reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

helol laski, widze ze wszystkie nocki super :D to was nie pociesze, moja spala od 22.30 do 7.30 a pozniej jeszcze do 9.40 :-D juz myslalam ze do 6.30 do maks, a tu prosze jednak jeszcze dluzej dala rade. w dzien probuje ja nauczyc zeby sama zasypiala i narazie pol na pol, raz zasnie, raz sie drze 20 minut :confused2:

I przez sen jej jeść nie dawałaś?? Tak bez jedzenia spała???:szok:

reklama
Boziu Herbata od 22- 7 bez przerwy na jedzenie?:szok:

A małej coś dzis walnelo słcuhajcie strajk na cyca ona nie chce ssać i jesc i juz i własnie poszła głodna spać :sorry: bo ja nie bede na laktatorze zapierdzielać jak głupia :confused2:

cytryna- od 11 tygodnia mówisz wiec juz niedługo czekam z niecierpliwością na ten dzień :-D

malutka- a ty jak tam z cycem odwidziło sie kawalerowi? czy butla jednak?

hej
my dziś po szczepieniu szczepionką skojarzoną narazie mała śpi mam nadzieję że przejdzie tak jak poprzednio i niebędzie płaczu,w dodatku mleko które je niejest już refundowane i płace 100 % :wściekła/y:

hej
my dziś po szczepieniu szczepionką skojarzoną narazie mała śpi mam nadzieję że przejdzie tak jak poprzednio i niebędzie płaczu,w dodatku mleko które je niejest już refundowane i płace 100 % :wściekła/y:
Słyszałam ,że teraz takie mleko może przepisać lekarz tylko po konsultacji u gastroendokrynologa, mówię o bebilon pepti ,a nie wiem jak z innymi, a Wy jakie mleczko podajecie?

Marti wczoraj się nie dopominał:no: Może dlatego ,że to tatuś go usypiał :-D Za to ja wczoraj już laktatora w rękę nie brałam tylko trochę upuściłam pod prysznicem ręcznie i dziś już czuję ,że mam mniej:-D

Ostatnia edycja:
Słyszałam ,że teraz takie mleko może przepisać lekarz tylko po konsultacji u gastroendokrynologa, mówię o bebilon pepti ,a nie wiem jak z innymi, a Wy jakie mleczko podajecie?

Marti wczoraj się nie dopominał:no: Może dlatego ,że to tatuś go usypiał :-D Za to ja wczoraj już laktatora w rękę nie brałam tylko trochę upuściłam pod prysznicem ręcznie i dziś już czuję ,że mam mniej:-D

malutka, a dermatolog nie może? Troche mnie zmartwilas, bo poki co place 100% za pepti, ale liczylam, ze po wizycie jaka mamy za tydzien wypisze mi pediatra, ewentualnie wlasnie dermatolog do ktorego mam skierowanie, ale jakos wybrac sie nie mozemy:eek:
Mamy tez problem z prawym biodrem (odrobine rozni sie od lewego), a maly niecierpi lezenia na brzuchu, wiec jedyna okazja to kiedy nosze go pionowo odchylać ta noge, tyle, ze on chce byc juz przodem nie tylem, wiec odchylac mu noge w tej pozycji jest srednio wygodnie. Lekarka nas wysyla do chirurga w sumie nie wiem po co skoro mamy i tak ponownie isc na przeswietlenie:eek:

W czw nast szczepienie i juz sie wkurzam, niecierpie ich wrrr.

elfit, ja juz wniosek o dodatkowe 4tyg wypisalam, ale nie wiem czy nie zrezygnuje, bo ciezko w domu usiedziec, choc do obecnego pracodawcy nie mam po co wracac, wiec pewnie bede szukac pracy od lutego i zobaczymy, najwyzej zostane na tych dodatkowych 4 tyg jesli nic fajnego nie znajde.

ewa, mileczka ja tysz skorpionica:tak: Oby sie dziecko we mnie nie wdalo:-D

Wspolczuje problemow brzuszkowych. U nas (odpukac) chyba powoli mijaja, za to w noc częstsze pobudki nie wiedziec czemu:eek:

o rany nutramigen a czemu? skaza białkowa? fujjjj to śmierdzi ze hej....

malutka szybko ten pokarm zanika jakos ale dobrze własnie mi sie przypomniało ze koleżanka szła pod prysznic ciepły troche upuszczala i na koniec taki letni po cyckach i w tydzień nie było śladu

Cześć
U mnie walka z cycowaniem trwa. Wczoraj było super a dzisiaj znowu marudzenie :(.
Jak sobie pomyślę o tym, że miałabym przejść na nutramigen albo pepti to się wkurzam bo przy takim mleku zbankrutować można. Nie wiem ile kosztuje bez zniżki ale HA za małą puszkę 30 zł a to miesięcznie daje sporą sumkę. Powalczę jeszcze o to karmienie oby mi się udało.

agadaria
u nas jest tak samo, że mąż poświęca więcej uwagi starszej i młodszą w rezultacie prawie w ogóle nie nie zajmuje. Starszą kąpał codziennie a młodszą jak na razie 3x ;)

Marti były takie noce, że Marysia potrafiła przespać 7-8 h bez jedzenia :) ale ostatnio się nie zdarzają. Moja malutka też strajkuje. Godzinę próbowałam ją nakarmić i był ryk. Fakt, że piersi jakieś sflaczałe i laktatorem nic nie ściągnęłam. W końcu zasnęła ze zmęczenia. Nie wiem czy dużo zjadła, coś tam possała ale króciutko.

Mileczka , Mariolcia a jak u was ? Wasze maluchy też strajkowały o ile dobrze kojarzę. Już chyba wiem dlaczego tak wiele kobiet rezygnuje z karmienia piersią w okolicach 3-4 miesiąca.

jesteśmy na Nutramigenie bo mała dostała skazy na buźce i to wychodzi na to że to u mnie coś jest nie tak bo starsza to samo miała,powiem szczerze że troche niefajny ma zapach to mleko ale da się znieść a co do ceny to niejest w sumie aż tak tragicznie za puszke w zwykłej aptece płace 26 złoty a w Zico 23 ale biorąc pod uwage że do tej pory kupowałam 2 puszki w cenie 1 to jest ogromna różnica

reklama
jagmar- to ładnie spała Ola jeszcze nigdy tyle maks 4 h ja tez walcze z jedzeniem dzis kupuje puszkę żeby była w razie co bo tez jadła o 10 potem nie chciała była walka i wstała i teraz co chlipneła łaskawie:eek:

Do góry