reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Ja nie mam problemu z małym. Pije wode, herbatki, soczki mu nie podchodza ale może i lepiej bo slodkie. Teraz chętnie pije wodę z niekapka. Mam taki 4+ z TT,tyle ze z niego wszystko sie wylewa i muszę mu go trzymać. A z innych ,gdzie trzeba pociagnac żeby polecialo to pic nie umie

My jemy tak
8 kaszka
11 mleko badz owoc,deserek
14 obiadek
17 owoc,deserek badz mleko
20 mleko z kaszka

reklama
Hej!
Zapomniałam napisać, że mamy nocne karmienie. Aktualnie jedno ok 1, choć dziś o 2.30 dopiero. Mój starszy synek przesypiał nocki od dnia jak skończył 3 msc, więc zastanawiam się teraz jak długo jeszcze. My mamy kubeczek treningowy avent 4+, niebawem kupię ten 6+ i zobaczymy. Przy starszaku miałam TT 4+ i bardzo go lubił, potem przeszliśmy na avent, a potem bidon canpolu z rurką.

Smarujecie już dzieciaczki kremem z filtrem?Jeśli tak to jaki możecie polecić?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Haneczka mały dopiero od niedawna zaczął przesypiac nocke, ale różnie czasem te nocki wygladaja. Czasem z 1 kamieniem ,na uspokojenie bardziej. Czasem tylko smoczek wystarczy. Dziś było bez budzenia od 21-6. Także coraz lepiej.

Pewnie jakby wypił więcej na noc to może i dłużej by pospal, a wypije 150-180 ml i koniec

Standardowo budzi sie o 6-6.30 ale dam mu herbatkę a śniadanie dopiero je o 8. Jak dalam mu mleko wcześniej to kaszki nie chciał, więc nad ranem mleka już nie dostaje

Ostatnia edycja:
Moja budzi się zwyczajowo około 8. W nocy czasem jedno karmienie, czasem trzy a czekam wcale. Ostatnio coraz cześciej obcują jedno lub wcale. Przesypiała mi już całe noce 2-4 miesiące jak miała. Od 4 zaczęła się budzić. Teraz powoli wraca do przesypiania.

Ale Wam dziewczyny zazdroszcze .. ;) moj dzisiaj w nocy na jedzenie budzil sie co dwie h (z tym ze o 19.00 zjadl kaszke 120ml i 20.15 cyc- 20.30-spanie i oczywiscie 23.00 pobudka na cyca :/ )
.. Szukam zlotego srodka zeby go nauczyc vhociaz jednego karmienia... Ale obawiam sie ze takiego niema. Czy Wasze bobaski same od siebie zaczely przesypiac nocki czy pomoglyscie im w jakis sposob?

Ja juz chyba pisałam ze kupilam malej lovi 360* nieraz go zassie jak jej tzrymam ale go schowałam bo do perfekcji obcyała picie z tt tylko z tego niekapka 4+ co tzreba zassac i wypija naraz pół kubka.Szok dla mnie:-)

KArolce przesunelam spanie na 21 i budzi mi sie raz o 4-5 zje cyca i spimy do 6 bo musze starsza do szkoly wyszykowac.Jak ida zeby potrafi sie budzic co godzina.

Mamy juz 4 zeby i chyba znowu sie zacyzna bo dzis plakala i slina jej az kapie.

No i sie pochwale bo Akrolka dzis zaczeła stawac przy meblach:-)

Domka brawo dla malej spryciuli ( ile mala ma), moj Tymosz tez juz na kanapie zaczol stawac od paru dni- wspina sie po poduszkac az wstanie, potem sie zapomina puszcza jedna reke i po 5 sekundach jest bam. Troche go stopuje bo ma jeszcze czas... No ale coz juz nie bedzie lezal jak placuszek ;)

Ja obojetnie o ktorej bym go nie polozyla budzi sie o stalych porach ;( a od lipca wracam do pracy nie wyobrazam sobie isc na 7 do roboty po takiej nocy ehhh...

reklama
Do góry