reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Dziewczyny.Jest bezpłatna aplikacja na telefon: nazywa się "baby soother" i tam są wszystkie możliwe odgłosy do usypiania (chlapiąca woda, suszarka, odkurzacz...). Ja sobie ściągnęłam przy pierwszym dziecku i mi się sprawdziło :tak:

Domka wow fajny poród! Zazdraszczam ;-) pokaż nam córeczkę!

Garmelka ty też pochwal się Izunia :-)

Moja lubi spać przy odkurzaczu :-)

Mizzah kochana ja codziennie po południu już mam doła jak pomyślę co w nocy będzie. I też strasznie się bałam że m pójdzie do pracy ale w sumie nie jest tak źle :-) zaczynamy normowac sobie harmonogram dnia :-)

Jestem wyczerpana. Dziś pojechaliśmy do pediatry z tą ranka w odbycie, co zamiast się zagoic w tydzień się pogorszyła. Pediatra stwierdziła, że to szczelina odbytu i wysłała nas do chirurga. Chirurg tę diagnozę i jej leczenie obsmial (Bactroban i Clotrimazol).
Druga sprawa. Młody u lekarki miał 37'C - wysłała nas na pobranie krwi i nastraszyla hospitalizacja :( Wydawało mi się, że to normalna temperatura u noworodka, ale nie będę się spierać. Pobieranie krwi to był horror :(

A poza tym to jestem złą matką w oczach innych. Bo to było tak, że Adi siurnal u pediatry i pomoczyl ubranko. Mieliśmy jedną pieluchę na zmianę, no bo skąd mogliśmy wiedzieć, że czeka nas wycieczka do szpitala. Siurnal drugi raz u chirurga (osiural lekarza). I dostal pieluszke z ligniny. Potem poszliśmy na pobranie krwi. A tam pielęgniarka oburzona co ja za matka jestem, że takie zaszczane dziecko z lignina na pupie mam.

Chirurg oburzony co ja jem, że dziecko ma takie gazy (kuzwa, pierdopędne sucharki!) i wypytuje mnie co jadłam ostatnio. Nie wierzy i robi wykład mężowi, by mnie pilnował. Że nic mlecznego, żadnych soków i napojów. Mięso tylko gotowane, marchewka, żadnych kupnych wędlin i przetworzonych produktów. Warzywa z tych niewzdymajacych. No i, kuzwa, tak jem. Mąż nic z tego nie kleil. W domu ja zaryczana, że z tego, co mamy w domu (żółtego sera i twarozkow nie, wędlin nie, masła nie), to sobie mogę zjeść suchy chleb i sucharki z wodą, a ten mi jeszcze zrobił aferę o to, że nie zjem normalnie.

A, i nie mogę pobrać wyników Adiego, bo wyskakuje błąd PESEL.

gosiak - dokładnie;-). Mi nie wychodziło opatulanie w kocyk to kupiłam teraz dwa otulacze, mam nadzieję, że spełnią swoją funkcję. Też nie mogłam znaleźć tego dłuższego filmiku o tej metodzie. Tzn. znalazłam ale z rosyjskim dubbingiem:-D

U na okap akurat naprawiony i chodzi cicho:-D, ale mam nadzieję że nie będzie potrzebny;-)

cyntia - tia, nie ma to jak wsparcie dla młodej mamy:wściekła/y:. Trzymaj się tam. Dla Adiego jesteś najlepszą mamą jaką może mieć:tak:, ale pieluszki i ciuszki na zmianę to zabieraj tak co najmniej do ciepłej wiosny, bo wiesz jak chłopaczki mają z tym sikaniem;-)

Cyntia: oj ale się u Ciebie tych wydarzeń i komentarzy od rana skumulowało. Nie przejmuj się. Ja też kilka razy słyszałam przykre komentarze od lekarzy jak próbowałam zdiagnozować córkę. Raz na IP dostałam opierdziel za to w jaki sposób rozszerzam dietę młodej, a robiłam to według wytycznej mojej pediatry :wściekła/y: Chamstwo jest niestety wszędzie. Przy drugim dziecku już będę miała to w nosie :tak:

reklama
Cyntia, tak mnie rozsmieszylas pierdopednymi sucharami, ze mi prawie szwy po cesarce puściły. Wylam ze śmiechu i zwijalam sie z bólu :-). Ale przeżyć współczuję i mam nadzieję ze wszystko sie szybko i dobrze skończy !

Z odglosami mam aplikacje usypiacz free. Taniej niż odkurzacz i bezpieczniej niż suszarka :-).

Na spanie u nas pomaga otulaczyk. Dostałam z ciuszkami po dziecku koleżanki i nie sądziłam ze użyje, a teraz bez tego żyć nie umiemy. Tylko drogie to strasznie, chcoalam kupić drugie na zmianę i zrezygnowalam.

Do góry