Witam późnym wieczorkiem. Coś spać nie mogę, za gorąco
i zgaga męczy...
Nula gratuluje III trymestru. Ja to nie mogę uwierzyć jak ta ciąża szybko nam leci...
Natalie trzymam kciuki za wizytę, żeby dziewczynki były obydwie grubiutkie, a szyjka tej samej długości
Paulinek fajnie, że możesz już odpoczywać w domku i czekać na maleństwo. Gorzej, że po porodzie tylko 10 tyg. To sporo za mało... Dziwne, bo przecież Belgia politykę prorodzinną ma na wysokim poziomie. Czy coś mylę?
Co do pomocy materialnej... Hmmm.. Moi rodzice mi bardzo pomagają. Dziś byliśmy na zakupach i mama zasponsorowała mi dużo ciuszków (m.in. w h&m ciążowe jeansy!!!! Najbardziej mi brakowało jeansów, bo miałam jedne nieciążowe, tylko biodrówki....). Tata dziś nalegał żebyśmy w końcu wózek wybrali i szczerze mówiąc chce wydać na niego tyle pieniędzy, że się za głowę złapałam :/ oczywiście starałam mu się wytłumaczyć, że do wiosny weźmiemy używaną gondolę a kupi się lepszą spacerówkę... No zobaczymy. Szkoda trochę kasy. Co innego jakbym rodziła na wiosnę. Za to teściowie póki co milczą, a my prosić nie zamierzamy.
Ja od jutra zamierzam zacząć prać te ciuszki co dostałam i to, co mi się nie dopierze to iddać, a to co będzie ok to zostawić, przeliczyć wszystko, bo nie wiem na czym stoję i czy coś kupować. Dziś kupiłam małej bluzeczkę w Reserved Kids rozmiar 62. Średnia, bo z Hello Kitty, ale dobra gatunkowo i mięciutka. No i za 9.99...
Dziewczyny serio już chcecie torbę pakować? Pomijam pojedyncze przypadki, gdzie były już skurcze albo szyjka się skraca
, ja zamierzam dokończyć kompletowanie wyprawki do końca sierpnia, a torbę pakować we wrześniu. Poza tym tak myślę, że mam albo tak małą torbę, że na pewno się nie zmieszczę, albo wielką walizę na kółkach, ale to przesada.. A muszą być dwie torby- dla dzidzi i dla mnie. Więc kolejny zakup przynajmniej jednej :-(
Deli przykro mi, że wyniki gorsze (przepraszam, że tu ale już napiszę w jednym poście...). Może jednak to lepiej, w szpitalu sprawdzą czemu te d-dimery podwyższone. I ukłon w stronę Twojego lekarza że takie badanie zlecił... Jesteś pod dobrą opieką.
Dobranoc, mam nadzieję, że zasnę, bo zgaga nie mija i jest coraz gorzej