reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

czeszko!

U mnie dupiato... Problemy z kamieniem do tego stopnia, ze młody nawet w nocy cyca nie chciał. Wrzask taki przy każdej próbie, że zmarłego by obudził...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: No i montowanie butli w środku nocy... Pokarm chyba zanika bo wcześniej odciągałam z cyca po dwóch godzinach 140 ml, teraz już tylko 60 :-( Robie co mogę, pobudzam laktacje ale 'co zrobisz jak nic nie zrobisz...?'. Jak to u nos gorole gadają :"A idź pan w uj z takom robotom!":-D
Na dodatek sie z moim pokłóciłam się nie odzywamy...:dry:
!

kurcze ciekawe co mu sie stalo ?? moze Malutka ma racje i cos w tym @ jest ??
oby z mezem sie poprawilo i maly zaczal ladnie cyca jest !

U nas wczoraj małemu coś się w główce poprzestawiało:dry: Ok 20:00 dostał 120ml mm zasnął na max 10min. Płakał, dałam mu wody, myślę sobie może pić mu się chce, złapał łapczywie kilka łyków i w ryk bo się skapnął ,że to nie mleko, zatem zrobiłam mu jeszcze 60ml ,wypił w momencie jakby cały dzień nic nie jadł, w końcu zaczęłam go usypiać, a on ani myśli, smoka co chwila wypluwał i szukał mojego cycka :szok: Co ja mu smoczka to on w krzyk! Myślę sobie spróbuję mu cyca podstawić, zobaczymy co będzie, sądziłam ,że będzie krzyk bo chwile wcześniej zdążyłam odciągnąć pokarm, a on jak się rzucił na tego cyca:szok: Gdyby miał zęby to by mi chyba odgryzł :-D Ciumkał sobie chyba z 15minut, po czym wszystko zwymiotował... I dobrze bo wczoraj jadłam same niedozwolone rzeczy :sorry2::zawstydzona/y: i chyba by mnie sumienie zeżarło... W końcu koło 23:00 zasnął, ok północy dałam mu przez sen 120ml mm i spał do 5:30, podczas flachy znowu zasnął... O 8:00 dałam mu przez sen znowu 120ml i jeszcze śpi :-D
Zastanawiam się czy wczoraj to był taki jednorazowy wybryk czy może moje dziecko ma zamiar wrócić do cyca:confused: Dziś zjem tylko to co mi wolno podczas cycowania i zobaczymy wieczorem, tylko najlepsze jest to ,że to moje dziecko samo się od piersi odstawiło :baffled:

moze mu sie odwidzilo ?? :) szaleja te nasze dzieci ostatnio cos :-D

asionek - tu na odwrot , jest jeszcze wiekszy nacisk na cycka niz w pl, wszystko powinno byc naturalnie, ale mi to nie przeszkadza, bo jak mleko w cycu jest to karmie , jak nie bedzie to butle i nikomu nic do tego!no.:-)

wczoraj odciaglam troszeczke laktatorem do butelki i sprobowalm dac maluchowi - jaki ryk!!!! bo mleko pachnie a nie umie pic z butelki! z 10 mi sie meczylismy i nie wydoil ani kropli, w koncu mu wycisnelam na jezyk to mleko bo az sie zanosil biedak i dostal extra Cycka Pocieszyciela bo normalnie trauma... myslicie ze probowac az do skutku? kurde potrzebowlabym zniknac na pol dnia z domu, dalabym tesciowej malucha ale z glodu by padl..

dokladnie kazdy sam powinien decydowac :)
musze i ja zobaczyc czy wezmie butle do buzi .. kiedys bral , ale jak teraz bedzie ??

Wczoraj byłam z mała na rehabilitacji no i babka wychwyciła że mała ma asymetrie w jedna strone i musze z nia ćwiczyć no i pod koniec stycznia kontrola zobaczymy jak sobie radzi.

dobrze bedzie kilka cwiczen i wroci wszystko do normy :)

hejka dziewczyny...hmmm od czego zacząć....macierzyństwo z bliźniakami to podwójne szczęście ale też podwójna robota...powiem wam szczerze że nie mam czasu na nic kompletnie....Jasiu nadal ma kolki więc po każdym jedzeniu jest meega ryk...Juleczka jest bardzo grzeczna i cierpliwa dla brata...wogóle nie płacze....problemy z kupkami też zwalczyliśmy syropem LActulose (przez 3 dni 4razy dziennie 1ml, potem 3 dni 3 razy dziennie 1 ml i w końću raz dziennie i się udało) jeżeli chodzi o karmienie....hmmm miałam bardzo dużo pokarmu...ale niestety brak czasu i to że jestem pół dnia sama nie pozwoliło mi karmić piersią...odciągałam ale też zawsze czasu nie było więc samoistnie zanikł....hmmm cóż jeszcze może to że dzieciaki już są fajnie kumate śmieją się w głos, chwytaja zabawki ale niestety nadal w nocy sypiają co 3h i nie wiem czy moge jakoś to przedłużyć...bo jest straszny ryk....będę tu wpadać pewnie raz na jakiś czas z miłą chęcią częściej bym pisała ale nie ma szans...podwójne szczęście mi to uniemożliwia :) pozdrawiam was wszystkie i wasze bebolki

podziwiam , ze dajesz rade z 2 maluchow :) wspolczuje kolek oby malemu w koncu przeszly !!
ale musisz tez miec mega wesolo patrzec na taka dwojeczke slodka :)

monika ja probowalam nakarmic mala butla z moim mlekiem w zeszlym tygodniu (maz karmil a nie ja), skonczylo sie na tym ze tak sie zanosila placzem ze przestala oddychac, wiec sobie damy spokoj, jakos przezyje te 2 -3 miesiace, potem powinna juz jesc jakas zupke czy cos zamiast mleka, wiec wtedy zaczne sie sama wypuszczac z domu. choc wczoraj spedzilam sama cala godzine w supermarkecie :) a dzisiaj u dentysty sama bylam :)

Ania dzis na nogach od 8 rano i jeszcze nie spala... zaraz ja sprobuje ululac na jaks drzemke :eek: bylysmy sie dzis wazyc - no i jest ponad 7kg - ona mi niedlugo z siatek centylowych wyjdzie :-D i zamiast stalych pokarmow w 4 miesiacu bedzie dieta a nie kaszki ;)
Dostalysmy w przychodni kubeczek TT, szczoteczke do zebow i paste dla dzieci, a takze kilka ksiazeczek dla maluchow :)
!!

dobrze polozna radzila po 1 miesiacu podawac troche butle ... jak widac ma to sens sadzac po tym , ze dzieci nie chca tknac ponzije silikonu :)

niedlugo u nas soldy i musze isc !! nie odpuszcze hehe najwyzej bede z malym sie kulac ...

ladnie ci rosnie mala :) ile na tyg. mniej wiecej przybiera ?

dobra nadrobie rezte jutro hehe , bo mecze tego posta od rana wsumie ...

reklama
Czesc dziewczyny!
Fawno mnie tu nie bylo .Rabbit fajnie ze chociaz coreczka ma cierpliwosc.Ja mam z moj coreczka sAjgoneke!!!!!!!!!!Sorry ze nie doczytuje was do konca ,ale czasu brak.
U nas troche sie normuje malutka jkies tryby dzienne zalapala .Ale niestety talko dwa ryzy dziennie juz tylko karmie.Rano i wieczorem.Milam straszne doly ze trae mleko.MOj lekarz mnie spokoil zetextem ze nie mam sie co przejmowac ze matki co maja jedno ,gora dwojke dzieci maj na karmienie pierssia czas ,a ja z czworka moge ze spokojnym sumieniem sobie odposcic.
I powiem wam ze wyluzowalam i teraz tzylko dwa razy dziennie ,rano i wieczorem.Mala jest bardzo zywa _gowno spi!!!!!!!!!!!!Po 20 -40 min
Cytryna jestem cekawa co u ciebie napisz na privie!
Malutka ciesze sie ze masz wsparcie w m.;)))

halo ;-)

no ile można spać baby ;-)

my tylko po szczepieniu obowiązkowym, nie dostaliśmy zielonego światła na rota i pneumokoki mamy przyjść za 2 tygodnie :tak: mój klopsik waży już 5840g :-)

Hejka,

Miłka- spoko ja nie śpie juz od 4 z reszta cala noc miałam sen przerywany wczoraj sie najadłam ciasteczek domowych takich na wagę i mała cała noc nie mogła bąka puscić w związku z tym tyłek zagazowany i sie rzucała po łóżku i stękała :-( boże jak ja juz chce zeby to sie skończyło te bąki itd wolę już zeby chyba :confused2:

Marti - ja w sumie od 3:45 tylko sobie drzemałam bo młoda po szczepieniu beznadziejnie dziś spała :confused2: teraz odsypia :tak:

Kingolinka - kawał dzidzi ;-)

Witam się wyspana jak chyba od czasów ciąży:-D:-D:-D

Nasz skarbuś wczoraj po szczepieniu jakby wcale szczepiony nie był! A tak się bałam ,że będzie powtórka z rozrywki :-D
Jak zwykle o północy dałam mu flachę przez sen i spał do 4:30, tylko ,że tym razem to tatuś dał mu flachę i synuś poszedł dalej spać do 9:00 :-D

Karolina, no nie ukrywam ,że i ja się bardzo cieszę no i jestem z niego bardzo dumna:tak:
Skakał przy mnie całą ciążę, jak leżałam to już w ogóle, a odkąd mały się urodził to korzysta z wolnego ile tylko się da, przy Filipie robi już teraz tyle samo co i ja, bo wcześniej wiadomo, cyca by mu nie dał :-D Ale ogólnie każdą swoją wolną chwilę spędza ze mną i z małym, to jego pierwsze dziecko, a do tego jego klonik, to już w ogóle wniebowzięty i ma fioła na jego punkcie :-D A za każdym razem jak każdy mówi skóra zdjęta z tatusia to normalnie mam wrażenie ,że on jeszcze rośnie:-D

Mileczka jak tam dziś?

reklama
halo ;-)

no ile można spać baby ;-)

my tylko po szczepieniu obowiązkowym, nie dostaliśmy zielonego światła na rota i pneumokoki mamy przyjść za 2 tygodnie :tak: mój klopsik waży już 5840g :-)

hej:)ja tam spaam do 9:-p
dobrze że szczepienie zaliczone:)i ładnie waży Helenka:)
ciekawe jak u nas...

Hejka,

Miłka- spoko ja nie śpie juz od 4 z reszta cala noc miałam sen przerywany wczoraj sie najadłam ciasteczek domowych takich na wagę i mała cała noc nie mogła bąka puscić w związku z tym tyłek zagazowany i sie rzucała po łóżku i stękała :-( boże jak ja juz chce zeby to sie skończyło te bąki itd wolę już zeby chyba :confused2:

chyba!!!!!!!!!!!!oby minęło malutkiej:)
wy macie problem z bakami,a ja z bekaniem...horror w nocy jak jej sie nie odbeknie...:confused2::confused2::confused2:
Hejka my tez juz po szczepieniacg 5w 1 i Rota. Na wadze w przychodni na golaska wazy 6500 g :-)

Witam się wyspana jak chyba od czasów ciąży:-D:-D:-D

Nasz skarbuś wczoraj po szczepieniu jakby wcale szczepiony nie był! A tak się bałam ,że będzie powtórka z rozrywki :-D
Jak zwykle o północy dałam mu flachę przez sen i spał do 4:30, tylko ,że tym razem to tatuś dał mu flachę i synuś poszedł dalej spać do 9:00 :-D

Karolina, no nie ukrywam ,że i ja się bardzo cieszę no i jestem z niego bardzo dumna:tak:
Skakał przy mnie całą ciążę, jak leżałam to już w ogóle, a odkąd mały się urodził to korzysta z wolnego ile tylko się da, przy Filipie robi już teraz tyle samo co i ja, bo wcześniej wiadomo, cyca by mu nie dał :-D Ale ogólnie każdą swoją wolną chwilę spędza ze mną i z małym, to jego pierwsze dziecko, a do tego jego klonik, to już w ogóle wniebowzięty i ma fioła na jego punkcie :-D A za każdym razem jak każdy mówi skóra zdjęta z tatusia to normalnie mam wrażenie ,że on jeszcze rośnie:-D

Mileczka jak tam dziś?

to nic tylko m. gratulować!
mój bardziej sie zaangażował w starszą:)teraz to juz w ogóle,nie chce by czuła sie odtrącona,a prawda jest taka,ze to starszej poświecamy 70%naszego czasu,zeby czuła sie dobrze....

ja pospałam i jestem niewyspana...
żołądek mnie wczoraj bolał jak cholera,2 panadole zjadłam(nie wiem poc o),zasnęłam i rano nie boli,ale czuje ze "mam żołądek"

Do góry