reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Mój malutki jak narazie przyzwyczaja się do codziennych rytualow kąpiel,pielęgnacji,o 9 butla,kolysanka,tuli-tuli i do spania. I powiem wam że 3 dzień za nami i działa. Do pokoju wejdę raz czy dwa, podam smoka,poglaskam i zasypia.
Jak narazie budził się co 3 godz. Teraz już co 4. coraz lepiej

reklama
A my zaliczylysmy pamp, cycek, pamp, drugi cycek i śpi . Bez marudzenia zasnęła . Moze z jednej piersi sie nie najadala. Idę spac dalej i korzystać z tej chwili ciszy :)

A ja muszę ją pochwalic! Chociaż pewnie znajac życie dzis da mi w kość. Pola wziela relaksujaca kapiel ;) kolo 20 dostala mleczko. Na spiocha o 23 dalam jej i spala do 5:20. Dluzej nie dala rady..ale i tak luksusus zważywszy ze ja wymiotowalam...
Tylko po raz pierwszy wczoraj nie zrobila kupki i to mnie martwi :/

Rojanka - ja planuje oczywiście, poki nie ma minus 10 bede chodzic. Mam fajny krem musteli na chłód ciepło ja ubiore i heja.

Ostatnia edycja:
rjoanka, mi pediatra mówiła, że można chodzić do -8st, ja ze starszą chodziłam do -10, a ona jeszcze młodsza była jak zaczęły się mrozy.
My niestety jesteśmy uziemione w domu przez chorobę starszej :-(

U nas słaba noc, ale ze wzg na M, budziła się kilka razy, a po 6 już wstała zupełnie. Miałam ochotę wskoczyć razem z nią do łóżeczka.

pisałam wam wczoraj ze znajoma dała mi kremiki,posmarowałam na noc pyszczka i nie jest czerwony,ndala suchy i sie łuszczy ale kolor ma normalny.bede jej nadal smarowac tym kremem i zobacymy efekty,mam jeszcze z ziaji na azs ale narazie tym z dermedic jej bede maziac.
Ja w nocy nie przewijam,moja robi kope raz na 4 dni,dziennie idzie mi z 6-7 pampków

Starsza z grudnia i chodzilam do -10.

Domka to super ze buzka dzisiaj lepiej. U nas kupa jest w dzien tylko albo przed spaniem, w nocy przestala robic kupke w 4 tygodniu. Niespodziwalam sie jednak ze az tyle nasika:)
Babina, super ze synio przyzwyczaja sie do rytualow. Mi sie wlasnie wydaje ze u nas byl taki ryk ostanio no odpuscilismy kapiel. Ona wieczorami tylko widzi L juz sie cieszy i czeka az ja wsadzi do wodu, tak to uwielbia. Z zasypianien w lozeczku u nas bedzie wiecej roboty bo Jula zawsze zasypia na cycu, moze kilka razy sie zdazylo ze zasnela bez, dlatego jest to dla mnie sukces ze byla jednak troszke przytomna jak ja wkladalam do lozeczka.

Ewelina, u nas zawsze jest zielona kupa, czasen nawet ze sluzem jak zjem cos nowego. Mowilam o tym doktorce i ona powiedziedziala ze to nic takiego jak sie pojawi raz na kilka dni.

Cyntia, dziekuje za ksiazke:) Robimy nasz watek na forum ukrytym?

Garmelko, a co Ty tak cicho ostatnio? Czyzby zle dzialajaca aplikacja na forum zniecheca Cie do zagladania tutaj? Trzeba to w koncu zglosic, tylko gdzie?

Sunovia juz rozumiem co mialas na mysli piszac, ze bylo Ci dobrze jak starsza corka byla w swoim pokoju od poczatku. Az trudno uwierzyc, mimo tego ze mi dziwnie i smutno ze nie moge Juli poglaskac w nocy, to wysypiam sie bardziej. A jej stekanie przed pobudka slysze tak czy inaczej, wiec jest super.

Wlasnie lezy mi na brzuchu, uwielbiam to zwlaszcza jak ma napady smiechu przez sen :)

Nie bójcie się mrozu, cała zima przed nami. Najważniejsze, żeby nakremować buzke i oczywiście odpowiednio ubrać (ale też nie za ciepło). Warto hartować dzieciaki.
Wbrew pozorom takie maluszki lepiej sobie radzą nawet ze zbyt niską temperatura, niż zbyt wysoką.

Na blogu sroki pojawiły się recenzje kremów na wiatr i mróz. Z bardziej znanych polecane są Hipp, Nivea, Babydream, są jakieś dwa eko z super składem, polecam poczytać.

reklama
mróz lepszy niz wiatr;-)

Taa a dla odmiany ma sucha skóre głowy,matko wykoncze sie.Jak do stycznia sie nie poprawi ide do dermatologa,bo podejzewam azs,strasza miała.Uczulenie na pranie raczej nie bo to tylko głowa buzia i szyja,ciałko piekne

Do góry