reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Witam Was wszystkie;-)
Zawsze liczy się skończone tygodnie.
Wczoraj Dziewczynki miałam wizytę Jaś waży 1700 i jest dwa tygodnie do przodu termin na 14.10.2014 a z miesiączki na 26.10. Jest ułożony poprzecznie skośnie i w związku z tym na chwile obecna cesarka, miałam robione też ktg pierwszy raz i teraz mam mieć co tydzień nadal zażywam leki hamujące bóle brzucha i pleców powiedział mi że skoro po nich mi przeszło to zaczynał się poród przedwczesny ;-(

Mam pytanie jaki polecacie laktator ręczny czy elektryczny?//

reklama
Co do drgawek przy gorączce to pamiętajcie że nie należy dziecka niczym przykrywać mimo że dziecku jest zimno, a wręcz należy dziecko schładzać poprzez chłodne okłady,chłodna kąpiel o 1-2 stopni niższa niż temp dziecka.

Ania moim skromnym zdaniem nie ma sensu kupować laktatora póki się nie okaże ze jest potrzebny. Ja w poprzedniej ciąży kupiłam i użyłam 2 razy jak mi się zastój zaczynał robić. Później leżał... Dobrze że kupiłam ręczny bo elektryczny to dopiero wydatek. Tak radziłam jednej koleżance. Nie posłuchała i kupiła elektryczny a potem wogole piersią nie karmiła...

Laktator warto kupic juz po porrodzie jak bedziesz pewna ze masz pokarm i ze chcesz tak karmic.

Ja chce kupic elektryczny ale dlatego ze chce odciagac mleko codziennie i mrozic albo zostawiac jak gdzies musze wyjsc a maly zostanie z babcia, jesli ty wszedzie bedziesz z dzidzia i nie chcesz miec zapasu ti starczy reczny: -)

Witam
Ja dziś spalam jak dziecko, od 23-8,z jedna przerwa na siku.
Też się zastanawiałam nad laktatorem. Kupilam na allegro za 50zl, prawie nowke, z jakimiś gratisami. Wyparze i już. Szkoda by mi było kasy na nowy, a nie wiadomo czy się przyda. Kupilam ręczny z aventu.
Jeszcze musze biustonosz kupić do karmienia i bede miała wszystko.
Chyba się skuszę na ten caffe z allesu. Obczailam ze w hurtowni niedaleko mnie jest za 65 zl, taniej niż na allegro. Musze się tam przejechać i poprzymierzc

Ja kupiłam ręczny z lovi. Nie wiem czy sie przyda ale musze za jakis czas wrócić do pracy wiec bede ściągać i mrozic. Tu taki laktator kosztuje prawie dwa razy drożej niz w Pl.

reklama
Wczoraj kuzynka mi mówiła, że w poradni laktacyjnej nauczyli ją odciągać pokarm ręcznie i tak robiła :)

Ania - dzielna jesteś :) Już niedługo i odetchniesz :)

Do góry