reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Więc osobno od siebie :)

U mnie wszelkie objawy ustąpiły- nie wiem jak u Was- bo nie moge doczytac;/ brzuch mi wywalilo w zeszlym tygodniu i jestem w szoku! jest ewidentnie ciązowy !!! czy ktraś z WAS ma juz brzuch??????/ ja jestem w szoku- jutro ide po spodnie ciązowe - ale waga stoi jeszcze miejscu- tylko kgposzedl w gore!

w piątek mam badania prenatalne- 5 tygodni nie widzialam Groszka- nie wiem co u Niego- czy wszytko dobrze - ale stram sie myslec pozytywnie- i wierze ze na badaniach tez wsyztko wyjdzie dobrze:) dzis musze zadzwonic do krankenkassy zapytac czy mi pokryja badanie czy musze sama placic- mam nadzieje ze pokryja:)

a jak u WAS??? Juz niektore z nas przekroczyly magiczna bariere pierwszego trymestru! super! tak sie ciesze ze mimo przeciwnosci grono nas ciagle duze i ciagle sie powieksza!!- zarowno w nowe Ciezarowki jak i w wieksze brzucholki:)

reklama
die perle daruj sobie to czytanie, ja nie dałabym rady tyle nadrabiać. Brzuch ja mam już od jakiegoś czasU:) Co do objawów....myślałam, że minęły, ale jednak dają o sobie jeszcze znać....

u mnie też już brzuszek zaczyna być widoczny i na całe szczęście zaczął się II trymestr :) ja od początku ciąży przytyłam 3 kg ale jakoś specjalnie się tym nie martwię :)

Witaj Die Perle :)
U nas Święta bardzo leniwie..nowy mój objaw (od jakiegoś tygodnia) to TOTALNY brak sił- tylko leże i co jakis czas śpię.
Co do nudności- prawie całkowicie zanikły. Wymioty pojawiają się co 5 lub 6 dni (kiedyś parę razy dziennie)- więc to chyba oznaka 'wejścia' w ten 'lepszy' okres:tak:.
Czekam jeszcze tylko na przypływ energii.
Ja USG prenatalne mam 8-mego a dziś badanie krwi miałam + oddałam mocz.

Brzuszek- leciuteńko wypukły.. ja zawsze miałam wręcz wklęsły brzuch, więc może dlatego tak wolno rośnie. Na wadze mam na razie -2kg. Zapewne przez objawy 1 trymestru..

die_perle - z pewnością nie musisz wszystkiego nadrabiać, bieżąca rozmowa zawsze zahacza o to, co już było, tak więc na pewno będziesz nadążała i rozumiała o co chodzi :)
Mi dolegliwości mam nadzieję minęły na dobre. W piątek i sobotę spędziłam dni w łazience, ale to raczej z powodu skórki pomidora, która nie dała mi żyć :p Po świątecznych wyżerkach brzuch już ewidentnie widać, nawet w lekkim płaszczu wiosennym :) Pewnie za parę dni wróci do "normalniejszych" rozmiarów, ale już nie będzie płaski, jak niedawno. (z resztą cieszy mnie to, że powoli widać, że rzeczywiście ktoś się tam ulokował :p)

ja Wam powiem ze jak zobaczylam ten swoj brzuszysko to popedzilam na wage- bo pomyslalam ze to swiateczne obzarstwo daje +5 do masy...ale sie okazalo ze waga stoi w mijesu praktycznie a tutaj maly bębenek:)

Ja nawet jestem taka energiczna - i czuje sie w posiadaniu wiekszych ilosci energii niz w poprzednich miesiacach mimo to zaczynam odplywac okolo 19-19:30 :p

w moim rodzinnym miescie w niedziele spadlo tyle sniegu ze drogi byly prawie nieprzejezdne! srodek zimy mowie wam- a wczoraj przyjechalismy do Hannoveru a tutaj slonko siweci na calego sniegu nie ma i wiosna niemsialo ale żądzi :)
w koncu tez wyspalam sie w swoim wygodnym łóżku :)

Die perle u mnie też już brzuszek widoczny, aż jestem w szoku, bo przy pierwszej ciąży jakoś później zaczął rosnąć... ;) ale wiadomo każda ciąża inna :) objawów mdłościowych brak od samego początku, więc jest bardzo dobrze:) a wizytę mam dopiero 18 kwietnia, wiec jeszcze chwila czasu

Hejka, witam sie poswiatecznie.:-)

Dziewczyny ze zgaga, co prawda nie wiem czy mozna to w PL tez dostac, ale mnie lekarz polecil Riopan. Rewelacja. W pierwszej ciazy uzywalam gaviskon w tabletkach i tez dzialao. Moze warto popytac sie w aptece?

Trzymajcie kciuki bo ja po poludniu mam wizyte u lekarza i jestem nieco zestresowana. Poki co siedze w pracy i nijak nie moge sie skupic.

Ostatnia edycja:
Paulinek ja dziś też "uderzam" do lekarza i od rana na wszystkich się wyżywam - jeszcze baba z ZUS mnie denerwuje, bo ciągle dokopuje się do jakiś nieścisłości i ociągają sie z wypłaceniem mi za cały luty chorobowego;/ Co za kraj....
Kurcze mi brzuch tez zrobił się większy, ale ja to się śmieję, że to bardziej od jedzenia - bo ja nie jem, ja wręcz pochłaniam ;D Ale mam to w nosie - ta moja dzidzia to i tak taki Fighter jest, nie jej wina że matka ma wrogi organizm ;/ To chociaż jem ;)

reklama
Ashlee ja to taki brzuch mialm w 7 miesiacu poprzedniej ciazy:p no ale niby w drugiej szybciej wyskakuje- ale tak jak wszystkie piszecie ze to fajne jest! nie dosc ze jestesmy ciezarne to jeszcze widac- bo ja to w pierwszej ciazy jak nieciezarna cala ciaze bylam- w tramwajach nikt mi miejsca ustepowac nie chcial a jak prosilam o miejsce bo w ciazy - to sie patrzyli krzywo i gadali ciekawe gdzie ta ciaza..a teraz sobie bede bębenkiem torowac miejsce a co!

Tosienka Paulinek-KCIUKASY ZA WASZE DZISIEJSZE WIZYTY KONIECZNIE SIE ODEZWIJCIE CO I JAK I MALUCHOW!!!!

Do góry