reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Hej dziewczyny!

joanna ja od wielu lat powtarzam że facetów nie rozumiem i nie chce zrouzmieć:)
ewelinkowska ja mam mamę super ale juz gada że mam ubrań jak dla 3 dzieci i żebym narazie nic nie kupowała bo dopiero w połowie ciąży jestem, no ale ona nie zdaje sobie do konca sprawy że czasy są inne i np. chłopców już się nie ubiera na różowo a dziewczynek na niebiesko :) ale i tak jesy kochana :>
a co do teściów? nie ma wogóle mowy o jakiejś pomocy, teściowa wiecznie narzeka a teść ciągle za granicą
deli świetnie że obyło się bez szpitala :)
Dżaga mam to samo z jedną łydką, jak leżę i podniosę noge nie tak jak trzeba to od razu boli :/ no ale może faktycznie to normalne
Rajani ja poza ciuszkami, kocykiem i szamponem nie mam nic więcej ale wydaje mi się że nie ma co szaleć :)
joanna153 u rodziców po porodzie myślę że dobrze być, zawsze coś pomogą, zwłaszcza pewnie mama, ja właściwie będę sama z niedoświadczonym D. i czasem pewnie mama wpadnie, troszkę się boje począrku ale damy radę :)
Wojowniczka super wieści ! najważniejsze że wszystko ok

ech mam problem z jedną ścianą w domu, zbiera się wilgoć, pożyczyłam urządzenie do pochłaniania wilgoci i od wczoraj nazbierałam już ponad litr wody ehhh, najgorsze że nie znamy źródła, mieszkanie dopiero co po remoncie :/ mam nadzieje że jakoś damy sobie z tym radę :/

dziś na obiad ryż z jabłkami :) pozdrawiam!

reklama
Joanna trzymam kciuki byście odkryli skąd ta wilgoć.
Ja dziś na obiad pieczeń z szynki w winie po raz pierwszy robię. Zobaczymy co wyjdzie :p

Deli ja zamawialam od sprzedawcy rodzyneczki i jestem zadowolona z zakupu u nich;) szybko, sprawnie i na temat:) zamawialam od nich zestaw tt:) wzór pościeli z glucka mnie sie bardziej podoba:) ochroniacze tez sa pożądane, rozki mam fajne do kompletu usztywniane na pleckach więc jak chcesz kupić to tez polecam glucka.

Dzaga mnie strasznie zaczęły wypadac włosy ostatnio jak nigdy... Mam nadzieje ze po jakimś czasie przestaną wypadac ;)

Rajani kochana nie przejmuj sie tak bardzo... Odpocznij sobie i wycisz sie :*

Ja po 11sierpnia jak S wróci bede kupować wózek, foteliki i zamawiać lozeczka i lista będzie zamknięta:) wszystkie rzeczy z listy "*******y" jak przescieradelka, kocyki, apteka, drogeria kupię w poniedziałek:)

Ewelinkowska co do naszej rozmowy o szpitalu na Polnej dzis dowiedziałam sie ze dla dzidziusia potrzeba tylko chusteczek do dupci:) ciuszki, pieluchy jednorazowe zapewnia szpital;)

joanna84 wspolczuje wilgoci :/ u mnie w jednym pokoju tez jest wilgoć i czasem nawet podłoga jest młoda w szafie;/ ale najprawdopodobniej jest to związane z tym ze mieszkanie jest zaraz przy gruncie:/

Deli w winie.... Ja to bym sie wina napila ehhhh...
A piwo to juz wogole. Jestem piwoszem i codziennie musialam piwko zawsze wypic. Poprostu lubie a teraz odwyk ale stoluje sie lechem free. Z braku laku lepsze to.

Tez bym cos zjadla na obiad moze mlode ziemniaczki i ... Kto ma szybki pomysl na obiad?

Rajani ja ani piwa ani wina nie lubię, ale taki przepis znalazłam więc zobaczymy co wyjdzie :-)

Natalii dziękuje za opinię

joanna_84 ja się z kolei martwię, że mój D się będzie za bardzo wymądrzał, bo ma wiecej doświadczenia w kwestii dzieci niż ja.
A mama też na pewno mi pomoże, choć ona jest taka, że będzie się starała nie za bardzo narzucać swoje, bo rozumie, że teraz do pewnych kwestii podchodzi się inaczej.
Mam nadzieję, że odkryjecie skąd ta wilgoć, bo cała praca związana z remontem może pójść przez coś takiego na marne.

Rajani współczuję kolejnej kłótni.

Antiope wcale nie musi byc tak, że D się będzie wymądrzał. Co do pielęgnacji dziewczynek, a chłopców są różnice. Nie martw się na zapas. Zobaczysz, że będzie dobrze.

Mi mama powiedziala ze oczywiscie ona mi pomoze przy malym nawet czasem zrobi wszystko a nocami bedziemy sie zmieniac jesli bedzie taka potrzeba raz wstanie ona do malego bym mogla odpoczac a potem na odwrot jak to ona ze swoja mama jak moj brat sie urodzil a byl strasznym rozdarciuchem. Swoja opinie na dany temat moze wyrazic ale to ja bede decydowala bo to wkoncu moje dziecko.

reklama
Do góry