reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

heyyy
faktycznie w dwupaku jest nas coraz mniej i przez to pustki na forum, każda sie swoim dzidziem zajmuje.
Ja od dzis zaczynam walkczyć z zaparciami, bo mam problem z wypróżnianiem, jeden raz na 2-3 dni to troche mało sie załatwić:p a na pocz. ciąży skutecznie pomagała mi szklanka przegotowanej wody (zimnej) wymieszana z łyżką miodu na czczo codziennie rano.

Już jutro jadę do rodziców z mężem, a do środy to godziny wręcz odliczam jak zobacze moją małą :)

Na dzisiaj już mamy 2 dzieciaczki zaplanowane więc czekamy na wieści.
Dobrze by było podpiąć mileczke​ jaką trzecią to nam się dziś trio urodzi :):)

reklama
Hello no to rozpakowywanie idzie pełną parą :laugh2: gratulacje jagmar:-) u mnie spokój i cisza hmm ktos obiecał na mnie czekać trzymam za słowo nie zostawiajce mnie sameej hehehe:tak::-p:-p

hej :)

u nas wczoraj wieczor ciezki bardzo maly plakal okropnie :( po 7 dzisiaj wstal i znowu stekal i poplakiwal ... walnal 2 kupy juz jedna jakas podejrzana , druga chyba normalna i spi , ale tak na czowaniu biedak maly :(
takze ja niezbyt wyspana ...

Witajcie, ja wtorek 11.10.2011r urodziłam synka siłami natury, poród naturalny i expresowy po trzych dobach byłam juz wypisana do domu ale za względu na żółtaczke u dziecka musiałam zostac dłuzej w szpitalu a dzisiaj wróciłam do domu i jestem bardzo szczęśliwa.
Życze tym , które jeszcze nie urodziły szybkich porodów.

hej :) gratulacje !!

Marysia jest juz nami wazy 3.460 10 pkt i uwaga porod trwal 3h lacznie z wypelnianiem papierow.

Pozdrawiam malz

witamy dumnego tatusia :) super , ze juz po i tak szybko poszlo :))

jagmar i anula gratki!

asionek w wózku też bujamy, ale mój tak rano ma że czuwa a popołudniu pada.. teraz wykąpany, spokojny i nie chce spać... ehh.. taka jego uroda chyba.. jak go położę do łóżeczka to zacznie stękać, boję się że go przyzwyczaimy do noszenia i będzie pozniej problem :-( ale nie mam serca jak on woła nas bo sam nie lubi leżeć.

moj maly widze , ze z dnia na dzien coraz dluzej nie spi ... wczesniej tylko na cyca wstawal teraz ma juz swoja aktywnosc mala , bo mala ale ma :)
twoj pewnie bardziej aktywny i ciekawy stad nie spi :)
co do noszenia nie przejmuj sie sama nie jestes :) ja tez nosze sporo , a maz jeszcze wiecej ;-)
maluchy teraz bardzo potrzebuja bliskosci i my chyba tez :)

Ja troche zaniedbywalam ostatnio bo tez narazie mi latwiej bylo czytac niz pisac, ale to nie tyle ze wzgledu na malego, co bardziej prace porzadkowe mi czas pochlaniaja, zwlaszcza prania mam na okraglo tyle ze glowa mala;)

oj prania to ja tez mam on stop od pyty :szok: maly niezle sie brudzi i wyszlo jednak , ze dobre mialam przeczucie zeby najmniejszych ubranek miec duzo , bo maly nosi te 54 , 56 , ale wszystko na nim wisi :/ 62 to nawet nie probuje nakladac :-D niepotrzebnie sie sluchalam zeby nie kupowac tyle i teraz pralka lazi non stop :cool:

Mojemu mlodemu cos na buzce wyskoczylo, a obstawiam bardziej tradzik niz jakas alergie, ale nigdy nic nie wiadomo... Niedlugo mamy szczepienie to popytam lekarki na co jej to wyglada...
A tak poza tym to junior juz 5 kilosow przekroczyl, spi na potege, a aktywny jest glownie rano i poznym wieczorem wiec tez wczesnie sie nie poloze, ale zasadniczo (cholibka nie chce zapeszyc) - jest swietny! Fakt ze czasem nie moge mu sie oprzec i nad ranem zabieram do naszego lozka, ale do tej pory obywamy sie bez smoka, bujania... mam nadzieje ze mu tak zostanie, bo placze praktycznie tylko jak jest glodny:)

wow juz ladnie wazy :) ciekawe ile moj przybral ?? ide jutro do poloznej na kontrole to sie okaze , ale sadzac po rekach juz moze miec z 4 kg :)
fajnie , ze twoj maly grzeczny :) moj tez , ale zaczely sie problemy z brzuszkiem i sie biedak meczy :(

A jutro juz smigam na przeglad podwozia po pologu (chociaz jeszcze pelne 6 tyg nie minelo:/) W kazdym razie zdalo by sie juz konkretnie o antykoncepcji pogadac, a ja mam metlik na co sie zdecydowac...

Aaaa wczoraj malo sie nie poryczalam ze wzruszenia... mloda miala powiedziec R zeby flache dla mlodego przygotowal, a po jakims czasie slysze jak R sie jej pyta co robi, a ona sie odzywa ze mleko dla Maxa!:szok:
Ide do kuchni, a ta wziela z blatu butelke, nasypala mleka (chyba z 1 miarke, bo duzy "glut" byl na spodzie), zalala to woda mineralna z butelki i mi daje delikatnie mlecznie zabarwiony plyn, zebym mlodego nakarmila!:-D
Jejciu jak ja sie glupio poczulam jak musialam jej powiedziec ze nie moge tego dac Maxiowi;/ W kazdym razie dla takich momentow fajnie miec wiecej dzieci:tak:

moj mi dal juz w szpitalu cerazzete czy jakos tak dla karmiacych cycem
wsumie nie wiem po co juz jak i tak w pologu jestem i nie przytulam sie z moim :zawstydzona/y: takze leza w szafie i czekaja :)
slodka ta twoja corcia :)))

ja sie psychicznie szykuje na jutro, juz tesknie za Jasiem
cholera jeszcze zab mnie rozbolal

dobrze bedzie szybko wrocisz do domku i Jasio nawet nie odczuje , ze mamy nie bylo :)
oby zab nie rozchulal sie na dobre :/ !

U nas wszystko sie jeszcze stoi na glowie.Mala ma czasami w nocy kolki i te nocki jak na loteri raz sie wyspie ,a raz nie.

Moi chlopcy zakochani,planuja co beda z nia robic jak juz bedzie bardziej kontaktowa.Ana spacerach kloca sie kto bedzie pchal wozek.

Dobra spadam pod prysznic poki mala spi.
Acha i wszystkie moje postanowienia typu zadnego lulania itp poszly w las.Mala spi ze mna ,w lozeczku ani razu.I najchetniej mam ja przy sobie caly czas .I na zmiane z m., jak placze to ja na rekach nosimy:sorry:
Cos mi sie zdaje zebedzie rozpieszczona jak dziadowski bicz .No i dobrze-moja gwiazdeczka:rofl2:

oj widze , ze u mnie to samo co u ciebie , albo na odwrot hehe
tez bole brzuszka mamy :(
no i z lozeczkiem to samo maly spal raz , a tak spi z nami , nosimy go duzo , a moj maz to juz wogole ciagle z malym , taki zakochany :)
moja mama juz sie smieje , ze maly bedzie niezle rozpieszczony
ale jak tutaj zostawic takiego babla samego ?? :)
takze wszystkie postanowienia wziely w leb :-D
rodzenstwo juz zaplanowalo co mala bedzie robic pozniej ?? :)) slodko !!

Hello no to rozpakowywanie idzie pełną parą :laugh2: gratulacje jagmar:-) u mnie spokój i cisza hmm ktos obiecał na mnie czekać trzymam za słowo nie zostawiajce mnie sameej hehehe:tak::-p:-p

nie martw sie sama nie zostaniesz :)))

Kiwi spokojnie mamy termin na 31 więc ja na razie się nigdzie nie wybieram, a raczej moja córa, więc spokojnie

trzymam kciuki za wszystkie przeterminowane, żeby jak najszybciej urodziły :) no i czekam na wieści od mileczki, Klementinki i puelli :)

Asionek, Karolinka współczuję bolących brzuszków u dzieciaków, mam nadzieje, ze już niedługo wszystko ładnie się ureguluje

Kingolinka wg mnie to dobry pomysł dla dzieci, które mają wieczny odruch ssania, bo wiadomo ze pierś to nie smoczek, więc wg mnie lepiej dac takim dzieciom smoka, niż żeby wisiały cały czas na piersi, sama tak zrobię jak trafi mi się amator cyca :-D

u mnie cisza, więc śmigam na kawkę :)

Ostatnia edycja:
Cześć lachy!
Skurcze od krzyża co 10 minut, trwają ok 20 s, przed chwilą urodziłam na kiblu ogromną brązową galaretę, silne kłucie w szyjce i brązowe plamienie. To chyba dobrze, prawda :-)?
No nareszcieee cos sie dzieje :tak: Wlasnie po weekendzie zajrzalam na bb przede wszystkim zeby zobaczyc czy mileczka juz urodzila, bo normalnie przeterminowanas i to tak ze ho ho ;-)
Rzeczywiscie juz nas niewiele zostalo, badzmy twarde dwupaki, przeciez w koncu i my urodzimy ;-)

dzieci chyba się rodzą, bo cos nas mało na bb :-D
ma ktoś jakieś info od mileczki, bo od wczoraj się nie kontaktowała, mam nadzieje, ze już tuli swoje maleństwo :-)

ja też po kawusi, coś trzeba by było zjeść, ale znowu mam zgagę, od tygodnia mnie już chyba męczy dzień w dzień bo mała siedzi mi na żołądku

reklama
najadajcie sie teraz lepiej poki mozecie :)
ja juz sama nie wiem co mam jesc zeby malemu nie szkodzic :( i jem naprawde minimum ... a tak mi sie marzy normalne zarcie :)))

A ja dziewczeta mam pytane: Czy smoczek to dobra decyzja??? My wczoraj dalismy małemu bo normalnie taki nerwus z niego ze ho ho. Poki co odroznia piers od smoczka, nie grymasi jak mu podaje

jak ma odruch tak silny to lepiej zeby smoka ssal niz ci na piersi wisial :)
moj na szczescie nie ma takich zapedow , a smoka nie chce za chiny do buziala wziasc , ale butle bierze bez problemu :cool: i wez tu zrozum dziecko :-D

Do góry