reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

normalnie,szczerze lep mnie boli:-/lista,grupa....mam nadzieje ze nie bedzie tak przez reszte ciazy.... wydaje mi sie ze duzo dziewczyn myli pojecie grupy zamknietej i forum na ktorym teraz caly czas piszemy....

jej ogolnie mam humor straszny:-( brzuch dziwnie boli chce juz do lekarza....

reklama
Asionek, USG genetyczne miałam w zeszłą środę, pisałam o nim wczesniej:), chodzi mi o te dwa testy, ale w moim przypadku to już za późno, ale przecież co to by zmieniło, to że do końca ciąży bym dzień w dzień chodziła zapłakana i zamartwiona jakby wyszło coś nie tak....a ktoś mi wcześniej ze znajomych powiedział , że jeśli wszystko w USG genetycznym wyszło ok , to nie ma potrzeby robienia tych testów, jakby były wątpliwości co do usg to wtedy jest to wskazane, dlatego chciałam zasięgnąć Waszej opinii, i wiedzy jak u was było, i dziękuję za odpowiedzi:-)

no dlatego sie nie zrozumialysmy ;) bo na te testy to jeszcze chyba bys sie zalapala ?? na USG to juz nie , dlatego o nim pisalam :)
zreszta najwazniejsze , ze wszystko dobrze wyszlo !!
u mnie tez jak bedzie dobrze to nic wiecej nie robie :)

normalnie,szczerze lep mnie boli:-/lista,grupa....mam nadzieje ze nie bedzie tak przez reszte ciazy.... wydaje mi sie ze duzo dziewczyn myli pojecie grupy zamknietej i forum na ktorym teraz caly czas piszemy....

jej ogolnie mam humor straszny:-( brzuch dziwnie boli chce juz do lekarza....

oj tez mam taka nadzieje :)

mnie tez brzuch boli :/ dzisiaj to kilka razy nawet dosc mocno i jakos dziwnie i tez chce do lekarzaaa !!!
oby szybko nam to zlecialo i bylo wszystko dobrze :)))

dobrej nocki :)

milka - mam propozycje w sprawie grupy. jako ze na poczatku zapraszane byly wszystkie dziewczyny, ktore zapisaly sie na pazdziernik, wiec moze kontynuujmy ta tradycje, a z czasem bedzie wiadomo kto pisze, a kto sie wylamuje. mysle ze trzeba dac wszystkim szanse - az tak duzo dziewczyn sie nie zglosi (moze prosba na pw do ciebie bylaby odpowiednia?) - a nie fajnie z gory byc skreslonym... to dopiero nasze poczatki - wiec wiekszosc pracuje i jeszcze nie wkrecila sie na max w bycie ciezarna ;-) prosze o rozwazenie :-)

nalatalam sie dzis - ale az milo, bo sunia robi postepy i domek taki pachnacy, kapusniak tez pychota wyszedl :-D jutro moze sie do papierow zmusze i zdjecia wypadaloby uporzadkowac - hehe w poprzedniej ciazy tez mialam akcje na sprzatania ;-)
niunka dzis byla top table - wiec dumna na max :-D
co do wiedzy - to tez bylam mniej swiadoma poprzednio - ale staram sie nie nakrecac... w sumie dla mnie 12 tydzien i usg to taki przelom :tak: ciesze sie ze mam mozliwosc latania do polski - bo tutaj bym oszalala :sorry2:

dobrej nocy :-)

co do Twojej propozycji powinna ona byc zaakceptowana choc przez czesc dziewczyn...tradycja z zapraszaniem wszystkich do grupy przyjela sie tylko tutaj i kto sie udziela a kto nie mozna z czasem tez sprawdzic na glownym watku wiec jak dla mnie bez sensu i nie pisze tego zlosliwie zeby teraz nie bylo ze na mnie sie naskoczy... jesli w grupie maja byc przypadkowe osoby to mnie na wstepie mozna z niej skreslic bo o codziennych dupsach moge udzielac sie na forum wiec nie widze sensu pisania tego samego w grupie...a jesli faktycznie na poczatek grupa zamknieta bedzie otwarta to nie mam zamiaru wstawiac na niej zdjec i zalic sie jak to ciezko mi w zyciu i ogolnie wszelkie moje wypowiedzi znajduja sie tylko tutaj na watku glownym wiec see you i wylatuje

dzien dobry...za chwile ide do pracy, oczy na zapalkach , bo jakos kiepsko spalam, oby wytrwac te 7 godz + 2,5 godz wykladu wieczorem!

milego dnia dla wszystkich! :)

Obiecałam że będę to i jestem :)
Dzień wolny od pracy, w końcu ! huraaa!
wczoraj byłam na badaniach krwi i moczu, udało mi się zrobić cały komplet zlecony przez lekarza za jednym pobraniem krwi ( 4 ampułki :( )
ale już wieczorkiem sprawdziłam wyniki na necie, krew w porządku, glukoza 81, mocz - liczne bakterie :( , ale za to nie mam białka w moczu, miałam jakieś 3 tygodnie temu. hbs - ujemny, usr - ujemny...
jedynie toxoplazma IgG mam dużo przeciwciał, a IgM mam zaledwie 0,178 - CO TO OZNACZA ?

Mariolcia z toxo to jest cos,ze jak masz przeciwciala,to znaczy ze juz kiedys przechodzilas chorobe(a to choroba z tych przechodzonych raz w zyciu)...a ten drugi wynik to chyba pokazuje,ze w tym momencie nie jestes zakazona...czyli chyba dobry wynik :) z tego przynajmniej co pamietam z 1.ciazy :-)
ja mialam w moczy bakterie przez cala ciaze pierwsza i strasznie mnie to wkurzalo...moja lekarka chyba postanowila ze mnie zrobic sobie jakiegos testera i co chwile nowe leki mi przepisywala,bo nic nie pomagalo...w koncu nawet antybiotki bralam...i wszystko bylo na zasadzi "to sprobuje pani to kupic,moze pomoze"

ja jakas znowu niewyspana...mlody dzis przed 8 pobudka...moze w koncu sie przestawi na pozniejsza godzine z powrotem :) i tak lepiej niz wczorajsze przed 7,ale ja i tak nieprzytomna :-D
u nas dalej sniegu lezy :-D booze,i gdzie ta wiosna....mi sie juz chce sloneczka....

gugula dzięki, już myślałam że coś nie tak :)
u nas śniegu nie ma, ale za to zimno okropnie, aż się z domu wychodzić nie chce :)

Ja jako totalny żółtodziób w temacie ciąży i badań mam takie pytanie. Czy jeśli teraz nie zrobie teraz usg sprawdzającego przezierność to czy mogę to zrobić jeszcze potem po18 tygodniu czy coś popierniczyłam...Może to głupie ale teraz nie mam odwagi iść, chciałabym jeszcze poczekać. Nie jestem obciążona ale z racji studiów wszystkie zespoły, które pamiętam, częstotliwości występowania przyprawiają mnie o gęsią skórkę....i nie czuję się kompletnie gotowa.

Ps. A jeśli potem nie można to do którego tygodnia teraz robi się przezierność?

reklama
nikita, z tego co ja sie orientuje,to w pl to jest najwazniejsze usg....ale tu gdzie ja mieszkam,to w ogole sie go nie robi...oni tylko robia polowkowe....tu generalnie chodzi o wyktycie wad genetycznych...i powiem Ci,ze chyba skoro i tak nie bierze sie pod uwage przerwania w ciazy,gdyby okazalo sie ze dzidzi chore,to nie wiem czy jest to usg az tak potrzebne....ale pozniej to juz chyba w ogole nie robi sie genetycznego,bo juz nie ma sensu...normalne owszem,ale genetycz<ne do ktoregos tygodnia (bodajze 13)...

ja ide prywatnie w koncu dzis,tylko chyba to nie jest ginekolog z tego co sie orientuje,ale gabinet usg po prostu..ale mam nadzieje,ze zrobi to usg ciazowe profesjonalnie tak jak trzeba :-)tylko u mnie to po prostu ciekawosc zobaczenia dzidzi w koncu :-)

Do góry