reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Sunovia to sporo mała przybiera :-) Moja w końcu od soboty przybrała 200g.

Słonko pytałam lekarza o nutramigen AA i powiedział że trzeba jej dac tak około 3tyg na oczyszczenie i przez ten czas ma prawo boleć brzuszek, ulewać. Dzisiaj brzuszek nadal boli i kupki twarde. Widać że jej dokucza. Twoje dzieci też tak miały zanim mleko zaczęło działać?

reklama
Domka - haha :D Dobre! Muszę tak też powiedzieć tej ciotce :D

Tak piszecie o wadze, a mnie kusi, by kupić wagę dla niemowląt, tylko nawet używane dość drogie.

Ha Wy przynajmiej po slubie a my wciaz na kocia lape o laboga :D tesciowa to chyba nie przespi spokojnie nocy do czasu az mala bedzie zarejstrowana na L nazwisko:D A i o kocie mi sie slucha, ale wiecie co moja szycha zrobila ostatnio, nie panietam czy pislalam. Mala spala w ogrodzie w wozku i ta szelma wskoczyla na wozek. 2 tydzien a ta wciaz nie mozw sie pogodzic z pojawieniem Julki. My teraz lezymy bez papersa z gola dupcia bo jakas zaczerwieniona sie zrobila, ale mala ma radoche :)

Dziewczyny - ja Was przebiję. Ja moich dzieci nie ochrzciłam - i tu dopiero gadanie się zaczęło! A część rodziny nawet się mnie wyparła. No cóż - ja nie narzucam innym swoich racji, ale denerwuje mnie jak ktoś się pyta dlaczego a odpowiedzi już nie słucha - bo nie chce słuchać.

Hej dziewczynki, dziekuje za wsparcie :-)
Opowiem wam jak to było ze mną :-)

Wczoraj cały dzien bolał mnie brzuch i odchodzi mi czop z krwią sluzowy a to zwiastun porodu! Liczyłam skurcze i miałam gdzies od 18 co 3-5 minut!

Od 23-2 w nocy, pojechaliśmy do szpitala bo od 3 godzin miałam regularne skurcze.
I oczywiscie było za mało rozwarcie i wysłali nas do domu,
Leszek poszedł spac ja niestety nie dałam rady bo c chwila skurcze i strasznie silne

O 5 chlusnęły mi wody jak z wiadra i miałam juz takie skurcze ze masakre wiec zadzwoniłam do szpitala i powiedziałam ze jadę !!!

Pojechaliśmy i okazało sie ze mam 5 cm wiec mnie zostawili, przenieśli mnie do innej sali i dali gaz!

I tak do 10:30 zwijalam sie z bólu i co 4 godziny sprawdzają rozwarcie
na 10 cm wiec kazały mi przeć, miałam petydyny w nogę i gowno to znieczulenie i ten gaz daje !!!

Miałam skurcze parte ponad dwie godziny i muslalam ze z bólu bede chodzic po ścianach!

Tyle ze młody wciąż nie chciał wyjsć! Za duży był!

I przyszedł lekarz i zbadał mnie i powiedział ze nie dam rady go sama urodzić bo odwrócił sie plecami do góry, czyli poród pośladkowy :-)

I padła decyzja ze dadzą mi epidural i lekarka wyjmie go a jak to nie pomoże to cesarka! Rozcięli mnie w 4 miejscach! Paracetamol pójdzie w ruch!!

I po wielu godzinach męczarni na świat za pomocą niestety kleszczy przyszedł 22.10.14 o godzinie 13 Adrian :-) ważył 3870 al w długości nie znam jeszcze, uaktualnie ile tam dokładnie ma rozmiarów! Bidulek ma cała buzie i głowę w siniakach! Paracetamol minę szpitalu podawan

Moje kochanie był cały czas, mały u niego na rękach sie uspokaja, wzruszył sie nawet, cały czas mnie wspierał, jeszcze dodał ze szacun co kobiety musza przechodzić.
Teraz pisze sms jak kocha i nawet caluski dostaje bez okazji fajnie he he

Duzo przeszłam ale nie ważne bo mamy małego naszego upragnionego synusia, a reszta sie z czasem wygoi !

A mnie właśnie olśniło że moje dziecię dzisiaj miesiąc kończy :-D więc już mam niemowlaczka :-D

Magda gratulacje! Zapominaj szybko o ciężkim porodzie i ciesz się synkiem.

reklama
Magda - przede wszystkim gratulacje !!! Sinaiczki szybko zejda i najwazniejsze ze jestescie juz razem. Dlugosci dzidziusia nie podaja tutaj ;) o bolu z pewnoscia juz nie pamietasz a jak piszesz reszta zagoi sie raz dwa :*

Do góry