reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Domka ja tez,lub jak rozmawiam przez tel. Olek mysli, ze do niego mowie i sue usmiecha. Ta fizjoterapeutka mowila zeby pocierac dlonia o dlon maluszka tak zeby prostowaly sie paluszki, ktore na tym etapie juz nje powinny byc cuagle zacisniete.Dotykac jego raczkami do jego buzi do mojej buzi,do jego kolanek i opowiadac co jest co.

I bądź tu człowieku mądry. Jedni mówią zeby karmić na żądanie , inni ze co 3h. U nas to wypada rożnie zazwyczaj co 3-4h czasem nawet co 2. Ma w miarę stałe pory chyba ze jej sie załączy marudzenie. Póki co karmie na żądanie jak bedzie trochę większa wprowadze jakis plan narazie ma 4 tygodnie wiec pozwolę jej jesc wtedy kiedy chce ale jak skończy te dwa miesiące spróbuje trzymać sie planu bardziej rygorystycznie :) i tak nie ma tragedii bo te jej pory są dość stałe tak plus minus max godzina.

Domka - ja czytam wybiórczo na razie o planie i o nocy i jak mi się to uda wprowadzić to już wiecej do szczęścia mi nie trzeba ;-)

judy38 -
ja zaczęłam w poniedziałek jak skończył 6 tyg., karmie go co 2,5-3,5 godz.

Też się wzięłam za czytanie jezyka niemowlat.
Ciekawa jestem czy małego wdroze w nowe przyzwyczajenia. Chciałam dziś zacząć,pierwsza drzemka poszła dość sprawnie. Zjadł,pobawiliśmy sie i do lozeczka. Zasnął od razu

A zjadło mi posta

Przy drugim karmieniu schemat był ten sam, jedzonko,zabawa i jak zaczął marudzic do lozeczka. Poglaskalam go i wyszłam. Zaczął płakać ale nie wchodziłam tam,no i przyszła moja mama,wzięła małego na ręce i go uspala. Zła to do traz jestem.
Zobaczymy jak będzie wieczorem. Teraz mały zasnął w huśtawce.
Ciekawe czy takie spanie w huśtawce go nie rozstroi za bardzo,żeby potem nie odzwyczail się od lozeczka

Ostatnia edycja:
Ja teraz zrobiłam to samo,zjadła(ppo 4 godz drzemce) miała z godz aktywnosci i zaczeła pąłkac.Wyłączyłam karuzele dałam smoczek kocyk i spi;-)

Ej laski...
Moja chyba spi z otwartymi oczami... :/ serio... Na spacerze byłyśmy 2h a ona zamknęła oczy moze na 30min i odkąd wróciłyśmy o 15 to oka nie zmrużyła a lezy sama w łożku juz prawie godzine!!! Widzę ja przez kamerkę... Karuzela wylaczona, lekka lampka nocna sie swieci a ona oczy jak 5 zeta... Ale nic sie nie drze... Smoka dawni wypluła , czasami machnie rekami. Wtf??? Przecież ona za mała jest żeby tak grzecznie leżeć i nie zawracać gitary? Co o tym sądzicie???

reklama
Garmelka, moja tez na spacerze ma otwarte oczy, a potem zachowuje sie jak wyspane dziecko. I też ją kilka razy widziałam w kamerce, ze oczy otwarte, a nie woła. Bez kamerki byłabym przkonana, ze śpi. Też sie zastanawiałam wtf.

Do góry