Justine - gdybym była na Twoim miejscu, to na pewno bym przesunęła szczepienie. Super, że Kubuś już wyzdrowiał. A jak u niego z zasypianiem po szpitalu? Nie jest rozregulowany?
Ewelina - ja mam Microlife NC 150 i jestem zadowolona. Nieznacznie temp. potrafi się wahać. Ja mierzę tak nie dalej jak 1 cm od skóry - na jednej i drugiej skroni i na czole. Jaki masz model?
Czasem sprawdzam też w uszach, bo przy zapaleniu może być tylko w uchu wyższa temp.
Marrika - Kochana, zdrówka dla córeczki. Ważne, że byłaś czujna i szybko zareagowałaś. Jak mała teraz się czuje?
Ja przeszłam na Pampersy 4, gdy Adi dobijał do 7 kg i skończył się problem ze śladami po falbankach i odparzenia.
Czytałam wczoraj o wprowadzaniu pokarmów u maluszków i znalazłam informację, że wprowadzenie za szybko pokarmów może nawet uszkodzić układ trawienny :-O
Według zaleceń najlepiej koło 6 miesiąca w przypadku kp, mm 4,5 (parę tygodni temu czytałam, że najnowsze zalecenia WHO mówią, by przy mm też od 6). Wcześniej po uzgodnieniu z pediatrą, ale absolutnie nie przed ukończeniem 17 tygodnia. To już tak blisko.
Interesuje mnie też metoda BLW. Słyszała któraś? Albo przerabiała w domu?
Adi ok. W nerwach temperatura skoczyła mu na chwilę do 38,1 nawet. Odkryłam go, uspokoił się i jest w normie. Oby tej ospy nie było. Gorączkę to mógłby mieć dzięki tacie. Młody przez 10 minut płakał na spacerze, a tata nie wpadł na pomysł, by dać mu smoczek. Rozgrzane od płaczu, szybko oddychające dziecko na chłodzie....