reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Sunovia wybacz za moj blad. Widocznie moja poprzednia lekarka jest do kitu albo jej sie spieszylo i dlatego mi tak odpowiedziala zebym popatrzyla na normy. To bylo na samym poczatku ciazy teraz nie wiem jakie mialam wyniki. Na samym poczatku ciazy robilam tez hemoglobine mialam 14, 2 zobaczymy w poniedzialek co z moimi wynikami....
Z corka mialam termin wg om 14 sierpien z usg 16 sierpien a urodzilam 18 sierpnia :) z tym ze mialam juz zielone wody plodowe i teraz sie zastanawiam ze wzgledu na to ze mialam taki straszny porod czy nie prosic o cc ... sama nie wiem jest jeszcze czas ale juz sie nad tym zastanawialam chociaz z drugiej strony wole naturalnie.
Sunovia a Ty z jakich powodow jesli moge zapytac bedziesz miala cc

reklama
Witam Październikowe Mamy! Ja te piękne chwile oczekiwania na narodziny dziecka mam już za sobą.:-) Z tego względu wiem, że w ciąży warto pomyśleć o emocjonalnym przygotowaniu do roli mamy, bo pojawienie się maluszka przewraca życie każdej kobiety do góry nogami i to na kilka ładnych tygodni. Jest to też okres mega obciążenia fizycznego i psychicznego, o czym rzadko się mówi... Jeśli jesteście zainteresowane jak można się przygotować emocjonalnie do macierzyństwa to zapraszam na bloga, do którego link znajdziecie w stopce. Są tam wskazówki na każdy trymestr ciąży. Jeżeli spodoba się Wam jakiś artykuł to zapraszam do polubienia funpage’a bloga, żebym miała jakąś informację zwrotną.:-)

Na col : troszkę mnie pocieszylas tym że u Ciebie w 6t pecherzyk miał 7mm ...

Asiulka : to ja z córka miałam termin z OM 16 sierpnia z USG na 10 sierpnia a ostatecznie urodziłam 23 sierpnia :-) i miałam wywolywany poród bo młodej nie spieszylo się żeby wyjść wcześniej ,urodziłam SN i wszystko było dobrze :)

Ile wy produkujecie, odzwyczaiłam się już od takiego tempa na forum :-)

Mój synek przez miesiąc był dziewczynką :-) teraz więc postanowiliśmy że chcemy mieć niespodziankę (jeśli oczywiście wytrzymamy :-) ) Jednak coś mi podpowiada że drugi chłopak rośnie, ale z tą moją intuicją to różnie bywa :-)

U mnie też była cc, pewnie teraz będzie podobnie. Nawet bym wolała skoro i tak już mam bliznę po cięciu.

Moja pierwsza wizyta 3 marca, jakoś jeszcze się nie denerwuje oby tak dalej :-)

Hej laski, ja po wczorajszej wizycie nadal jestem w skowronkach więc mam nadzieję, że będzie to miły i udany dzień :-)

Słuchajcie jak u Was z cerą? Mnie kilka dni po owulacji tak wysypało że wyglądałam jak nastolatka i nie mogłam nawet przechodzić koło lustra ale teraz już od kilku tygodni mam cerę jak pupcia niemowlęcia :-) Gładka i zero wyprysków. A jak tam u Was w tej kwestii?

odebrałam wyniki bety
26 648
po 2 dniach 32 509

Przyrosty o jakich pisałyście nie mają się do tego wyniku ni jak.
Ale porównywałam przyrost z wynikami jakie miałam przy córeczce to jest prawie identyczny , chociaż sama wielkość niższa.
Mam nadzieję, że jaednak będzie dobrze ...
W momencie wykonywania badań końcówka 8 tyg. wg OM, ale myślę że wszystko jednak się opóźniło...

gosiak_85 bede sie starala jednak za chwile zaczyna mi sie szkola...do ktorej teraz chyba nie mam wyjscia jak podejsc bez stresu i na calkowitym luziku:tak:

Witam wszystkie październikowe Mamusie :D
Ja dowiedziałam się o Fasolce w poniedziałek,Okazalo sie ze to juz 6 tydzień :) szok :shocked2:
Termin mam na 10.10 :)
Pozdrawiam
Karolina 23 lata ;-)

reklama
Czuje sie fatalnie.. mdli mnie zjadlam przysnelam a teraz znowu mi zle leze w lozku i czuje ze zaraz polece do lazienki :( z corka wymiotowalam od 7 do 14 tygodnia dzien w dzien :( widze ze tu znowu sie zaczyna :((

Tez mamten termin :)

Ostatnia edycja:
Do góry