reklama
asik_
Fanka BB :)
Kasiu - ten kubeczek super, co do butelki to fajny gadget. My sobie poradziliśmy tak, że wsypywaliśmy mleko do butelki a w termos przygotowywaliśmy odpowiednią miarkę ciepłej wody
Kasiu a te kubeczki ze słomką jak się przechyli ty wylewa się normalnie picie?
Kasiu a te kubeczki ze słomką jak się przechyli ty wylewa się normalnie picie?
NabAwe
mamusia Emilki :)
ja nie chce małej uczyć spać w dzień z opuszczonymi roletami, bo wydaje mi sie że jednak noc to noc a dzień to dzień, a ona bez opuszczonych rolet mi nie uśnie, dlatego śpimy w wózku.
kasiadz
asik nie wiem czy z tego się normalnie wylewa, widziałam to w programie tv i poszukałam w necie, myślałam że może ktoś z was tego używał bo byłam właśnie ciekawa opini
NabAwe tośka też uśnie przy nie spuszczonych roletach, jednak wyczytałam w książce i na sr nas uczyli że dziecko do snu powinno mieć zapewnione odpowiednie warunki aby odpowiednio wypoczeło, cisza, wygoda, przyciemnione światło. Ja mam takie rolety że jak je zasłonie to w pokoju nie jest ciemno tylko tak szaro się robi i prawdę mówiąc to wolałabym spuszczać rolety niz usypiać dziecko w wózku bo wg mnie w łóżeczku jednak wygodniej;-) no i dłużej śpi w łóżeczku niż w wózku
NabAwe tośka też uśnie przy nie spuszczonych roletach, jednak wyczytałam w książce i na sr nas uczyli że dziecko do snu powinno mieć zapewnione odpowiednie warunki aby odpowiednio wypoczeło, cisza, wygoda, przyciemnione światło. Ja mam takie rolety że jak je zasłonie to w pokoju nie jest ciemno tylko tak szaro się robi i prawdę mówiąc to wolałabym spuszczać rolety niz usypiać dziecko w wózku bo wg mnie w łóżeczku jednak wygodniej;-) no i dłużej śpi w łóżeczku niż w wózku
Ewa, ja tak samo myslalam odnosnie rolet do czasu az sie okazalo, ze przedszkolu panie zaslaniaja okna.... Nie ma w tym nic zlego, dziecko raczej nie pomysli sobie ze jest noc, a tak naprawde dobrze nawet sobie stworzyc optymalne warunki do wypoczynku.... W sumie to u nas bylo tak z Kaya ze szybko nauczylam ja zasypiac sama w lozeczku (w dzien bylo gorzej ale tez samodzielnie zasypiala, rowniez w lozeczku) no po prostu bajka, do czasu az lecielismy do Pl, lot byl noca i nasze dziecko za chiny nie umialo zasnac i tak nam czadu dala ze szok... Fakt ze to duzo od dzieciaka zalezy, ale do tej pory mloda nie jest typem co padnie byle gdzie i w bylejakiej pozycji... Chociaz prowadzimy dosc regularny tryb zycia, to taka rutyna i porzadek w zasypianiu bywal przeklenstwem
Kasia fajne te butle i kubeczki ale jesli sa dosc drogie w prownaniu do innych, to wg mnie szkoda kasy. Jesli z kubka tak samo leci z gory i pod gore, to juz lepiej dac zwykly kubeczek, bo tak samo nachlapie a wyjdzie taniej
Kasia fajne te butle i kubeczki ale jesli sa dosc drogie w prownaniu do innych, to wg mnie szkoda kasy. Jesli z kubka tak samo leci z gory i pod gore, to juz lepiej dac zwykly kubeczek, bo tak samo nachlapie a wyjdzie taniej
elifit
Moderatorka
hej
my też usypiamy w dzień przy zasłoniętych zasłonach. Przecież i tak jest jaśniej niż wieczorem. Zasypia albo w wózku, albo cyc jeśli jestem ale częściej w wózku.
Wieczorem nauczyliśmy samodzielnego zasypiania w łóżeczku, drugiego dnia już załapał. Teraz jest tylko bunt przy wkładaniu do łóżeczka a jak wychodzę to zaraz przestaje płakać.
my też usypiamy w dzień przy zasłoniętych zasłonach. Przecież i tak jest jaśniej niż wieczorem. Zasypia albo w wózku, albo cyc jeśli jestem ale częściej w wózku.
Wieczorem nauczyliśmy samodzielnego zasypiania w łóżeczku, drugiego dnia już załapał. Teraz jest tylko bunt przy wkładaniu do łóżeczka a jak wychodzę to zaraz przestaje płakać.
kasiadz
wiecie jestem strasznie szczęśliwa że młodą udało nam się nauczyć tak ładnie zasypiać bez większego problemu i że przesypia całe noce od 20.30 do 8-9 rano bez przerwy. Jeśli drugie dziecko będzie miało tak samo ze spaniem to będę bardzoooo szczęśliwa.
u nas zęby się rozkręciły na nowo, jakieś 2 tyg temu jedna czwórka a dzisiaj wyczułam drugą
u nas zęby się rozkręciły na nowo, jakieś 2 tyg temu jedna czwórka a dzisiaj wyczułam drugą
Herbata
elifit to super ze tak szybko wam poszlo! ale sprobuj jeszcze na drzemce tej metody, bedzie sie latwiej zylo
kasiadz to pozazdroscic, moja tez tak ladnie sypia i tez licze ze z drugim bedzie podobnie ;-) marzenia....
my juz po porannym spacerze, zaraz za obiad sie zabieram
kasiadz to pozazdroscic, moja tez tak ladnie sypia i tez licze ze z drugim bedzie podobnie ;-) marzenia....
my juz po porannym spacerze, zaraz za obiad sie zabieram
reklama
kasiadz
a u mnie półpasiec znika to przyplątało się zapalenie krtani, nie mam sił już kaszleć i do tego cały czas mi niedobrze achhhhhhhhh...
ooo i kolejny ząb wyszedł dzisiaj -produkcja masowa
ooo i kolejny ząb wyszedł dzisiaj -produkcja masowa
Ostatnia edycja: