reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
nike ty urodziłaś wcześniaka tak w 34 tygodniu???? to podobna sytuacja jak u mnie? czemu cc? jak mało czułaś ruchów??

Leże i czekam na usg, badanie ręczne to szyjka skrócona i chyba do piątku zostaje:(
Aj raz bym już też chciała być po a potem myślę żeby jeszcze sobie posiedział w tym brzuszku
Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy jakby nie wy to bym zwariowała a Ciebie Nika proszę o szybką odpowiedz wiem że jesteś zajęta dzidzią ale jak tylko znajdziesz chwilę to z góry dziękuje

Tak, urodziłam w 34 tc. Ruda ktg wychodziło mi nie za bardzo. Ja sie na tym nie znam, ale położna mówiła ze nie spełnia wszystkich kryteriów które są przyjęte jako norma, popołudniu ktg było jeszcze gorsze a ja przez 7 godzin miałam tylko trzy ruchy zaznaczone. Jak zgłosiłam, ze dziecko jest mało aktywne to w ciagu kilku minut leżałam na stole.
W karcie widziałam wpis zagrożenie zamartwica płodu i podejrzenie zatrucia ciazowego.

Hej dziewczyny, nie wiem czy macie watek z terminami porodow wiec zapytam tutaj. Kto ma termin na 26go? Ja się urodziłam właśnie 26.10 ale 30lat temu. Kibicuje wam wszystkim rozpakowanym i oczekujacym jeszcze.

Witam.
Gratulacje dla Mariki.
Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma 3100g,II. stopień dojrzałości łożyska,właściwie ustawiony[poprzednio był poprzecznie],dają nam góra dwa tygodnie do porodu[termin był na 20.10.],tak więc zaczynam pakowanie szpitalnej torby

Witam :-)

Marika gratuluje :)

Wczoraj pisalam ze maluszek cos mniej sie rusza,jak maz to uslyszal narobil takiej paniki ze pojechalismy do szpitala. Zrobili mi ktg,usg i przebadali szyjke.
Na ktg wyszly jakies skurcze,ale ogolnie ok.
Usg tez wporzadku. Maluszek ma 3500, przeplywy wporzadku,ilosc wod prawidlowa.
Szyjka hmm cos niby zaczyna sie dziac,rozwarcie na opuszek palca i zaczyna odchodzic czop,stap te brazowe plamienia.

Lekarz chciaz mnie zostawic w szpitalu na obserwacji,ale poczekalismy do 19 az przyszla ciocia,jest tam polozna. Zbadala mnie,pierwsze jej slowa "ale jestes waska" :-D heh
Powiedziala ze rozwarcie malusienkie,ze z tego to jeszcze porodu nie bedzie i kazala mi jechac do domu,bo szkoda by mi bylo w szpitalu lezec. Dala mi jakies czopki na ta moja waska szyjke i kazala czekac.

A juz mialam nadzieje ze cos sie tam sytuacja rozwija,ale najwidoczniej w tym miesiacu jeszcze nie urodze :-( no trudno,tyle jeszcze poczekam na to moje malenstwo

Marrika gratuluje:)

Obudzilam sie dzisiaj polamana jak cholera. Ach te luksusowe lozko szpitalne:p oczywiscie zero skurcza. Ok 2 w nocy mloda niemilosiernie mnie skopala. Moj dzisiejszy czop pobil rekord wielkosci - skad w mojej szyjce tyle tego paskudztwa??

Wkladam miedzy bajki porod po 24h odejscia krwwistego czopa. Mi kolezanka mowila w 33/34 tyg ze wygladam jakbym juz miala rodzic.. Tesciu powiedzial z 3 tyg temu ze po twarzy i obrzmialych wargach widac ze niedluigo urodze i wszystko dupa...
Dostaje deprechy szpitalnej. Wczoraj nie moglam zasnac i myslalam ze oszaleje i dzisiaj sie na zadanie wypisze ale po tym w jakim stanie jest lozysko i wody to by byla najwieksza glupota bo tu co chwile badaja tetno itp.
Postatnowilam ze jak dzisiaj bedzie ordynator na badaniu ponegocjuje wywolanie porodu:p
Jak sie nie zgodzi to pani sprzatajaca na bank mopa uzyczy a szpital ma spora powierzchnie i wanne tez tutaj widzialam:D

reklama
Do góry