reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Mamuska, zrobilam sobie przerwe na "przepis na zycie" dlatego nie odpowiedizalam:) U nas jest dokladnie 6 godz roznicy (do tylu) z Polska:tak: -teraz u mnie 3 po poludniu dochodzi. Ale jest szansa, ze w srodku nocy jednak pocisne te kciuki, bo po pierwsze mniej wiecej o tej godz, wstaje na siusianie, a poza tym pewnie i tak slabo bede spala bo tez sie zacznie stres przed jutrzejsza wizyta (tylko ja mam na 13:15, ale wiadomo, ze nocka pewnie z glowy;-))

Lena, osz to dlugo sie musialas ze swoja pannica o to jedzenie "bic". Moja tez za bardzo warzyw do tej pory nie lubi i tylko jej w zupach przemycam, bo jedynie w tej postaci wcina (zazwyczaj), ale juz na szczescie nie musze rozdrabniac, w kazdym razie dla mnie to jest niesamowity stres i nerw mnie lapie jak mi dziecko zdrowych rzeczy nie wcina:baffled: Ale jak tak sobie pomysle to ja tez dziwaczylam jako dziecko i mnie obrzydzaly np kawalki cebuli czy czosnku w sosie, a i warzywka takie grubiej pokrojone tez, wiec chyba czasem tak musi byc ze dzieciaki pogrymasza na pewne rzeczy... I chyba lepiej sie troche z niejadkiem pomeczyc, niz jakby dzieciak mial nieposkromiony apetyt na wszystko:tak: no w kazdym razie przegiecie na jedna ze stron tez dobija matke:/
Aha, no i gratulacje za pierwsze kopniaczki! To chyba sa najpiekniejsze chwile jakie moze kobieta przezyc w ciazy:) Ja dzisiaj dostalam pierwszego kopa ktorego zobaczylam na brzuchu, bo mi sie z lekka na boku uniosl w momencie kopniecia:)

reklama
Dziewczyny, a jak tak naprawde sie zgaga objawia? Moze to glupio zabrzmi, ale wlasnie nie moge dojsc do tego czy miewam ta zgage czy nie? Bo czytalam ze to niby uczucie pieczenia w przelyku, a ja jedynie miewam czasem po jedzeniu takie uczucie jakby mi jedzenie utwilo w przelyku i nie jest to przyjemne oczywiscie, ale zeby pieklo to tez nie powiem... No i tak wlasnie nie wiem czy to zgaga moze byc, czy tylko jakas niestrawnosc? Wlasnie takie dolegliwosci mialam w poprzedniej ciazy i teraz tez podobnie....

Aaaa i znow mi kazali przed usg sie wody nazlopac (litr na 2 godz przed badaniem i nie siusiac!) Jak ja mam to zrobic, jak ja zawsze przed wyjsciem z domu musze z kibelka skorzystac (juz tak mam we lbie zakodowane) a do tego po litrze wody to na bank nie dam rady tyle wytrzymac:baffled:
Na poprzednim usg w 15 tyg, ledwie wytrzymalam a pol godziny wczesniej 0,5l butelke wody wypilam, a wzieli mnie na badanie na minute, potem mi babka kazala isc do kibelka i 2 male kubeczki wysiusiac i wylac, w kazdym razie zeby nie oprozniac pecherza do konca... tylko ze jak ja wstrzymam na dluzej to potem mam dosc mocne bole i ciezko jest mi ten pecherz dokladnie oproznic.... Kurka wiem ze smece i ponoc przy pelniejszym pecherzu jest widocznosc na usg lepsza, ale mnie to cholernie stresuje....

gosiane no nam klaki wystarcza juz do szczescia hehe

Asionek - ja zrobiłam sobie woskiem w plastrach, trwało to może z 1 minutę, naklejasz z włosem i zrywasz pod włos, mnie osobiście to nie boli bo szybko zrywam :tak:
brzuch musisz mieć umyty (bez balsamów, kremów ) co by włoski się ładnie złapały :-) jeden dzień skóra jest zaczerwieniona i najlepiej nie wychodzić na słońce ale potem masz ponad miesiąc spokoju :-D

oki chyba zostaly mi jakies plastry to sobie machne ten brzuchol , bo na plaze tak nie wyjde :/ dzieki za porade :)

mamuśka będzie dobrze :-) mnie też z dnia na dzień przeszło i potem już tylko sporadycznie, też się martwiłam że coś jest nie tak.

Ja mam tak wrażliwą skórę że depilacje i woski odpadają - od razu mnie wypryszcza. Włochów na brzuchu nie mam jakichś zmutowanych ale i tak zgalam jak tylko zobacze. Krechy też nie mam ale na pewno będzie bo miałam bardzo wyraźną w poprzedniej ciąży.

U nas piersi z kurczaka z migdałową kołderką - uwielbiiiam (i chyba tak bardzo tylko mi smakuje, bo moim to tak średnio).

hehe zmutowanych to mi poprawilas humor :))) niby tez nie mam , ale jest ich duzo i stoja jak wsciekle :/

Milka wy z Asionkiem to masochistki,ciebie nie boli wosk,ona lubi dentyste . Czyzbascie mialy jakies ciagoty w kierunku SM

hehe no mozliwe :) wosk tez mnie nie boli i depilator tez nie :)

Dziewczyny ma do Was pytanie za 100 punktow z innej bajki zupelnie.Czy spodkalyscie sie kiedykolwiek z czyms takim ze 2.5 letnie dziecko je tylko pokarmy plynne???A na cokolwiek stalego wymiotuje.To moja cora oczywiscie.Szukam i szukam jakiejs dobrej rady ale nie moge nic rozsadnego znalezc.Pani doktor nam powiedziala ze jest bardzo wrazliwa i boi sie zakrztusic czy cos takiego i kiedys jej minie.A ja mam dosc gotowania miksowania i takiego pieprzenia sie z nia oczywiscie karmic musze.Jak nie dam jej jesc to spokojnie 2 dni nie je a dluzej ja nie wytrzymuje.Za chwikle urodzi sie drugi dzidzius i ja sie boje ze sobie nie poradze.Acha nie ma problemow zdrowotnych .
Gdybyscie mialy jakis trop prosze dajcie znac.

oj wspolczuje problemow , nie pomoge niestety i wsumie to nawet nie wiedzialam , ze dzici moga tak miec ... oby mala polubila w koncu normalne jedzonko :))

można się przyłączyć?
nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta ale pisałam początku ciąży na tym wątku, potem strach i chyba lenistwo sprawiło że przestałam się udzielać.

jasne , ze mozna :)

Asionek według usg to jutro bedzie 7 tydzien , a wizytę mam o 8;45 wiec dobrze ze tak rano !!!!!!!!!!!!! Wierze ze bedzie dobrze, tym razem musi sie udać a smęcę bo wiadomo ze po przejściach juz sie ma różne myśli !!!! na jedno sie cieszę ze na razie jest mi dobrze ale na drugie boje sie i juz !!!! Co ma być to będzie !! dziękuję za wsparcie kochane jestescie !!!!!!!!!! Ale Wy to macie ze mną !!!!

dobrze bedzie :) cale forum &&&&&&&&&&&&& trzyma nie moze byc innaczej :)

NO I UWAGA UWAGA WIADOMOŚĆ DNIA zaczęłam czuć "kropka" chyba z weekend takie subtelne,delikatne uderzenia raczej na dole brzucha,słabiutki jeszcze,ale cieszą niesamowicie.No i moja wizyta w czwartek.

gratulacje !!!
a na zgage nie pomoge , bo nie mialalm nigdy i wsumie nie wiem jak to sie objawia nawet ...

Pryzybela kurka dziwne z tym piciem i nie sikaniem ... ja sobie tego nie wyobrazam teraz , bo wlasnie jak piszesz to pozniej juz boli i caly brzuchol spiety

zgaga.. miałam, żarłam migdały jak szalona i z leków to gaviscon dobry był na chwilę, lena nie najadaj się i odpoczywaj na półsiedząco.. to jest takie uczucie pełności w przełyku, gorąca i stąd pieczenie ehh

pryzybela, Lepiej nie wstrzymywać moczu bo później ból cho.lerny, ja od kilku dni nie mogę się dobrze wypróżnić ani wysikać, podejrzewam że to dzidziusia sprawka, no i ta infekcja mozolnie sie leczy. Jest to kłopotliwe, toaletę znienawidziłam doszczętnie..

asionek to może nadzieja że porodu też nie poczujesz jak masz tak wysoki próg bólu :-D

Klementinka, Ty mnie nawet nie strasz, bo teraz ide w inne miejsce na usg i jak po krotkim sprawdzeniu nie kaza mi siknac, to nie recze za siebie ( a raczej moj pecherz), zwlaszcza ze usg polowkowe troche trwa:-D

Ale jak raz na dopochwowe poszlam, to mnie babka uprzedzila, ze lepiej zebym jednak skorzystala z toalety, bo moze byc nieprzyjemnie i mimo ze wcale tak mocno mi sie nie chcialo siusiu, to na szczescie jej posluchalam, bo i tak mnie tam w srodku niezle poprzyciskala, ze kto wie co by bylo...

No nic , mam nadzieje ze nie bedzie tak zle, w razie czego wezme wode ze soba, jak wypije pol litra na raz + nerwy, to mi sie pecherz w 15 minut napelni;-)

Dobra zmykam narazie po moje male szczescie do przedszkola, mam nadzieje ze bedzie miala dzisiaj dobry humor:-)

mamuska, trzymam kciuki,zeby bylo wszystko dobrze :) daj znac po wizycie co i jak :)

widze,ze temat niejadkow...moja tesciowa ponoc swojej corce tez bradzo dlugo musiala przecierac wsystko, bo jak tylko jakas mala grudka, to zaraz wszystko z powrotem lecialo....ponoc learka wtedy powiedziala,ze dziecko sie tak przyzwyczailo,ze za dlugo miala miksowane i za pozno zostaly wprowadzane wieksze kawalki....
a wiecie co najlepsze...moja tesciowa do tej pory jak gotuje zupe,to wszystkie warzywa uciera na tarce,bo inaczej grzesiu nie zje....a grzesiu ma 25 lat :-D:-D:-D

ja w pierwszej ciazy mialam zgage bardzo czesto,ale w ostatnich kilku tygodniach...i nic nie pomagalo....teraz tez sie juz nieraz zdarza i nadal nic nie pomaga :p ale powiem Wam,ze kolezanka kiedys mowila,ze ktos jej przez przypadek kupic chyba manti,czy cos takiego,ale nie mietowe ale owocowe jakies, i o dziwo wlasnie to pomoglo....ale ja nie probowalam....

Co do tej zgagi to mi pomaga również mleko =]
napije sie tyle na ile aktualnie mam ochote i nawet przechodzi =]

reklama
Hej:)
Odzyskałam lapka cały i zdrowiutki :))))) Ahh teraz to mogę funkcjonować :))
Wczoraj zobaczyłam w lusterku pierwsze 2 rozstępy na cyckach, no ku......!!!! To po kiego grzyba ja się smaruję 2 razy dziennie, kąpie w oliwkach jak i tak ***** to daję!!!! Na szczęście są małe ale boję się że będzie ich więcej przecież tylko o niecały rozmiar mi te cycki wredne urosły :((( Eee do dupy :( Dziewczyny któraś z Was stosowała Mustele albo Vichy na rozstępy ??
Maleństwo za to harcuję i poprawia mi to humor:)) Ide zaraz pod prysznic i spać jutro do pracy, mój kręgosłup mówi kategoryczne nieeeee siedzeniu po 8 godzin w pracy :)

Do góry