reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Nika no moja mała właśnie od czwartku na antybiotyku że względu na crp podwyższone. Crp miała w czwartek rano 24 a dzisiaj 12. We wtorek mają powtórzyć i jak będzie w normie to pójdziemy do domu. Moja też ma lekką żółtaczke. A powiedzieli ci skąd może być infekcja? Mały miał jakieś objawy? Moja przespała 2 doby bez wybudzania na jedzenie. I dlatego badania porobili.

Śliczny synuś!

Magdalenka ja miałam planowane cc ze znieczuleniem w kręgosłup a musieli pilnie ciąć i zrobili w narkozie.

Ruda pamiętaj jak będziesz się przyjmować na oddział żebyś powiedziała że pod koniec ciąży miałaś opryszczke. Dzidzia będzie musiała być przebadana.

Oj chcialam odp a polubilam ;)a powiedz mi jak malenstwo sie czulo po narkozie ? Jedynie o co sie martwie to o nuedotlenienie maluszka przy porodzie w znueczuleniu ogolnym :/

reklama
Magdalenka ja porównując narkoze i znieczulenie w kręgosłup a miałam oba to 100 razy bardziej wolałabym znowu w kręgosłup. Ale ja nie miałam złamanego. Po narkozie ból o wiele większy. Młoda nie była niedotleniona, robili jej gazometrie krwi pepowinowej i wyszła bardzo dobrze. Zresztą u moim to wyglądało tak że zaczęło spadać tętno do 70 i trzeba było jak najprędzej dziecko wydobyć i nie było mowy o kłuciu w kręgosłup ze względu na czas. No a młoda po porodzie osłabiona ale to już raczej przez infekcje którą przechodzi.

Magdalenka ja porównując narkoze i znieczulenie w kręgosłup a miałam oba to 100 razy bardziej wolałabym znowu w kręgosłup. Ale ja nie miałam złamanego. Po narkozie ból o wiele większy. Młoda nie była niedotleniona, robili jej gazometrie krwi pepowinowej i wyszła bardzo dobrze. Zresztą u moim to wyglądało tak że zaczęło spadać tętno do 70 i trzeba było jak najprędzej dziecko wydobyć i nie było mowy o kłuciu w kręgosłup ze względu na czas. No a młoda po porodzie osłabiona ale to już raczej przez infekcje którą przechodzi.

Dzieki za odp.ja juz mialam 2 narkozy w tym jedna operacja na brzuchu wiec wiem jsk wyglada. Problemem jest to ze tu w uk upieraja sie w kregoslup. Z kolei lekarze w pl robili xnieczulenie ogolnie a mogli w kregoslup ale bali sie podjac tego ryzyka. Wiec teraz jestem miedzy mlotem a kowadlem. Biedna mala, mam nadzieje ze szybciutko jej sie polepszy. Zdrowka zycze :)

Bylam u poloznych i odradzily laktator - tak jak gosia napisala - cieply prysznic, masowanie i reczne uciskanie. Juz troche lepiej ale az tryskalo. Mloda mi przez to gorzej przystawic bo sutki i otoczki nabrzmiale. Ehh ale w koncu musi sie unormowac.

Dlugo nic, a teraz jedna za druga! :) gratuluje dziewczyny... Ja jeszcze chwile poczekam jak Bog da, bo moj tata przylatuje dopiero w sobote, ale sledze poczynania z wypiekami na twarzy! :-)

reklama
Do góry