reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Babina: jak już pisały dziewczyny żelazo jest na anemię. Dziecko po porodzie karmione piersią musi mieć odpowiedni zapas żelaza w organizmie ponieważ mleko matki nie dostarcza aż takich dużych ilości tego pierwiastka. I to co dzidzia zgromadzi w życiu płodowym od Ciebie, musi jej wystarczyć na około pół roku po porodzie. Jak będzie miało za mało żelaza, to będzie miało anemię i tak jak moje dziecko będzie musiało dostawać żelazo we wczesnych miesiącach życia. Moja mała nie o tolerowała żelaza, wypluwała, ciężko było jej podać bo na piersi była. Dzieciaki często mają też bóle brzucha od żelaza.

Czarna - gratulacje !!!!!!

z tymi pampkami to widze jedna przytomna i odczyta zaczek poprawnie :-D

babina
- powiedzilam o tych klociach poloznej. Nie dosc ze popatrzyla na mnie jak na wariatke, to powiedziala, ze szyjka normlanie jest jakby troszke w tyl a teraz zmienia swoje ulozenie, wiec moze dlatego. Po drugie powiedziala mi, ze moze wszytsko bardziej czuje bo to druga ciaza i umiem bardziej wyczuc. No ale takich kloc jak mam czasem ciezko byloby nie zauwazyc. Jak czytalam na necie to na wiekszosci for pisaly dziewczyny, ze to niby szyjka sie skraca ... ale nie wiem ile w tym prawdy . Ja tez juz bez luteiny - dzis pierwsza noc, gdzie wresci nie bedzie mi nic cieklo, no chyba ze wody odejda :-D (zarcik) a witaminiki odstawilam jakies 2 tyg temu. Zostalo mi pare tabletek omega trzy

garmleka - mi tez nie kazali brac nic , bo pierwsze wyniki krwi byly oki, ale bralam na wlasna reke

Gosiak- ale dla mnie to dziwne ze zupełnie nic lekarz mi nie zalecił...
Wlasnie wypiłam dwie szklanki gorącego kakao :) mój ogląda Bonda- a ja rano jadę na giełdę kwiatową:) mam nadzieje ze dzisiaj pospie...

gosiak, zazdroszcze "suchych" nocy :) ja jeszcze oprócz tych tabsów doustnych mam dopochwowe na noc ze względu na bakterie w moczu :( także nawet jakby mi się wody sączyły to chyba ni chu chu bym nie poznała... no chyba ze chluśnie to wtedy poznam :p

Mahdalenka ja podobno szalalam po wybudzeniu na operacyjnej. Dostalam leki na udpokojnie i musieli wpuscic do mnie mame, zeby mnie powstrzymala przed wstawaniem. Nic nie pamietam :) bylam strasznie zacpana, ale mialam wrazenie, ze ogolnie bylo zw mna lepiej niz z tymi po zzo. Mloda nie miala zadnych problemow. Zaczelam karmic po 2 dniach, bo jednak leki powazniejsze. Z laktacja tez nie bylo najnniejszego problemu.

Dzieki uspokoilas mnie. Ja trafilam na lekarza ktory zamiast uspokoic to sam nie wie chyba co zrobic :/ a wlasnue sie tez zastanawialam jak to z karmieniem bo w pl mowia ze po ogolnym trzeba czekac az lek wyjdzie z organizmu a tu ze od razu. Ame sama zaczne karmic co najwyzej po dobie. Laktacja powinna wtedy byc. Jeszcze raz dzieki za odpowiedz :)

reklama
Do góry