reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Dziewczyny u mnie za oknem wiosna a u Was? Dziś na rabacie zauważyłam kwitnące żonkile a nie długo też tulipany będą kwitnąć - WIOSNA ;)))

Zaczyna mnie pobolewać kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Lekarz mówił że mam skrzywienie kręgosłupa i to będzie powodować bóle - przede wszystkim w ciąży. Macie jakieś dobre sposoby aby je złagodzić ??? wiem że na basen będą musiała chodzić....

Gratuluje dziewczynom udanych wizyt, w ostatnim czasie miało było dobrych wiadomości wiec dobrze ze nadrobilyscie :)
Wczoraj odebrałam wyniki, z tego co się orientuje to wszystko jest ok, ale w srode na wizycie się upewnie :)
Milego i słonecznego dnia kobitki ;-)

Monarti to dobrze że sama nie jestem:) witaminki zdrowe to można jeść. Ja jeszcze oprócz jabłek zajadam się rzodkiewką za która nie przepadałam kiedyś no i mięso aż się wszyscy dziwią jak widzą mnie wcinającą jałowcówke pycha..a normalnie kiełbasy bym nie tchneła:) ale od jakiegoś czasu stale gości w lodówce.

u mnie tez pięknie , słoneczko- wrócę spacerkiem z pracy do domu:)

KAS- ja z kolei owoców nie jadłam:/ mogły stać aż zgniły- a teraz pochłaniam, od jogurtów mnie totalnie odrzuciło, mięso uwielbiam:) aa herbatka z cytrynka- miodzio :) mogę pić cały czas:)

u mnie z kawą tez sie zmieniło piłam po 3 dziennie a teraz mnie nie ciągnie, co kilka dni sie napije rozpuszczalnej ale bez szału i smaku jak kiedys

Hej dziewczęta, u mnie też zaświeciło słońce ale trochę jeszcze wieje. Dziś wybieram się do rodziców to trochę pooddycham świeżym powietrzem :) Mąż wyjechał służbowo a ja miałam w nocy sen, że zadzwonił do mnie i powiedział żebym sobie sama pojechała w sobotę na usg bo on zostaje na imprezie z kolegami! Wściekłam się i obudziłam zapłakana że ma gdzieś nasze dziecko :angry: uffff dobrze, że to tylko sen. Wiem, że w rzeczywistości nigdy nie opuściłby wizyty, a jak jesteśmy u lekarza to mało głowy nie włoży w monitor tak patrzy na Malucha :)

Zauważyłam że część z nas albo zajada się mięsem albo wręcz nie może na nie patrzeć. Ciekawe czy coś w tym jest, że to kwestia płci dziecka :-) dowiemy się pewnie już niedługo.

I jesteśmy na L4 przez tydzień. Córa podłapała w przedszkolu jakąś zarazę :/ Wczoraj wymioty, biegunka, gorączka. Dzisiaj bolące ucho. Efekt antybiotyk i siedzimy w domu, Szkoda mi małej ale generalnie to przyda mi się tydzień nie wstawania o 5.30 :D Dzisiaj o 15.30 USG przez ten cyrk z chorobą Miśki całkiem zapomniałam że to już dzisiaj. Trzymajcie kciuki :)

reklama
U mnie w pierwszej ciąży zero typowych dolegliwości i zachcianek. Typowa nudna ciąża. W tej za to mdłości całodzienne (nie jakieś okropne ale dyskomfort jest) i zachcianki. Jak na razie typowo owocowe w zeszłym tygodniu mango a od paru dni gruszki (świetne na zaparcia :-) ). Wiem, że każda ciąża jest inna ciekawe więc jak by wyglądała następna :-D
U nas też ciepło ok 19 stopni ale w niedziele ma być znów tylko 10. Jedna niema co narzekać zima nas w tym roku rozpieszczała.

Do góry