reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
jak nie wybaczy, to najwyżej się zbełtasz:-p:-D.

Z goframi mediana gorzej.. może zamienisz to na naleśniki z rozmrożonymi truskawkami i bitą śmietaną?:sorry:

Czytałam,że w ciąży jeden z najzdrowszych owoców to mango (nawet nie wiedziałam). Więc kupiłam sobie parę..poleżały 2 dni aż będą troszkę miękkie i jadłam 2 dni pod rząd- PYCHA!

Ooo tak pomidoróweczka jest u mnie na 1 miejscu, tylko że z makaronem ;)
A ja bym zjadła zupę szczawiową z jajem. Straszną mam ochotę już od jakiegoś czasu. Musze zajrzeć do przepisów i jutro chyba kupię potrzebne składniki i spróbuję swoich sił. Nigdy nie robiłam tej zupy. W ogóle mało gotuję...

Bosmanka - ja wogole nie umiem gotowac a ostatnio sie ucze - umiem juz kilka zup ! :D bo to dla mnie wyzwanie hihi.
Ostatnio byla zupka z bialej kapusty z ziemniakami - jedlismy dwa dni :)

Mojemu sie zachcialo ostatnio watrobki wiec chyba zrobie jutro. Chociaz jutro musimy na zakupy jechac swiateczne bo w piatek po pracy chlopy urzadzaja sobie wielkanoic wiec nici z zakupow beda ;p

Chipsy mniam choc bardzo niezdrowe wiem :(

Mango tez kilka zjadlam w ciazy ale mi sie juz przejadlo, ostatnio winogrono jem, jablka :)

MartOocha w weekend byli u nas teściowie z obiadem i z zachwytem opowiadali, że jedli ostatnio u znajomych zupę krem z mango właśnie. Coś mi tam utkwiło w głowie z przepisu, ale ja jak nie mam na kartce to ciężko. Wiem że było jedno zielone (to trochę podłużne) mango i dwa pory. Oczywiście wszystko gotowane, w małej ilości wody no a potem zblendowane. Musze dopytać czy jakieś charakterystyczne przyprawy... I dopytam, bo muszę jej spróbować!

Naleśniki mam dzisiaj obiecane przez mojego Kucharza :) Zupę pomidorową też mogłabym jeść litrami - z makaronem albo ryżem.
Co do owoców to zdrowe jest też awokado - pyszna jest pasta na kanapki z awokado i cebuli (chyba), ale trzeba jeść na świeżo, jak trochę poleży w lodówce. Namiętnie jem też gruszki...

reklama
Naleśniki mam dzisiaj obiecane przez mojego Kucharza :) Zupę pomidorową też mogłabym jeść litrami - z makaronem albo ryżem.
Co do owoców to zdrowe jest też awokado - pyszna jest pasta na kanapki z awokado i cebuli (chyba), ale trzeba jeść na świeżo, jak trochę poleży w lodówce. Namiętnie jem też gruszki...

Ja czekam na truskawki, czeresnie i arbuzaaaaaaaaaa :angry:

Do góry