reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ewa w nocy śpi.. zasypia w łóżeczku ale co 2h jak w zegarku się budzi i ja go biorę do siebie bo inaczej pół nocy mógłby nie spać. Czasem 2 godziny nam schodzi jego usypianie. Za dnia śpi nieregularnie. Chyba każde dziecko ma inaczej, mój jest po prostu aktywny bo nic go nie boli, nie płacze ani nic a spać nie pójdzie. Sama nie wiem :eek::sorry:

reklama
malutka
dobrze że już spacerkujecie:) korzystajcie póki jeszcze jest "w miare" pogoda.
A co do espumisanu itd to mi sie przypomniało że własnie nam na SR położne mówiły że jak jest napisane od 1 m-ca to znaczy że od ukończenia tego 1 m-ca a nie że w jego trakcie.... także nie wiem już sama
No ulotkę przed podaniem przestudiowałam, napisane żeby nie podawać w pierwszym miesiącu, ja podałam jak Pani doktor kazała, dostał 20 kropelek i nic mu nie jest także jest ok ;-) Poza tym jest napisane ,że nie ma się po nim skutków ubocznych i przedawkować też nie można :-D

jak tak czytam, że u was jakieś ciągnięcia, bóle krocza, bioder, pachwin to stwierdzam, że ja chyba do listopada nie urodzę, bo ja nic takiego nie przechodzę :rofl2: biegam jak sarna, nawet jednego skurczybyka nie mam :confused2:oj chyba zacznę wierzyć ginowi i nastawiać się na poród w połowie listopada :-(

Ilonka spoko, ja tych skurczy tez nie czuje a ktg mi pokazuje, tez mam malo z tego co dziewczyny opisuja bo klucie tylko troszke, cmienie w podbrzuszu ale zadne bole a szyjki prawie juz nie mam i male rozwarcie, wiec kto wie

a co u pryzybeli, jej maluch juz miesiac ma
podobnie jak blizniaki rabbitka i ksiezniczka icarium, jak ten czas szybko leci

Ostatnia edycja:
klemantinka kobitki zalatane są i przy dziecku nie mają tyle czasu żeby na na forum się udzielać.

Ja też się melduję, że już po. Nic wielkiego i spektakularnego sie nie wydarzyło. W sumie to nie wiem czego się miałam spodziewać. Nagłych skurczy, odejścia wód i gazem do szpitala?
Chociaż.... właśnie brzuch mi się mocno napina :). Poza tym czuję się lekka jak motylek :-D

mam pytanko ile wasze dzieci śpią za dnia? bo mój do śpiochów nie należy.. a noce maluchy przesypiają?

moj spi non stop wsumie
z zasypianiem tez nie ma problemu , bo zje cyca i juz spi , albo w trakcie zdarzy usnac :)
w nocy budzi sie ok 4.30 , pozniej po 7 i pozniej to juz spi do oporu czyli jak ja wstaje pierwsza :)
ogolnie nie narzekam , bo spie lepiej jak w ciazy i bardziej wyspana jestem
brzuszek tylko boli malego , ale dzisiaj odpukac , jest spokoj !! i oby tak zosstalo :)
moze twoj maluch jest bardziej aktywny ??
mojej siorki maly bardzooo malo spal , nameczyla sie biedna , bo do tego doszly okropne kolki i bol brzucha , a zaraz po zeby szly co tez ciezko przeszedl
takze kazdy maluch inny
najwazniejsze , ze twojego nic nie boli !! bo to jest tragedia dopiero patrzec jak placze i nie moc pomoc w azden sposob :(

melduje że u mnie cisza.....
w wc byłam ale nie było to rozwolnionko tylko normalny klocek:rofl2: a przy okazji odeszło mi bardzo dużo czopa:tak:.
zobaczymy co będzie dalej, może akurat się uda, w każdym razie mała jest bardzo aktywna i gmera mi tam w środku na dole i strasznie boli, jakby mi paznokcie wbijała w pochwie:szok:

moze sie rozkreci w nocy :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Asionek
[/B]też co chwila jestem na kibelku, bo ciągle mnie suszy i dużo pije wiec latam w te i we wte...
Tobie to naprawdę trzeba pozazdrościć formy! oby wszystkie Twoje porody były taki- bo mam nadzieje że na tym jednym nie zakończysz :)

powiem ci , ze mi juz teskno do brzusia hehe
tak sobie mysle o 2 maluchu , latka leca , a nie chce w pieluchach siedziec co chwila , wolalabym raz a porzadnie hehe
o ile bede rodzic tutaj to nie przewiduje , ze bedzie ciezko :) no i z moim ginem :)
tobie tez zycze takiego porodu !!!

Dzięki dziewczyny :happy:
Obyło się bez werandowania, pierwszy krótki spacerek zaliczony, mały spał jak zabity przez cały czas ,a nawet dłużej bo się nie obudził jak go rozbierałam i kładłam do łóżeczka, spał jeszcze ponad dwie godziny :-D Widać spacer mu posłużył ,jutro powtórka :tak: Espumisan też podany, mały słodko śpi :laugh2:

super , ze spacerek zaliczony :) ja tez podalam kropelki i odpukac jest ok dzisiaj :) oby tak zostalo naszym malucha !!

a co u pryzybeli, jej maluch juz miesiac ma
podobnie jak blizniaki rabbitka i ksiezniczka icarium, jak ten czas szybko leci

oj leci ten czas to racja .... niedlugo bedziemy pisac o pierwszych posilkach , raczkowaniu itd . :))

dobrej nocki :)

Witam z rana :-) Nie śpię dzisiaj od 4, bo już łapie mnie nerwówka- jutro szpital i cc. Żeby ta niedziela szybko zleciała, bo jak będzie mi się dłużyć to chyba się wykończę :tak:

reklama
dzień dobry :)

Kasiu melduj się :-D bo nie wiemy czy podziałało czy nie :-D

puella a masz nr do kogoś, żeby nam dać znać :)

u mnie drugi dzień mega dużo jakiegoś budyniowatego śluzu, galaretowate to nie jest więc raczej czopem tego nazwać nie można :tak:a brzuch nic nie boli, skurczy nie ma, więc nie wiem cóż to

ciekawe która z dziewczyn dzisiaj się rozpakuje :)

edit: chyba podziałało, bo Kasia urodziła :-D

Ostatnia edycja:
Do góry