reklama
anek30bb
Fanka BB :)
my Kołobrzeg w sierpniu
elifit
Moderatorka
no właśnie dziewczyny jakie macie plany wakacyjne ??? szukam inspiracji za niewielką cenę
ja jadę w okolice Zakopca, za 35zł doba.. łóżeczko i wanienka na miejscu Nigdy nbie byłam w Tatrach a spacerować będziemy w nosidełku po dolinkach :-)
maggie też bym chciała już ślub kościelny i też na niewiele osób ale sie tak niestety nie da bo za dużo rodzeństwa ;-) każde z osobą towarz przyjdzie i już mam 70osób a jeszcze kilka znajomych trzeba i masz babo 100 jak nic.. a 100 osób już kosztuje. W każdym razie zbieramy i jak uzbieramy ileś tam to date wybieramy.
anek my może nad morze ( sie mi rymło) w przyszłym roku
kasiadz
z tego co znalazłam na stronie urzędu miasta to ma być lewy profil, wymiary 35x45 i tyle, zobaczymy jutro czy zostanie przyjęteHejo
Kasiadz fajnie wyszło.. nie ma żadnych szczególnych wymagań. jak zbliżenie odpowiednie, ilość tła itp? Też tak zrobię
ja może do czech wyskoczę w jakiś weekend a zresztą warto mieć bo nigdy nie wiadomo jaka okazja się nadarzya po co wam te dowody tak w ogóle??
co do urlopu to w tym roku siedzimy w domu, zresztą w tamtym też siedzieliśmy:-(
byliśmy dzisiaj u innego lekarza i stwierdził u antosi obturacyjne zapalenie oskrzeli. AŻ płakać mi się chce...
elifit
Moderatorka
co do urlopu to w tym roku siedzimy w domu, zresztą w tamtym też siedzieliśmy:-(
byliśmy dzisiaj u innego lekarza i stwierdził u antosi obturacyjne zapalenie oskrzeli. AŻ płakać mi się chce...
Kasiu idź do jeszcze jednego.. lepiej mieć trzy diagnozy niż jedną. Poczekaj aż inny lekarz potwierdzi. W każdym razie zdróweczka dla Antosi!!!!! &&&&&
Hejo
chyba sie rozpogadza.. mgła to objaw ocieplenia nie?
my też byśmy nigdzie nie jechali tyle że dostaliśmy wczasy pod gruszą z socjalki.
NabAwe
mamusia Emilki :)
cześć wam
my też jedziemy na wakacje za kasę z gratyfikacji urlopowej, inaczej nie mielibyśmy za co a że gratyfikacja zależy od ilości osób, a jest nas już troje to mamy akurat na wczasy morskie.
maggie
ojjj współczucia, wiem co czujesz bo miałam podobnie ale z teściami, wpieprzali sie w organizację ślubu (zwłaszcza co do cen wszystkiego, bo wg nich wszystko mogło być tańsze- nie ważne że gorsze...) a tak na dobrą sprawę większość kasy za wesele wyłożyli moi rodzice... aż mi sie niedobrze robi na samo wspomnienie tych kłótni...
z pracą też mam podobnie,fajnie jest być matką polką i siedzieć na dupce, ale fajnie byłoby sie rozwinąć, zarobić kasę, zdobywać jakieś doświadczenie...
kasia
i jak zdjęcie? pasiło im?
też myślę, że nie ma co jeszcze przeżywać, potwierdź u innego lekarza co i jak.
elifit
no to przy kredycie na mieszkanie i dziecku i tak jesteście gospodarni, zę macie szansę coś odłożyć... ja gdyby nei rodzice to brałabym ślub skromnie z przyjęciem dla najbliższych.
idę dziś z młodą do lekarza bo ma katar i to już z tydzień (nie wspomne że stary też ma i nie da sie go wygnac do lekarza, nawet argument zarażenia Emilki jest słaby...) w sumie nic dodatkowego prócz kataru nie zaobserwowałam i sądzę że to alergiczny albo na ząbki ( bo idzie nam drugi a i przy pierwszym miała). Ale wolę aby ją osłuchała.
Poza tym robie sobie małe menu- co robić w niedziele na obiad itp bo przyjeżdżają rodzice z siostrą i babcią, mam absolutorium i chciałabym jakiś dobry obiadk trzasnąć do tego tort by sie przydał i marzy mi sie taki w kształcie biretu ale pewnie nie zrobią mi albo będzie majątek kosztował- a za duzo kasy nie mam...
my też jedziemy na wakacje za kasę z gratyfikacji urlopowej, inaczej nie mielibyśmy za co a że gratyfikacja zależy od ilości osób, a jest nas już troje to mamy akurat na wczasy morskie.
maggie
ojjj współczucia, wiem co czujesz bo miałam podobnie ale z teściami, wpieprzali sie w organizację ślubu (zwłaszcza co do cen wszystkiego, bo wg nich wszystko mogło być tańsze- nie ważne że gorsze...) a tak na dobrą sprawę większość kasy za wesele wyłożyli moi rodzice... aż mi sie niedobrze robi na samo wspomnienie tych kłótni...
z pracą też mam podobnie,fajnie jest być matką polką i siedzieć na dupce, ale fajnie byłoby sie rozwinąć, zarobić kasę, zdobywać jakieś doświadczenie...
kasia
elifit
no to przy kredycie na mieszkanie i dziecku i tak jesteście gospodarni, zę macie szansę coś odłożyć... ja gdyby nei rodzice to brałabym ślub skromnie z przyjęciem dla najbliższych.
idę dziś z młodą do lekarza bo ma katar i to już z tydzień (nie wspomne że stary też ma i nie da sie go wygnac do lekarza, nawet argument zarażenia Emilki jest słaby...) w sumie nic dodatkowego prócz kataru nie zaobserwowałam i sądzę że to alergiczny albo na ząbki ( bo idzie nam drugi a i przy pierwszym miała). Ale wolę aby ją osłuchała.
Poza tym robie sobie małe menu- co robić w niedziele na obiad itp bo przyjeżdżają rodzice z siostrą i babcią, mam absolutorium i chciałabym jakiś dobry obiadk trzasnąć do tego tort by sie przydał i marzy mi sie taki w kształcie biretu ale pewnie nie zrobią mi albo będzie majątek kosztował- a za duzo kasy nie mam...
Dzień dobry
My na wakacje nad Solinę jedziemy, ze znajomymi tez z małym dzieciaczkiem , mamy domek wynajęty , 5 osobowy za 180 zł/doba. Trochę się tych wakacji boje nie wiem jak mały będzie zasypiał w obcym miejscu i jak damy sobie radę z dwoma maluchami np. jak jedno będzie budzić płaczem drugie ale to tylko 5 nocy więc może damy radę. Już słyszałam od znajomych że taki wyjazd z małymi dziećmi razem to kiepski pomysł ale jak byśmy sami pojechali to tym bardziej żadnego odpoczynku by nie było a tak przynajmniej raz tatusie zostaną a my na piwko i na odwrót. No i też mam dofinansowanie z pracy więc trzeba wykorzystać.
Maggie ja jestem zadowolona że do pracy wróciłam, wszystko można sobie jakoś zorganizować chociaż czasami Wam zazdroszczę dziewczyny jak muszę wstawać o 5.30 każdego dnia
Kasiadz zdrówka dla Antosii, lepiej dmuchać na zimne jak nie wierzysz tej diagnozie to się upewnij a rozumiem, ze twoja lekarka zapalenia oskrzeli nie zdiagnozowała? Tak to z tymi lekarzami, każdy inną diagnozę stawia.
My na wakacje nad Solinę jedziemy, ze znajomymi tez z małym dzieciaczkiem , mamy domek wynajęty , 5 osobowy za 180 zł/doba. Trochę się tych wakacji boje nie wiem jak mały będzie zasypiał w obcym miejscu i jak damy sobie radę z dwoma maluchami np. jak jedno będzie budzić płaczem drugie ale to tylko 5 nocy więc może damy radę. Już słyszałam od znajomych że taki wyjazd z małymi dziećmi razem to kiepski pomysł ale jak byśmy sami pojechali to tym bardziej żadnego odpoczynku by nie było a tak przynajmniej raz tatusie zostaną a my na piwko i na odwrót. No i też mam dofinansowanie z pracy więc trzeba wykorzystać.
Maggie ja jestem zadowolona że do pracy wróciłam, wszystko można sobie jakoś zorganizować chociaż czasami Wam zazdroszczę dziewczyny jak muszę wstawać o 5.30 każdego dnia
Kasiadz zdrówka dla Antosii, lepiej dmuchać na zimne jak nie wierzysz tej diagnozie to się upewnij a rozumiem, ze twoja lekarka zapalenia oskrzeli nie zdiagnozowała? Tak to z tymi lekarzami, każdy inną diagnozę stawia.
elifit
Moderatorka
Ewa nom udaje nam sie odłożyć cosik ale jakim kosztem :-( Ja na półtora etatu robię i padam.. nie mogę sie doczekać lipca to odpocznę od nauczania te dwa miesiące . A nam niestety rodzice nie mogą pomóc
kasiadz z tymi zdjęciami to niezły rejwach, czytam że wszystko zależy od dobrej woli urzędnika
kasiadz z tymi zdjęciami to niezły rejwach, czytam że wszystko zależy od dobrej woli urzędnika
reklama
kasiadz
Kasiu idź do jeszcze jednego.. lepiej mieć trzy diagnozy niż jedną. Poczekaj aż inny lekarz potwierdzi. W każdym razie zdróweczka dla Antosi!!!!! &&&&&
my też byśmy nigdzie nie jechali tyle że dostaliśmy wczasy pod gruszą z socjalki.
cześć wam
kasia
Dzień dobry
do lekarza innego już szła nie będę bo teraz po lekach jest znaczna poprawakasiadz z tymi zdjęciami to niezły rejwach, czytam że wszystko zależy od dobrej woli urzędnika
moja lekarka nic nie słyszała i nie widziała choroby
ale powiem wam że jest duża różnica w wizycie na NFZ a prywatnie, chociaż wiedziałam za co zapłaciłam
u nas mąż wczasy dostał na początku roku i przejedliśmy to, a ja właśnie dzisiaj złożyłam wniosek i też pewnie pójdzie w budżet domowy bo przy niani to ciężko finansowo jest
zdjęcia do dowodu przeszły, pani nawet nic nie mówiła na ich temat ale u fotografa jak odbierałam to mi powiedzieli że to zdjęcia legitymacyjne i za wywołanie takich płaci się 15zł, ale ostatecznie zapłaciłam 1,70 za 2 zdjęcie-16legitymacyjnych
dzisiaj kupiliśmy młodej kapcie, profilowane, usztywniana piętka, żeby się uczyła dobrze stawać, ale nie umie na czworakach w nich chodzić i jak staje to też tak dziwnie, ale się przyzwyczai
Ewa zdrówka dla was
jeśli chodzi o potrawy to u nas zawsze dobrze schodzi sałatka wiosenna (zielony groszek mrożony, papryka czerwona i zielona, kukurycza, rzodkiewka,szyneczka makaron wyżowy chyba-makaron w kształcie ryżu, wszystko drobniutko pokrojone +odrobina majonezu), kajzerki nadziewane smażonymi pieczarkami i serem, pomidory z tartym serem i sosem czosnkowym. Tyla do głowy mi przychodzi jak coś fajnego wymyślisz to daj znać
a mi spóźnia się okres............ pozostawię to baz komentarza
Ostatnia edycja: