reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Deli śliczne zdjęcia. Córcia urocza.

Kamcia, Deli, a ja myślałam, że u mnie jest bajzel związany z remontem…

nnatalie ja mam makijaż permanentny. Mam kreski na górnej powiece i brwi. Kreski są super, bo choć minęły już chyba 3 lata, to nadal wyglądają tak samo. Natomiast brwi niestety zrobiły się brązowo czerwone, więc i tak muszę je malować.

reklama
Deli, piękna sesja! Ładna rodzinna pamiątka. :) Widzę, że remontowo u nas. Dzisiaj pan Kazio rozpoczął pracę w moim pokoju, który będzie Piotrusiowym pokoikiem. Ocieplamy. :) Po drodze z Puław tata kupił listewki, ledwo się zabraliśmy osobówką. :D

100_6321.jpg

Załączniki

• 100_6321.jpg
    100_6321.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 29
witam się i ja dzisiaj :) na nogach jestem od jakiejś 8:30 ale było troszkę rzeczy do zrobienia. Przede wszystkim chciałam sobie posegregować ciuszki od 2 koleżanek... jest tego dość sporo, wszystkie na 56 i 62 odłożyłam do 1 worka a na 68 na razie do pudełka. Stwierdziłam, że nie ma sensu się nimi na razie zajmować. Kubuś ma całkiem pokaźną wyprawkę :) teraz trzeba wszystko wyprać i wyprasować... ale to myślę z tym zaczekać do sierpnia bo nie mam nawet jeszcze ani proszku ani płynu... przyda się też odplamiacz... widziałam, że lovela ma także chyba z tej firmy kupię.

Sony dziękuję bardzo :) oj wymęczyli mnie to prawda ale najważniejsze, że mój cel został zrealizowany. Chciałam się bronić w lipcu i mi się udało.

Antiope dziękuję :)

martuśka85 dzięki :) wiesz co ja na pewno będę na ten temat rozmawiać z lekarzem. Na kolejnej wizycie 8 sierpnia chcę właśnie poruszyć temat porodu, żeby mi powiedział wszystko co i jak. Słyszałam też, że zamiast lewatywy stosuje się też czopek... nie wiem na ile jest to prawda i nie wiem na razie jak jest w szpitalu w Olkuszu... muszę się dowiedzieć. Wiadomo, że takiej wpadki chciałabym uniknąć

Dżaga dziękuję bardzo :) zobaczysz jak te 15 dni szybko zleci :) współczuję tych problemów ze spaniem

Paulinek Tobie także współczuję tych ciężkich nocy. Ja póki co nie mam problemów ze spaniem

Die ja to mam nadzieję, że te zakupy to był pierwszy i ostatni raz! :) ja się golę maszynką. Dziękuję za gratulacje :) No właśnie ja słyszałam o tych czopkach i też bym wolała takie rozwiązanie niż żeby mi ktoś w tyłku grzebał... blee... Malwina nie tylko Ciebie drażnią ciągłe pytania pt. jak się czujesz? mnie też to wkurza bo z kim się nie spotkam np. w sklepie to zaraz się pyta a jak się czujesz? a na kiedy termin? a który to miesiąc? a znacie już płeć? Ja na prawdę cieszę się bardzo, że będę mamą, lubię o tym rozmawiać ale kurcze czasem mam wrażenie, że ludzie widzą właśnie tylko mój brzuch... dziwne to jest... choć ostatnio spotkała mnie miła sytuacja bo pan przepuścił mnie w kolejce do kasy! i słuchajcie to się stało pierwszy raz! nigdy wcześniej nikt nie powiedział mi, że mnie przepuszcza, najgorzej jak stoje w kolejce do wędlin bo tam są zazwyczaj duże i baby się patrzą no i cholera muszą widzieć, że w ciąży jestem bo brzuszek już spory ale żeby któraś przepuściła to nie ma szans! jeszcze potrafią Cie zmierzyć z góry na dół robiąc przystanek na brzuchu i bezczelnie się odwrócić w drugą stronę! No ale cóż... trzeba jakoś sobie radzić

karoola oby kawka na podwórku humorek poprawiła :) wyżalić też się czasem trzeba :)

Kamcia to widzę, że u Was remont na całego :) dobrze, że uważasz na siebie i nie przeginasz z pomaganiem

joanna84 wypiłam z mężem picollo morelowe :) dobre było :)

deli śliczne zdjęcia, no po prostu obie wyglądacie super :) odpoczywaj w takim razie, dzień lenia też wskazany :) u mnie też dzisiaj gulasz :)

rany u mnie zostało 80 dni do porodu! przecież dopiero była studniówka... aaa jestem przerażona!

Ja dzisiaj wstałam z bólem głowy, kawa nie pomogła,a na drzemniecie nie mogę sobie pozwolić.Mam nadzieje,że wkońcu minie.
U Nas ładna pogoda,słonecznie,alenie upalnie.

U Nas też szykuje się mały remont,ale tylko odświeżenie salonu,ale czekam aż Ala pojedzie z mamą do Sącza, wtedy M na spokojnie wszystko zrobi.
Ja przy CC nie miałam lewatywy.
Powiedzcie mi w jakiej temperaturze pierzecie ubranka maluchów?

Joanna no to widzę, że u ciebie chyba najwięcej do zrobienia

Nula dziękuje ślicznie i lenia mam cd mąż nie narzeka więc i ja nie będę.
Loveli używam już 4 lata i jestem zadowolona.
Co do ciuszków to ci dobrze. Ja na razie skończyłam kompletować 62 i zaczynam z 68 :-)

Mały ugniata mi coś i jak kopie to boli. Pewnikiem chce zmiany pozycji, a mamie tak wygodnie. No nic ten jeden raz się nie dam :-).
Zamówiłam wczoraj salę zabaw dla Oliwii na urodzinki z szampanem, a co niech ma Pikolo :-).

Agnieszkaala ja piorę od początku w 40

Ostatnia edycja:
agnieszkaala ja wszystkie ubranka piore w 40 stopniach :) ja teraz mam persil sensitive, ale prałam w zwyklym persil color tylko płyn do płukania softlan sensitive... wszystko wyprasowane wiec powinno byc dobrze.. wczesniej prałam w loveli było ok :)

my po zupce :)

nula 80dni wow u mnie 85 dni zostalo...

Hej.
Cos mi telefon sie tnie wiec napisze krotko. Wrocilam od lekarza. Na szczescie z jednej strony na pluca oskrzela i gardlo mi nie padlo wogole nawet kataru nie mam. Wiec to jakas infekcja wirusowa. Jedyne co moge to 3x1 rutinoscorbin i do 4 tab apapu gdy bede czula ze temp sie podnosi. A moze sie ona utrzymywac do piatku wraz z oslabieniem... Dzwonilam do mojej gin bo mialam kiec dzis wizyte ale nie jestem w stanie i na silach pojechac wiec umowimy sie na sobote... Ale stwierdzila ze jesli to jakis wirus to nie za dobrze dla dzidziusia. Na szczescie dzis narazie czuje sie lepiej niz wczoraj czy poniedzialek.

Deli mam nadzieje ze czas faktycznie zleci szybko do mieszkania na swoim- ale z drugiej strony po porodzie niech sie ciągnie zebym jak najwiecej czasu spędzała z małymi:)

Dzaga ja z 20min stałam przed szafa i sie zmeczylam xD długo szukałam coś w co sie zmieszcze... Przeraża mnie to ze nie mieszcze sie w moje kochane ciuchy...

Kamcia a ja zero pomysłu na to co mogę zjeść dzis na obiad :/ zero weny...

Antiope u mnie moja siora ma kreski na górnej i dolnej powiece:) moja mama tak samo plus kontur ust;) ja chciałabym coś w tym stylu bo i tak maluje taka kreskę sobie na codzien:
image.jpg

Nula kultura u nas to chyba na ostatnim miejscu jest jesli chodzi o takie rzeczy... Ale powiem Ci ze najgorsze sa właśnie kobiety... Wiedza co to znaczy byc w ciazy i nic... W dupie Cię maja- stoj nawet godzinę :/
Najlepsza w takich sytuacjach jest moja siostra ;) kiedys staliśmy w biedronce- długa kolejka i oczywiście jedna kasa czynna- i koleś z synem chciał sie wpieprzyc w kolejkę (syn nie był małym dzieckiem) no i stoi marudzi sie i wpycha a moja siostra ze swoim językiem jak go z****la... Hahaha to sie usmialam:):):):) wiązanka z jej ust poszła taka ze koleś sie zamknął i stał spokojnie xD
Co do porodu to masz coraz bliżej to fakt... Mi zostało 66dni ;)

Agnieszkala mam nadzieje ze głowa przestanie boleć ! Moja pralka ma nastawiona temp na pranie dziecięce 90st :| niby ta pralka eco bubble ale zamierzam prac tak jak jest na metkach bo boje sie zeby sie ciuszki nie wstapily.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 19
Hej dziewczyny... Kolejna noc nieprzespana... Co chwilę siku albo pić, w międzyczasie się bałam włamywaczy, a mój jeszcze delikatnie pochrapywał i mi już to przeszkadzało. Co pies zaszczekał to się wsłuchiwałam czy to nie złodzieje... Paranoi jakiejś już dostaję... O 6 zasnęłam na godzinę w końcu twardszym snem, po 7 byłam zamknąć za mężem drzwi i jak padłam to wstałam po 12... Teraz jestem zmulona...

Deli właściwie to już była u mnie próba włamania i udane włamanie do teściów, a na osiedlu tych włamań już było sporo.
Córeczka prześliczna! Fajny pomysł z obrotowym telewizorem, muszę zapamiętać :) nie słyszałam o tym wcześniej, ale w sumie nie interesowałam się wystrojem wnętrz szczególnie...

Mnie czeka malowanie pokoju (naszego), będzie rozwalany komin, muszę sufit zrobić, bo lekko popękał. Nie mam pojęcia jaki kolor, nie mogę się zebrać żeby popatrzeć na palety... Teraz miałam chilli, ale chcę coś jaśniejszego, ale nie nijakiego. Nie mam pomysłu...

Die mnie nikt nie pyta raczej jak się czuję, ewentualnie w sklepie ktoś znajomy albo smsa ktoś przyśle, ale to rzadko. Mój się raczej nie pyta, wychodzi z założenia chyba, że jak coś to mu powiem. Może to i dobrze, sama nie wiem. Mama mi się ostatnio spytała jak się czuję ale to w związku z żylakami, bo mi żyła wyszła i się bałam o żylaki. Tak to spokój.

Ja mam płyn do prania z Loveli i odplamiacz i chyba niedługo zacznę prać... Nie wiem czy przed remontem czy po, bo coś ten remont przesuwa się w czasie i nie chcę na lodzie zostać... To prawda, że nie używa się dla noworodków płynu do płukania? Ja mam większość ciuszków używanych i czytałam, że te bawełniane używane w 90 stopniach prać, ale w sumie jak wypiorę w 40 i potem wyprasuję to też zarazki znikną co?

Ja mam dziś na obiad spaghetti. Zrobiłam wczoraj wielki gar :) w końcu, bo chodziło za mną od dawna...

reklama
Natalii tylko 66 to chyba najszybciej będziesz tuliła dziewczynki :-)
Co do czasu to niech się ciągnie ci jak najdłużej z małymi w domu

Do góry