reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

monysia - czy to Ty lecisz gdzies w niedlugim czasie?? dobrze pamietam? bo nas czeka lot za 1,5 tyg i juz mam stresa jak taka malizna to zniesie, podobno trza dac cycka jak samolot bedzie sie wznosil i opadal ,zeby mu uszu nie zatkalo za bardzo..

jak już się doczytałaś to nie ja lece tylko Asionek :tak:

Witam
strasznie dawno mnie nie było.Pewnie już nie nadrobie zaległosci.
W zeszłym tygodniu trafiliśmy do szpiala z gorączką,spędziliśmy tam 48h porobili malutkiemu wszystkie testy na bakterie i wirusa wyniki negatywne,ale antybiotyk dostawał,a nawet dwa różne.no i przyczyna gorączki nie znana.
Widzę,że zmagamy sie kolkami.Ja radzę sobie termometrem,naprawdę działa.Wkładam naoliwiony termometr do pupci jak przy mierzeniu temperatury i gazy ochodzą na potege,a bardzo często mały robi kupkę.Spróbujcie!!!
Ja niestety na nic nie mam czasu,non stop coś do zrobienia,na przemian z wiszeniem na cycu,a Gabryś wisi minimum 30 min.przepraszam na haos w poście,ale same rozumiecie...;-)

najważniejsze że już jest ok :tak:
co do termometra to lepiej tak ciągle dziecku nie pomagać w robieniu kupki
ja moją starszą tak "uszczęśliwiałam" że potem kilka lat jeździliśmy po lekarzach
a 3 lata miała traume przed robieniem kupu w ogóle ...

Kobitki pojawiam się i znikam
jestem padnięta po dziesiejszym wieczorku
mała chyba w końcu też zaliczy się do dzieci z koleczką,
coraz częściej się o tym przekonuję ....

reklama
maggie,a bepanthen probowaliscie? nam pomagal przy szymciu, mloda poki co nie potrzebuje bo nic sie z dupcia nie dzieje /odpukac/ :)

bepanthen oczywiscie tez byl w uzyciu. Niestety tylek jest w stanie tragicznym, ma na nim jakby owrzodzenia. Miejmy nadzieje, ze kuracja pomoze.
Dzis na szczescie noc spokojna, uffff.
Zobaczymy co maly pokaze w dzien.
Spokojnego dnia dla Was:biggrin2:

hej :)

u nas dzien i noc spokojny :) spal jak zabity wczoraj caly dzien i ja odpoczelam troche po tych ostatnich 3 dniach placzu ..
teraz tez sie uklada i zaraz zasnie pewnie :) ooo juz spi hehe

nie dalam wczoraj nic malemu z kropelek i nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie jest lepiej dzieki temu i wczesniejsze akcje byly przez te specyfiki ?? zobaczymy jak dalej bedzie , bo nie daje nic !

hej :)

u nas dzien i noc spokojny :) spal jak zabity wczoraj caly dzien i ja odpoczelam troche po tych ostatnich 3 dniach placzu ..
teraz tez sie uklada i zaraz zasnie pewnie :) ooo juz spi hehe

nie dalam wczoraj nic malemu z kropelek i nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie jest lepiej dzieki temu i wczesniejsze akcje byly przez te specyfiki ?? zobaczymy jak dalej bedzie , bo nie daje nic !

o kurcze Asia ale numer jak sie normalnie u was polepszy to też poodstawiam u mnie DEBRIDAT nie wiem czy pomaga nie widzę zmian dziś podaję go 3 dzień i jakoś nie widzę czy jest lepiej czy gorzej a wydaje mi się że gorzej bo wtedy mała od czasu do czasu robiła kupę a mi sie wydaje że po tym syropie gorzej z kupa dziś rano z termometrem jej pomagałam ale tez nie chce przesadzać fakt mniej ulewa i ładnie odbija bo wtedy to koszmar był z ulewaniem ale to tylko tyle!!!!

mam pytanie wybudzacie maluchy na jedzenie jak długo śpią? czy nie?

Mati nie wiem mi sie wydaje , ze malemu wiecej gazow sie porobilo od tych specyfikow i byl tak na maksa zagazowany , ze szok :/ on prukal caly dzien i noc !! starego by rozsadzilo !!
wczoraj juz duzoo lepiej bylo :) malo pruczkow i bez problemu kupka tez szla , od dawna bez placzu :) i maly spokojniejszy duzo
teraz tez juz spi ladnie , nie steka , nie prezy sie
zobacze co bedzie dalej , ale jak tak zostanie to ja juz nic nie daje malemu ! wczesniej poplakal czasami , ale to co sie zaczelo dziac ostatnio to juz masakra na calego byla :(
czasami wlasnie bywa tak , ze te leki zamiast pomoc to szkodza jeszcze bardziej :(

ja mojego nie wybudzam :) polozna tez mowila zeby tego nie robic ,tylko sie cieszyc , ze dziecko spi :) do 6 h bez problemu

Cześć kobiety :) Miałam piękny wczorajszy dzień i piękną noc :D Maly był bardzo spokojny i dużo spał. Mogłam sobie odsapnąć psychicznie i mieliśmy w końcu z mężem chwile dla siebie ;-) Pewnie dziś będzie broił bo zregneruje siły, ale jakoś lżej bedzie mi to znosić bo jednym dniu w spokoju. Niestety małż wieczorem znow rusza w drogę :-(

Asionek widze, że też mialaś chwile spokoju :) Bardzo dobrze, należy sie nam:-D Mój młody też jeszcze śpi o dziwo:eek:

Marti mój synek bardzo mało śpi, więc jak już padnie to modle sie by spal jak najdłużej. Nie śmiałabym go budzić :D

asionek - ja dalam raz krople , pomijajac fakt ,ze nie mial problemow z brzuchem,ale wiesz na wszelki wypadek, takie kropelki z zywymi kulturami bakterii i co? ryczal kilka godz , a w przerwach miedzy purkaniem probowal zasnac. wiec teraz nie daje i jest ok.. wiec badz tu madry.. moze tez sproboj odstawic i zobaczyc jakie sa efekty?

Asionek, mileczka super,ze w koncu dalyscie rade odpoczac troszke :)

marti, ja nie wybudzam :) a moja ostatnio przesypie po kapieli wieczorem tak 5-6 godzin :) pozniej po pierwszym cycu budzi sie juz tak co 3h,ale to i tak dobrze :) tak jak asionek mowi,trzeba sie cieszyc tylko ze spi i samemu spac :)
aaaa...marti,a ile ma Twoje malenstwo? bo na suwaczku nie ma...moja to ma juz 7 tygodni jutro,wiec nie budze...ale chyba noworodki,szczegolnie z niska masa urodzeniowa albo zoltaczka to powinno sie budzic....

reklama
Ja mam takie same info jak gugula jesli chodzi o krmienie. Niemowlaki mozna spokojnie zostawic na 6 godzin ale noworodki na 4 godzinki i budzic koniecznie jesli maja zoltaczke, sa oslabione itd.

Nasza Ania po tygodniu ladnie przespanych nocy zrobila strajk i nie spala w ogole przez 2 noce :szok: polecam na zrzucenie kilogramow - zrzucilam 2 kg przez 72 godziny, chodzenie po domu przez te dwie noce z 5kg malenstwem zrobilo swoje :-D dzis w nocy bylo juz lepiej, ale ona ma strasznie niespokojny sen i przebudza sie sporo, wiec spi z nami i jeszce ja musze albo przytulic albo objac zeby choc troszke pospala :(

Z dobrych wiadomosci zaczela odpowiadac na nasze usmiechy usmiechem, kilka dni temu myslalam ze to przypadek, ale nie, juz codziennie sie do nas smieje :-)

Do góry