reklama
aga_sen
Zaciekawiona BB
Cyntia ja kupiłam angelsound ale są różne rodzaje z tej firmy. Te tańsze mają tylko możliwość słuchania. Mój mierzy również tętno ale wiadomo ze może być spory błąd pomiaru. Ja kupiłam używany w bardzo dobrym stanie za €35 i po sterylizacji jest super. Nowe na ebayu ok. €60
Czesc dziewczyny!!!
Mam na imie Łucja i mam 28lat. Dzis mija 12 tydz i 5 dzien mojej ciazy :-). Termin porodu mam na 22 pazdziernika i chcialabym do Was dolaczyc. Jest to moja druga ciaza (pierwsza niestety okazala sie ciaza pozamaciczna :-() i trzymam mocno kciuki za tego dzidziusia i modle sie goraco aby tym razem bylo wszystko oki.
Czytam Was od zeszlej soboty regularnie i postanowilam ze napisze dopiero jak przeczytam calosc . Dzis mi sie to udalo.
Mam na imie Łucja i mam 28lat. Dzis mija 12 tydz i 5 dzien mojej ciazy :-). Termin porodu mam na 22 pazdziernika i chcialabym do Was dolaczyc. Jest to moja druga ciaza (pierwsza niestety okazala sie ciaza pozamaciczna :-() i trzymam mocno kciuki za tego dzidziusia i modle sie goraco aby tym razem bylo wszystko oki.
Czytam Was od zeszlej soboty regularnie i postanowilam ze napisze dopiero jak przeczytam calosc . Dzis mi sie to udalo.
Madziorrek
Fanka BB :)
Lucus jestem dla Ciebie pełna podziwu ze Ci sie chcialo;p Witaj))
Ja marzę o detektorze tętna, ale mój J. się niezgadza , boji się, że to dla mnie zbyt stresujące będzie, gdy np nie będę mogła znaleźć serducha No nic muszę wszystko brać na wiarę, że jest wszystko ok...
Ja marzę o detektorze tętna, ale mój J. się niezgadza , boji się, że to dla mnie zbyt stresujące będzie, gdy np nie będę mogła znaleźć serducha No nic muszę wszystko brać na wiarę, że jest wszystko ok...
Witajcie
Nadrabiam kilkutygodniowe zaległości przez chorowanie i mam ciągłą bieganine z córką po badaniach i lekarzach.
Jestem ciągle zmęczona.
Co do picia to normalnie powinniśmy 2 litry wypijać. Inaczej mogą być problemy z nerkami. Zresztą ja lubię pić , dodam, że nie piję alkoholu Już sobie robię podwójnie herbatki w pół litrowych kubkach i mam całą szafkę różnych soczków.
Co do wagi to w zeszłą ciążę miałam 16kg na plusie i zrzuciłam po 10 miesiącach - nie ćwicząc tylko spacerując z dzieckiem, a potem chodząc za szkrabem i nie jedząć słodyczy.
Póki co 1.5kg na plusie
nie martw się też tak mam
kaśku86 witaj
moja nadal śpi w łóżeczku, ale u mnie bardziej jest problem typu tego, że ona broi strasznie i jak wyszłaby to się sama boję co zmaluje - wszędzie wchodzi, nawet na parapet, a śpi osobno w pokoju
no ale od czerwca chyba zacznę ją uczyć spać na sofie
super, zazdroszczę i życzę miłego wypoczynku i wspaniałej pogody
my mieliśmy planować wakacje, ale przez moje łożysko nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie
Straszne, potem jej to wynagrodzisz. Inaczej jakby się coś stało miałabyś do siebie pretensje i wyrzuty.
Jak Oliwia się czuję???
super
Iriss witaj
zdrówka
Madziuella81 trzymaj się, dbaj o siebie i zaglądaj tu do nas, rozumiem co czujesz, sama mam 2 Aniołki
nina2003 obawy zawsze są, sama pamiętam jak po 9 latach starania zaszłam w ciążę i po 2 miesiącach się zakończyła. Potem się udało, ale stres i obawy były przez całe 9 miesięcy
Sukienka super, ja w sierpniu będę szukać coś dla wieloryba
Rozumiem Cię z tym kupywaniem, sama nic narazie nie zamierzam kupić dla maluszka, zresztą mam trochę rzeczy po córce
super że się wprowadzacie - nas w czerwcu czeka remont i już się nie mogę doczekać
detektora nie miałam i nie zamierzam kupić
ja narazie ukrywam się za czymś szerszym, ale jak już przyjdzie cieplejsza pogoda to nie da rady się ukryć
ja dziś wysprzątałam mieszkanie i nadrabiam zaległości hobbistyczne więc jest moc
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
prawie oplułam ekran
jak mu się należało
zdrówka
Lucus85 witaj
Nadrabiam kilkutygodniowe zaległości przez chorowanie i mam ciągłą bieganine z córką po badaniach i lekarzach.
Jestem ciągle zmęczona.
Co do picia to normalnie powinniśmy 2 litry wypijać. Inaczej mogą być problemy z nerkami. Zresztą ja lubię pić , dodam, że nie piję alkoholu Już sobie robię podwójnie herbatki w pół litrowych kubkach i mam całą szafkę różnych soczków.
Co do wagi to w zeszłą ciążę miałam 16kg na plusie i zrzuciłam po 10 miesiącach - nie ćwicząc tylko spacerując z dzieckiem, a potem chodząc za szkrabem i nie jedząć słodyczy.
Póki co 1.5kg na plusie
nie nadążam za wami dziewczynki, co znajdę chwilkę i zajrzę to jest tyle popisane że nawet nie wiem gdzie ostatnio czytałam...
nie martw się też tak mam
kaśku86 witaj
witaj kaśku :-)
żeby nie myśleć o przyszłotygodniowym USG zajęłam się rzeczą najbardziej zbędną, a mianowicie obmyślaniem jak tu przerobię mój gabinet na pokój młodej ;-) czy doświadczone mamy mogłyby udzielić mi rad odnośnie przeniesienia 19 miesięcznego dziecka do łóżeczka bez szczebelków, ale oczywiście z dokręconą barierką ???? młoda już biega, próbuje wyłazić ze swojego łóżeczka wsadzając nogi między szczeble, świetnie umie schodzić z bardzo wysokich kanap i łóżek, ale jednak nocą jest ruchliwa i mam pewne obawy ...
moja nadal śpi w łóżeczku, ale u mnie bardziej jest problem typu tego, że ona broi strasznie i jak wyszłaby to się sama boję co zmaluje - wszędzie wchodzi, nawet na parapet, a śpi osobno w pokoju
no ale od czerwca chyba zacznę ją uczyć spać na sofie
Ja jutro rano jadę ze swoim wspólokatorem czyt. mężem nad morze na kilka dni juuupi )
super, zazdroszczę i życzę miłego wypoczynku i wspaniałej pogody
my mieliśmy planować wakacje, ale przez moje łożysko nie wiadomo czy coś z tego wyjdzie
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj miałam straszny dzień. Moja Oliwka w nocy zaczęła wymiotować. Rano zaczęła gorączkować i znowu dostała drgawek gorączkowych. Karetką pojechałyśmy do szpitala. Niestety mała wylądowała na oddziale zakaźnym i nie mogę z nią być:-( Musiałam wybrać czy mam zostać z Oliwią, czy narażać fasolkę, że czymś się zarażę. Lekarka mi odradziła przebywanie na tym oddziale. Cały czas jest z Oliwką na zmianę moja mama albo mój mąż. Jednak i tak mi bardzo ciężko, że nie mogę się nią opiekować. Prawie cały dzień ryczę bo mam straszne wyrzuty sumienia, że ją zostawiłam.
Straszne, potem jej to wynagrodzisz. Inaczej jakby się coś stało miałabyś do siebie pretensje i wyrzuty.
Jak Oliwia się czuję???
Jeszcze się pochwalę wczoraj byłam na usg prenatalnym i wszystko jak najbardziej okidzieciątko zdrowe,rośnie i wg usg jest 12 t.c. tak jak wg okresu więc idealnie
super
Iriss witaj
Ale dzisiaj cisza. Mam nadzieję ze miło spedzilyscie sobotę.
Ja niestety cały dzień w pozycji horyzontalnej, coś mnie dopadlo, katar bol gardla, kaszel i spółka męczą mnie od wczorajszego wieczora.
zdrówka
Madziuella81 trzymaj się, dbaj o siebie i zaglądaj tu do nas, rozumiem co czujesz, sama mam 2 Aniołki
nina2003 obawy zawsze są, sama pamiętam jak po 9 latach starania zaszłam w ciążę i po 2 miesiącach się zakończyła. Potem się udało, ale stres i obawy były przez całe 9 miesięcy
dzień dobry
dziewczynki genetyczne wyjdą dobrzebądzcie dobrej myśłi- rany mi wczoraj piękna 14 na suwaczku się pojawiła leci czas jak szalonymdłości minęły 2 kg nie całe na plusie wstawię zaraz zdjęcie brzuszka na odp wątekrośniemy
Elpasa - SAMIRA sukienka ciążowa Konfekcja ciążowa jednak kupiłam tą sukienkę
Sukienka super, ja w sierpniu będę szukać coś dla wieloryba
Ja straciłam dwie ciążę i nie ma szans, bym przed 30 tc cokolwiek kupiła. Ze strachu i asekuracji. Do tej pory body kupione w pierwszej ciąży wywołuje we mnie smutek. Nie chodzi mi o przesądy, a o nieprzewidywalne życie.
U mnie intensywnie ostatnio. Pod koniec grudnia kupiliśmy mieszkanie i dopiero teraz mamy je wykończone. W środę się wprowadzamy! Juuuupi! Jestem bardzo podekscytowana, choć w sumie ostatnie dni nie miałam nastroju. P. zachował się jak świnia, w ciągu jednego dnia dwa razy na mnie paskudnie nakrzyczał. Jeszcze nie przeprosił. Ja oczywiście parę dni przez to ryczałam i czekam dalej na jakąś rozmowę z jego strony.
Dziś mam cytologię i trochę się boję krwawienia. Polopiryna rozrzedza krew, o czym przekonałam się, zacinając się golarką, więc boję się efektu po badaniu..
Za parę dni będę miała normalny internet i więcej czasu, to się będę częściej odzywać.
A! Czy któraś z Was używa detektora tętna?
Buziaki, Kochane :*
Rozumiem Cię z tym kupywaniem, sama nic narazie nie zamierzam kupić dla maluszka, zresztą mam trochę rzeczy po córce
super że się wprowadzacie - nas w czerwcu czeka remont i już się nie mogę doczekać
detektora nie miałam i nie zamierzam kupić
I stało się Przez weekend tak mi brzuch wysadziło, że dzisiaj rano w płaszczyk się nie dopiełam, aż koleżanki w pracy zatkało Przynajmniej zaczynam wyglądać jak ciężarna, a nie zapasiona
Niedzielę spędziłam na miotle i szmacie, aż jestem w szoku, że miałam tyle siły Jednak to prawda, że z drugim trymestrem wraca moc
Dziewczyny więcej pozytywnego myślenia, nie ma co się nakręcać i uprawiac czarnowidztwo. Głowa do góry i cieszcie się ciążąmi
ja narazie ukrywam się za czymś szerszym, ale jak już przyjdzie cieplejsza pogoda to nie da rady się ukryć
ja dziś wysprzątałam mieszkanie i nadrabiam zaległości hobbistyczne więc jest moc
Czesc kobitki. Ja na razie raczej nie będę pisać, odezwe się po 24tym jak okaze się, ze wszystko jest ok. Jak nie będzie ok, to tez się w sumie odezwe, dam znac co mi lekarz powiedział na temat tej 'echoujemnej przestrzeni'. Jakos trudno mi się poki co cieszyc. Tez się boje, ze przez to cos strace moje male szczęście.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
No właśnie oni chyba naprawdę nie czaja co dzieje się w naszych organizmach i przede wszystkim naszych głowach :-)
Gnagna ja to też mam napady agresji, wczoraj palmą dostał z rozmachu :$
prawie oplułam ekran
jak mu się należało
My oboje chorzy. Moj P nawet bardziej i jest dzis troszkę rozdrażniony na szczęście w tym związku to on jest spokojniejszy ( choć tupnąć noga tez potrafi) ale biorę na niego dzis poprawkę w środę genetyczne. Trochę sie niepokoje ale cóż wreszcie zobaczę maleństwo i ta radość jest ważniejsza. Od środy oficjalnie powiem rodzince a po świętach w pracy.
zdrówka
Lucus85 witaj
pauletta86
Fanka BB :)
Lucus witaj. Masz termin dzien przede mna.
A bo ja chcialam Was wszystkie poznac nim napisze :-),nadto od 8 tygodni praktycznie tylko leze wiec mialam duuuzo czasu. Na poczatku ciazy mialam plamienia (jak nie jedna tutaj) i wyladowalam w szpitalu na 5 dni przy wypisie panidoktor poinformowala mnie ze beta nie przyrasta prawidlowo a obraz na usg nie zmienia sie, na wypisie bedzie ze to wczesna ciaza jednak wedlug nich zarodek obumar. Gdyby krwawienie bylo jak miesiaczkowe to mam do szpitala nie przyjezdzac. Mialam pojawic sie gdyby byl krwotok. Pomijajac fakt ze mam grupe 0 Rh- i przy kazdym poronieniu powinnam dostac immoglobuline. Mialam przestac brac leki ktore do tej pory bralam na podtrzymanie i czekac... Cos mnie tknelo i leki bralam tak jak zapisal mi moj lekarz prowadzacy i tydzien po wypisie ze szpitala poszlam na wizyte kontrolna okazalo sie ze jest serduszko i bije...pieknie bije. Jak powiedzialam mojej lekarce co mi powiedzieli w szpitalu to sie za glowe zlapala i pytala ktorzy to tacy madrzy.
I dostalam nakaz lezenia w lozku do odwolania, a mi dwa razy nie trzeba powtarzac jesli chodzi o moja kruszynke.
I dostalam nakaz lezenia w lozku do odwolania, a mi dwa razy nie trzeba powtarzac jesli chodzi o moja kruszynke.
martina969
Filipowa mama
witam
monarti sukienka piękna
Lucus witaj!
u mnie też nieźle hormony buzuja mąż co drugi dzień tylko błaga żebym już urodziła:-) dużo rzeczy mnie irytuje, oczywiście błahych.
wróciłam z pracy i wyleguję się na sofie, zjadłam trzy małe paczki chipsów masakra jak jestem łasa na łakocie
monarti sukienka piękna
Lucus witaj!
u mnie też nieźle hormony buzuja mąż co drugi dzień tylko błaga żebym już urodziła:-) dużo rzeczy mnie irytuje, oczywiście błahych.
wróciłam z pracy i wyleguję się na sofie, zjadłam trzy małe paczki chipsów masakra jak jestem łasa na łakocie
reklama
martina969
Filipowa mama
Witaj Lucus:-)dobrze że się nie poddałaś :-)
Martina969 ją też leże i myślę co by tu zjeść;-)
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
ja niestety nadal też mam głodomora w brzuchu ale chyba zadowolony bo czuje jak kica
Podziel się: