reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Renisus - jeśli chodzi o opinie to ciężko powiedzieć. Ma jedynie na znanym lekarzu.pl ale mogą byc sztucznie generowane....nie wiem. Generalnie moge w weekend spróbować nie zaszkodzi.

Sunovia - w domu malutka jest w pampersie i samych spioszkach więc raczej to nie to. Niestety kompletnie nie wiem jaka jest temperatura bo nie mam termometru pokojowego, ale koniecznie muszę kupić od razu z wyświetlaczem wilgotności. Fakt był, że mąż jak ją mył to brał żel delikatnie namydlał nim i wodą oplukiwał. No i faktycznie do karmienia czy po kapieli/ snu była cieplej opatulana....ale potówki? ?? No mam jak już pisałam weekend. Lekarz dodatkowo przepisał nam krem Tanno- Hermal Lotio i kazał 2-3 razy dziennie smarować te zmiany.

Mizzah tydzień temu jak wróciliśmy od rodziców położyliśmy mała w kombinezonie i w czapce po powrocie bo szkoda było ją budzić a spala malo w dzień,następnego dnia miała całe czoło i głowę w potowkach 2 razy ją wykąpałam w krochmalu i po potowkach nie ma śladu;-)stary babciny sposób;-)no i zero oliwki;-)
My używany kosmetyków z Biodermy są bardzo drogie (litr płynu do kąpieli ok, 70zł a balsAm 50zł ale są rewelacyjne nie używam nic poza nimi) i mała ma śliczna skórę;-)

Mona - chwilowo mąki ziemniaczanej brak ;) Ja używam kosmetyków Musteli są rewelacyjne i każdemu je polecam. Kolezanka studiowała chemię i jako, że też jest świeżo upieczona Mamą bardzo dokoladnie fachowym okiem przyjzala sie skladowi m.in Jonshon& Jonhson, Niveii, Oliatum i mają fatalny skład. No nie mniej spróbuję tych sposobów oraz tego balsamu jeśli to to....

A tak w ogóle jeśli okaza się to potówki ( wolalabym taka wersje) to juz zupełnie mi ręce opadną.

Spoko potowki to nic strasznego i szybko da się ich pozbyć;-)jutro po maczke męża wyslij;-) spokojnie;-)

A jak tam blizny po szczepieniu na gruźlicę u was?mała ma ogromną ta kroste z ropą teraz czekamy aż peknie

Na blogu sroki z analizami składów jest mustela bebe żel do kąpieli i ona podsumowuje go jako żart a nie kosmetyk dla dzieci. Ogólnie wg jej analiz mustela ma słabe składy.

reklama
Mój malutki na początku też miał potówki,bo rzeczywiście mieliśmy za ciepło w domu.
Położona kazała przemywac buzke naparem z kory dębu,ale przemywalam zwykła przegotowana woda i zeszło od razu

Ostatnia edycja:
Do góry