reklama
madzilka
Fanka BB :)
No i właśnie też doszłam do wniosku, że chyba to przemęczanie się typu mycie okien, przysiady, latanie po schodach czy inne supersposoby są bez sensu, bo jak sie tak narobię to skąd znajdę jeszcze siły na to żeby rodzić?? Trzeba chyba się zdać na to co (i kiedy) nam los chce przynieść i tyle. To tak jak z tym celowaniem w płeć- niby przed owulacją dziewczynka- doooopa- jestem żywym przykładem, że się nie sprawdza. Nie możemy mieć wpływu na wszystko i dlatego jesteśmy tym tak zdołowane. Jakieś komedie ostatnio dobre któraś widziała, albo jakąś fajną książkę któraś poleca-trzeba odciągnąć myśli jakoś
elifit
Moderatorka
Cześć dziewczyny,
widzę że nastroje nadal depresyjne.. już niedługo bedzie po, zobaczycie jak szybko czas zleci jak już będzie maluszek to będziecie wspominać z uśmiechem brzuszek. Ja mam smyka 12dni i nadal nie mogę uwierzyć
a my byliśmy dziś na wizycie u pediatry, ważymy 4180g! jesteśmy zdrowi jak ryba, to chrząkanie to normalka.. dostalismy skierowanie do ortopedy na badanie bioderek i receptę na infanrix szczepionke 6w1 ale nie stać nas na nią :-( a dziadki też nie przysponsorzą
Ewa moje życie też o 360stopni sie zmieniło ale wies mi instynkt działa niezawodnie.. ja w moment przyzwyczaiłam sie do nowej sytuacji może dlatego że mąż mi pomaga.. też miewam myśli co jak on pójdzie do pracy, czy poradze sobie sama?? ale zawierzam instynktowi że mnie poprowadzi ;-)
atram bidulko, wiem co czujesz, mnie też męczyły skurcze a nic się nie działo.. na pocieszenie i powiem że wreeeeszcie się rozkręciło także ty już na wylocie aha i siły mieć będziesz, nie da się nie urodzić ;-)
sivi trzymam kciuki żeby cię wzięło z nienacka
widzę że nastroje nadal depresyjne.. już niedługo bedzie po, zobaczycie jak szybko czas zleci jak już będzie maluszek to będziecie wspominać z uśmiechem brzuszek. Ja mam smyka 12dni i nadal nie mogę uwierzyć
a my byliśmy dziś na wizycie u pediatry, ważymy 4180g! jesteśmy zdrowi jak ryba, to chrząkanie to normalka.. dostalismy skierowanie do ortopedy na badanie bioderek i receptę na infanrix szczepionke 6w1 ale nie stać nas na nią :-( a dziadki też nie przysponsorzą
Ewa moje życie też o 360stopni sie zmieniło ale wies mi instynkt działa niezawodnie.. ja w moment przyzwyczaiłam sie do nowej sytuacji może dlatego że mąż mi pomaga.. też miewam myśli co jak on pójdzie do pracy, czy poradze sobie sama?? ale zawierzam instynktowi że mnie poprowadzi ;-)
atram bidulko, wiem co czujesz, mnie też męczyły skurcze a nic się nie działo.. na pocieszenie i powiem że wreeeeszcie się rozkręciło także ty już na wylocie aha i siły mieć będziesz, nie da się nie urodzić ;-)
sivi
z nienacka to sie już chyba nie da bo od kilku tygodni mam już objawy rychłego porodu (poza czopem i wodami) i nic z tego, więc jak się naprawde zacznie (o ile samo się zacznie) to będę dalej myślała że to fałszywy alarm :-)
monika~
napisalam posta ale mi wcielo..
w skrocie - nie wierze tak do konca w przyspieszacze, mysle ,ze czesto to jest zbieg okolicznosci..
i nie chce ryzykowac,zeby bawic sie w spidermana czy pic olejek rycynowy - nastawiam sie,ze 2 tyg i pare dni max jeszcze, a tak to szukam zajecia,zeby jakos czas mijal i nie myslec intensywnie o "oznakach" - bo mam wszystkie,ale porod kiedy sie zacznie to licho wie :-)
w skrocie - nie wierze tak do konca w przyspieszacze, mysle ,ze czesto to jest zbieg okolicznosci..
i nie chce ryzykowac,zeby bawic sie w spidermana czy pic olejek rycynowy - nastawiam sie,ze 2 tyg i pare dni max jeszcze, a tak to szukam zajecia,zeby jakos czas mijal i nie myslec intensywnie o "oznakach" - bo mam wszystkie,ale porod kiedy sie zacznie to licho wie :-)
Marti_1984
A listopadówki mają już 2 maluszki! Ja pierdziele...a ja w wiecznej ciąży dalej...aż mi wstyd
spoko jak tak dalej pójdzie to my też do listopadówek bedziemy nalezały ty masz jakies objawy a ja sie narobiłam, męża wymęczyłam jeszcze zapałek nie zbierałam i jedyne co mnie boli to pięty
madzilka
Herbata przeczytałam recenzje o tej książce i chciałabym przeczytać, tylko chyba teraz potrzebuję czegoś pozytywnego do podniesienia nastroju, ale zaciekawiła mnie, także na "poporodzie" mam już jakąś pozycję do przeczytania-dzięki!
kasiadz
szybko ta wizyta u lekarza, mi pediatra kazała przyjść jak dziecko będzie miało miesiącCześć dziewczyny,
na fajną książeczkę trafiłam na necie, chyba powiem zeby ktoś nam taką kupił http://allegro.pl/ksiazeczka-tiny-love-mala-ksiezniczka-i1848953086.html
Ostatnia edycja:
reklama
Asionek31
[
wow juz ?? )
Elefit ja tez nie moge uwierzyc , ze juz malego mam przy sobie szok normalnie
co do radzenia sobie samej z dzieckiem , moj ma niby od wczoraj urop 2tyg. , pisze niby , bo wczoraj rzeczywiscie siedzial z nami , a dzisiaj w pracy jest i wroci kolo polnocy:/ zla jestem , bo kuzwa tak to wlasnie jest jak sie jest szefem , ktos nawali i dupa moj musi isc czy chce czy nie wrrrr
powiem wam , ze wczesniej sie balam , a poszlo gladko i nie ma jak narazie problemu maly duzo spi ( wlasnie probuje go dobudzic , bo mi z cyckow leci na maksa ) i nudzi mi sie nawet hehe
mieszkanie posprzatalam rano nie jest zle !!
napewno kazda z was da rade
A listopadówki mają już 2 maluszki! Ja pierdziele...a ja w wiecznej ciąży dalej...aż mi wstyd
wow juz ?? )
Elefit ja tez nie moge uwierzyc , ze juz malego mam przy sobie szok normalnie
co do radzenia sobie samej z dzieckiem , moj ma niby od wczoraj urop 2tyg. , pisze niby , bo wczoraj rzeczywiscie siedzial z nami , a dzisiaj w pracy jest i wroci kolo polnocy:/ zla jestem , bo kuzwa tak to wlasnie jest jak sie jest szefem , ktos nawali i dupa moj musi isc czy chce czy nie wrrrr
powiem wam , ze wczesniej sie balam , a poszlo gladko i nie ma jak narazie problemu maly duzo spi ( wlasnie probuje go dobudzic , bo mi z cyckow leci na maksa ) i nudzi mi sie nawet hehe
mieszkanie posprzatalam rano nie jest zle !!
napewno kazda z was da rade