reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

malutka
zamiast myśleć o porodzie będziesz sie martwić omdlałym małżem ;-)

ilona
z ziaji na mojej skórze sprawdził się olejek w sprayu z masłem kakaowym taki brązowy. wg mnie najlepszy. Bo np zwykłe masło kakaowe mi nie pomagało i tak opalałam się na czerwono i nic nie przyspieszało. Ale ważne też aby chodzić na lampy brązujące no i oczywiście max 160 watt.

ilonka
mnie zaciągnął mąż ale nie żałuje na razie 2 spotkania a wiedzy mam tyle że w życiu sie nie spodziewałam. a jeszcze tyle zajęć i tyle sie dowiem... polecam!

ja już po obiadku mniammmiii.

reklama
wow , ale postow nastrugalyscie od rana :-D

monysia a ja mnie plecki i pachwiny bola od tego ze spie na boku. No taka mordenga dla mnie spanie na lewym, jaskami sie obkladam ale to nic nie daje. Wole spac na brzuszku, zabronione! Na plecach tez! A ja nieraz tak bym sie chciala wyprostowac, ale jak tylko sie poloze pleckach to kopniaki z kazdej strony!

!

oj znam ten bol... ja zawsze na brzuchu spalam , a teraz na brzuchu nie , na plecach nie i mecze sie strasznie w nocy ... przez to sie budze co chwila , bo mi niewygodnie i do tego boli wszystko :/

Cześć

Cofam wszystkie pozytywne rzeczy które mówiłam (pisałam) na temat NFZ. Głupia przychodnia odwołała mi kolejną wizytę. Wcześniej nie było lekarza a teraz punktów im zabrakło. Miałam mieć wizytę 16 czerwca przełożyli mi na 30 a wczoraj zadzwonili i powiedzieli, że przyjęć nie będzie i najbliższy termin za 2 tygodnie. Musiałam się zapisać do innego lekarza na 7 lipca co razem czyni 2 miesiące bez badania ginekologicznego. Całe szczęście miałam w między czasie połówkowe robione. Jak mój M wróci z delegacji to pojedziemy się rozejrzeć za jakimś prywatnym szpitalem i przychodnią. Wykupimy sobie pakiet i będę chodzić prywatnie bo z NFZ to nigdy nic nie wiadomo. Poza tym wole pójść do sprawdzonego i dobrego lekarza i zapłacić za wizytę niż trafić na kiepskiego za free. Poza tym dziecko od razu też będzie miało opiekę pediatry. Teraz zabiorę się za sprawdzanie opinii lekarzy :).

oj wspolczuje :/ niezle bym sie wkurzyla :wściekła/y:
lepiej poszukac innego lekarza co powaznie podchodzi do pacjentki i ma sie pewnosc , ze jak cos to zawsze jest

Uff...:-D Znalazłam Tą trzecią mamusię bliźniaków :-D parka Staś i Tośka... Zagadka rozwiązana:cool2: :-p

hehe to zrobilam wam zagadke :) ale widze , ze nasz detektyw odnalazl juz zagubiona mamusie :)

Moja mama wrocila od moich przyszlych tesciow.
Miala jedna nie mila sytuacje ale coz zrobic.
Dziewczeta co byscie zrobily jak by siostra waszego Mezczyzbny podbierala wam jakies rzeczy, ciuchy kosmetyki i kase z portfela??

chyba nic innego nie pozostaje z tego co pisalas jak jej pojechac najlepiej przy wszystkich , ze wiesz i , ze sobie nie zyczysz zlodziejstwa w rodzinie !!
kiedys mialam sytuacje podobna :/ nie jest to nic milego jak takie rzeczy sie dzieja , a juz najgorsze jak dana osoba sie wykreca i brnie dalej w klamstwa ... chyba narobienie kichy to najlepszy pomysl , przynejmniej bedzie sie miala na uwadze
bo tak jak nic nie powiecie to przejdzie jej plazem i bedzie dalej sobie przywlaszczala czyjas wlasnosc :(

hej laseczki

sorki za nieobecnosc , ale u mnie sie remont zaczal i mam mega sajgon
sajgon jest taich rozmiarow , ze wszytskie rzeczy z 3 sypialni mam w livingu i mam problem ze snalezieniem majtek ;./ hehheeh
a to jeszcze troche potrawa..
masakra..
ale na pocieszenie, listonosz mi przyniosl dzisiaj paczke z tymi rzeczami ktore wylicytowalam na ebayu i to jest mega wielka paka, 80% rzeczy jest nowych, wszytsko idealne,no sliczne poprost, sto razy ladniesze niz na zdjeciach :)))))))))) tak sie ciesze :))))))))))))))
No to nic tylko się cieszyć z udanych zakupów ;-)

dziewczyny a takie pytanie chodzicie czy będziecie chodzić do szkoły rodzenia?? warto czy nie?
Ja już dwa razy rodziłam i bez szkoły rodzenia się obyło ,jak dla mnie to strata kasy, kiedyś szkoły rodzenia nie było i kobiety tez rodziły, ale to tylko moje zdanie, jeśli ktoś naprawdę nie czuje się na siłach i czuje taką potrzebę bo się boi ,że sobie nie poradzi to można iść :tak::tak:

Hej Wam .
Ja już po pogrzebie, dałam rade, nie weszłam tylko do kaplicy, a tak bylam w kosciele i na cmentarzu, płakałam bo nie dało się inaczej, ale wiecie co przynajmniej mam czyste sumienie, znając mnie później bym sobie w brodę pluła że nie poszłam przecież to mój dziadek, wszyscy mnie wyganiali, nie idź, w ciąży na pogrzeby się nie chodzi ble ble ble ble ... Ale byłam i będę spać spokojnie.

Z m hmm coś tam gadaliśmy, wczoraj cały dzień się nie odzywałam on gadał do mnie jakby nigdy nic, dziś powiedziałam że się wyprowadzę jak ma być taka atmosfera w domu, to strach mu do dupska zaglądnął i zaczął ze mną rozmawiać, i mówi to dlaczego nie powiedziałaś mi co Ci na sercu leży tylko nie odzywasz się 2 dni do mnie- ręce mi opadły, tylko że jak mu próbowałam mówic co mi jest to on na ten temat dwa zdania a potem : wiesz zastanawiałem się nad kolorem tych paneli do salonu . A mnie jakby któś w łep zaj...... !!!!!

ehhh szkoda gadać :/

Cześć - mamuśka :*

Hej Wam .
Ja już po pogrzebie, dałam rade, nie weszłam tylko do kaplicy, a tak bylam w kosciele i na cmentarzu, płakałam bo nie dało się inaczej, ale wiecie co przynajmniej mam czyste sumienie, znając mnie później bym sobie w brodę pluła że nie poszłam przecież to mój dziadek, wszyscy mnie wyganiali, nie idź, w ciąży na pogrzeby się nie chodzi ble ble ble ble ... Ale byłam i będę spać spokojnie.

Z m hmm coś tam gadaliśmy, wczoraj cały dzień się nie odzywałam on gadał do mnie jakby nigdy nic, dziś powiedziałam że się wyprowadzę jak ma być taka atmosfera w domu, to strach mu do dupska zaglądnął i zaczął ze mną rozmawiać, i mówi to dlaczego nie powiedziałaś mi co Ci na sercu leży tylko nie odzywasz się 2 dni do mnie- ręce mi opadły, tylko że jak mu próbowałam mówic co mi jest to on na ten temat dwa zdania a potem : wiesz zastanawiałem się nad kolorem tych paneli do salonu . A mnie jakby któś w łep zaj...... !!!!!

Masz rację, też bym poszła ni bym później miała żałować...
A męża masz niezłego ,ale to tylko facet ;-):-D

No to nic tylko się cieszyć z udanych zakupów ;-)
Ja już dwa razy rodziłam i bez szkoły rodzenia się obyło ,jak dla mnie to strata kasy, kiedyś szkoły rodzenia nie było i kobiety tez rodziły, ale to tylko moje zdanie, jeśli ktoś naprawdę nie czuje się na siłach i czuje taką potrzebę bo się boi ,że sobie nie poradzi to można iść :tak::tak:
no i właśnie dlatego nie jestem zdecydowana, bo w sumie czego mam się dowiedzieć, fakt nie rodziłam jeszcze i nie wiem jak to wygląda, ale z drugiej strony pracowałam na noworodkach, więc jedynie poród będzie niewiadomą

reklama
hej laseczki

sorki za nieobecnosc , ale u mnie sie remont zaczal i mam mega sajgon
sajgon jest taich rozmiarow , ze wszytskie rzeczy z 3 sypialni mam w livingu i mam problem ze snalezieniem majtek ;./ hehheeh
a to jeszcze troche potrawa..
masakra..
ale na pocieszenie, listonosz mi przyniosl dzisiaj paczke z tymi rzeczami ktore wylicytowalam na ebayu i to jest mega wielka paka, 80% rzeczy jest nowych, wszytsko idealne,no sliczne poprost, sto razy ladniesze niz na zdjeciach :)))))))))) tak sie ciesze :))))))))))))))

super , ze zadowolona jestes z ciuszkow !! :))

dziewczyny a takie pytanie chodzicie czy będziecie chodzić do szkoły rodzenia?? warto czy nie?

ja chodze , ale u nas raz jest za darmo , dwa mialam jedno spotkanie pogadanki , a teraz tylko joga i basen :) wiec luz

Hej Wam .

dobrze , ze juz po ...
a co do facetwo to wiesz oni sa z marsa hehe
no inny swiat , czasami to az nogi i rece opadaja :)

Do góry