reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Nika no moja mała właśnie od czwartku na antybiotyku że względu na crp podwyższone. Crp miała w czwartek rano 24 a dzisiaj 12. We wtorek mają powtórzyć i jak będzie w normie to pójdziemy do domu. Moja też ma lekką żółtaczke. A powiedzieli ci skąd może być infekcja? Mały miał jakieś objawy? Moja przespała 2 doby bez wybudzania na jedzenie. I dlatego badania porobili.

Śliczny synuś!

Magdalenka ja miałam planowane cc ze znieczuleniem w kręgosłup a musieli pilnie ciąć i zrobili w narkozie.

Ruda pamiętaj jak będziesz się przyjmować na oddział żebyś powiedziała że pod koniec ciąży miałaś opryszczke. Dzidzia będzie musiała być przebadana.

Oj chcialam odp a polubilam ;)a powiedz mi jak malenstwo sie czulo po narkozie ? Jedynie o co sie martwie to o nuedotlenienie maluszka przy porodzie w znueczuleniu ogolnym :/

reklama
Magdalenka ja porównując narkoze i znieczulenie w kręgosłup a miałam oba to 100 razy bardziej wolałabym znowu w kręgosłup. Ale ja nie miałam złamanego. Po narkozie ból o wiele większy. Młoda nie była niedotleniona, robili jej gazometrie krwi pepowinowej i wyszła bardzo dobrze. Zresztą u moim to wyglądało tak że zaczęło spadać tętno do 70 i trzeba było jak najprędzej dziecko wydobyć i nie było mowy o kłuciu w kręgosłup ze względu na czas. No a młoda po porodzie osłabiona ale to już raczej przez infekcje którą przechodzi.

Magdalenka ja porównując narkoze i znieczulenie w kręgosłup a miałam oba to 100 razy bardziej wolałabym znowu w kręgosłup. Ale ja nie miałam złamanego. Po narkozie ból o wiele większy. Młoda nie była niedotleniona, robili jej gazometrie krwi pepowinowej i wyszła bardzo dobrze. Zresztą u moim to wyglądało tak że zaczęło spadać tętno do 70 i trzeba było jak najprędzej dziecko wydobyć i nie było mowy o kłuciu w kręgosłup ze względu na czas. No a młoda po porodzie osłabiona ale to już raczej przez infekcje którą przechodzi.

Dzieki za odp.ja juz mialam 2 narkozy w tym jedna operacja na brzuchu wiec wiem jsk wyglada. Problemem jest to ze tu w uk upieraja sie w kregoslup. Z kolei lekarze w pl robili xnieczulenie ogolnie a mogli w kregoslup ale bali sie podjac tego ryzyka. Wiec teraz jestem miedzy mlotem a kowadlem. Biedna mala, mam nadzieje ze szybciutko jej sie polepszy. Zdrowka zycze :)

Bylam u poloznych i odradzily laktator - tak jak gosia napisala - cieply prysznic, masowanie i reczne uciskanie. Juz troche lepiej ale az tryskalo. Mloda mi przez to gorzej przystawic bo sutki i otoczki nabrzmiale. Ehh ale w koncu musi sie unormowac.

Dlugo nic, a teraz jedna za druga! :) gratuluje dziewczyny... Ja jeszcze chwile poczekam jak Bog da, bo moj tata przylatuje dopiero w sobote, ale sledze poczynania z wypiekami na twarzy! :-)

reklama
Do góry