (chyba :-D )

Ja bardziej nad butelkami zastanawiam się nad laktatorem - moim zdaniem trzeba go mieć, chociażby w przypadku urodzenia wcześniaka i dokramiania go albo jak dziecko ma żółtaczkę a mama woli wyjść do szpitala. Nie chcę wydać dużo kasy bo odciągać później mam zamiar tylko na potrzeby szkoły co dwa tyg i myślałam o Lovi Prolactis... Miałam kiedyś Baby Ono ale nie pobudził mi laktacji, mało odciągał i poddałam się co do karmienia (młody właśnie miał żółtaczkę i tydzień nie miałam dziecka przy sobie, laktacja się zatrzymała).

Kotulcia mnie też spotkała taka sama miła niespodzianka odnośnie bezpłatnej wizyty po L4, więc jak widać zdarzają się jeszcze porządni lekarze którzy nie chcą wyciągać od nas pieniędzy na każdym kroku :)

Madzia odnośnie butelek to ja nie mam doświadczenia, ale słyszałam wiele dobrego o avent i tommee tippee. Ja nastawiałam się na zakup zestawów startowych, jednak po przeczytaniu waszych opinii wydaje mi się, że wstrzymam się z takim zakupem, tymbardziej że wczoraj na wartsztatach Mama to ja dostałam buteleczki chicco więc myślę, że na początek wystarczą dwie które już mam, a jak okaże się że jednak nie będę karmiła piersią to dokupię już po porodzie.

My wybierając imiona staraliśmy się żeby były międzynarodowe, bo zważywszy na pracę mojego mężusia nigdy nie wiadomo czy w przyszłości nie wywieje nas gdzieś zagranicę. Dla chłopca miesiliśmy imię już dużo wcześniej i chłopczyk będzie Jakub, natomiast z dziewczęcym nie możemy dojść do porozumienia, mi się podoba Pola, mój A. nie jest przekonany, ale z drugiej strony nie ma swojego pomysłu. Na ostatnim USG gin stwierdziła, że wygląda jej, że będzie chłopiec, więc mój mężuś stwierdził, że nie ma się już nad czym zastanawiać i cieszy się z Kubusia :) Ja po cichu liczyłam na dziewczynkę, więc czekam do kolejnej wizyty, żeby się upewnić ;)

Hej brzuchatki.
Mówicie o imieniu,nieweimy jeszcze co skrywa moja macica;-)
hahah ale czuje córke i na 99% bedzie Karolina;-) Wszyscy troje jestesmy
zgodni,no chyba ze cos nam w łeb strzeli.

Polecam ksiązke cieżarówka 9 miesiecy,czytam i smieje sie do rozpuku;-)

Butelke kupie 1 Lovi bo nastawiam sie na cyca;-)Agu aventa nie chciałą a LOvi
takie ładne i zachwalane.

Moja Aga w zasadzie na mieszance sie wychowała bo ja bardzo krótko karmiałam,
zdrowa i inteligentna jest.

Ja tez ta ciaze znosze gorzej,a teraz jestem na etapie jedzenia i spania

Ja mma dwa laktatory po szwagierce,aby wyparze,jeden ten najtanszy z gruszką a drugi
Lakta.

Co do karmienia...ja zawsze bede bronic mm.Synka karmilam tylko 6 tygodni, bylo to dla mnie bolesne, meczylismy sie oboje strasznie i nie mialo to sensu.

OCzywiscie jesli mamie sprawia to przyjemnosci i karmienie idzie bezproblemu jak najbardziej, ale nigdy nie skrytykuje mam ktore karmia dzieci butelka.

Nie wazne czym karmisz, wazne , ze kochasz :tak: to dodawalo mi otuchy przy przechodzeniu na mm.

U nas rozowa o imionach nadal trwa. Miala byc Iga lub Hubert, aleeeee dla dziewczynki chyba pozostaniemy przy pierwszej mysli i bedzie Nela a dla chlopca...tu bedzie gorzej. mazowi podoba sie Jeremi ( mi jakos nie bardzo), a ja zakochalam sie w Kostku. .... bedziemy wybierac po 11 czerwca :tak:

Dzięki dziewczynki za słowa wsparcia - wygarnęłam mu wczoraj co ja tym uważam, ale w sumie to doszło do kłótni i zła jestem na siebie bo niepotrzebnie się rozpłakałam i dzidzi pewnie było smutno. Od dziś mam "stalowe cyce" i nikt ani nic mnie nie wyprowadzi z równowagi!!!! :cool2::cool:

- co do brzucha to właśnie zmierzyłam metrówka i mam równą setkę! :-p za to w biodrach dużo więcej... :szok: szlag by to... ;/

- jeśli chodzi o imiona to ja jestem za Zuzanną a mojemu podoba się Lena... mysleliśmy też nad Natalią ale jakoś skrót mi średnio odpowiada...

LASKI a teraz konkret!!!!
W piątek jadę na panieński do kumpeli - wyjazd nad jezioro same baby - domek , penisowy tort, alkohol i zboczone gadżety :)
ale miałam wymyśleć 1 - 2 zabawy - macie jakieś pomysły??? moja kumpela zrobiła mi taki super quzi na moim panienskim że nigdy jej nie dorównam ale myślałam o:
-lepieniu penisów z plasteliny - rozdam kazdej po kawalku plasteliny i w 60 sec musza ulepic penisa - panna mloda decyduje kto wygrywa i jakas smieszna wiesniacka nagorde przygotuje...
- znalazlam opis zycia w róznych etapach po slubie odzwierciedlający się w majtkach... pierwszy rok super sexy stringi, pozniej jakies koronkowe...ciązowe i kończąc na starych opierdziałch majtach XXL - podobno mozna na placu zdobyc takie 5-6 par za 20 zł wiec chce jej kupic
- taki ekspresowy quzi - pezesyłam 30 pytan do jej narzeczonego - on mi odpowiada - ja znam jego odpowiedzi - i panna młoda musi odpowedziec tak samo - jak źle walnie to pije :) mozna powiedziec taki test na zgodnosc jak na weselach tylko takie krotkie inne pytanka.

co wy o tym sądzicie??? szczerze plis... chcialabym dzisiaj pojechac juz cos kupic... :nerd::sorry2::tak::confused:

reklama
Do góry