reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Siemka
U mnie też problemy ze snem i ani ciepłe mleko ani melisa niestety nie pomagają, wręcz przeciwnie powodują jeden sik nocny dodatkowo :) A tak poza tym zapowiadają dziś burze u Nas, mam nadzieje że to przyniesie parę stopni mniej :)
Ja już po śniadanku, kawce zabieram się za sobotnie sprzątnie.
Życzę Wam spokojnej soboty :*

reklama
jestem :)
mama dzisiaj pojechala :(
mnie czeka masa roboty i masa wizyt caly wrzesien zawalony to sie przynajmniej nudzic nie bede :)

wakacje udane , ale zmeczone juz upalami na maksa bylysmy :/ w dzien temp. takie , ze szok , duchota i najgorsze , ze w nocy podobnie , nawet spiac z wiatrakiem skierowanym na leb budzilam sie zlana potem
pierwszy raz w zyciu chce juz zime hehe

bylam wczoraj na USG po 30tc napisze na watku odpoewiednim :) w kaadym razie wszystko jest super !! :)

doczytalam , ze Anulka i Rabbit sa w szpitalu ... trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&& , zeby maluszki jeszcze posiedzialy w brzuszkach :)

maggie na to niewyspanie nie pomoge bo tez coraz gorzej sypiam, teraz to chyba juz tak bedzie.

no to dramat:(
szczegolnie ze niewyspanie takie mega to dopiero przed nami:(

najgorsze u mnie jednak sa te bole glowy. Skoro po tylu godzinach snu tak mnie boli to co bedzie jak bede sypiac po 4h jak dziecko sie urodzi;/buuu[/QUOTE]

wspolczuje bolu glowy :/
ja tez nie sypiam dobrze , ale na szczescie leb nie nawala pozniej :/

Witajcie, u mnie tez strasznie gorąco, do tego tez mam problemy ze spaniem a dzisiaj to był juz koszmar o 3 w nocy czytałam gazete i nawet to mnie nie znuzyło, jeszcze niesamowicie boli mnie kregosłup.... kurcze a jeszcze taki kawał do końca...ja mieszkanko mam juz posprzatanie ponarzekałam dzieciom, kazali mi sobie usiąśc i wszystkim sie zajęli, dywany wytrzepali, podłogi umyli( nie tak dokładnie jak ja to robie ale zrobili), takze w miare mieszkanko ogarniete....
Wczoraj musiałam mojego M ostrzyc a w zamian on musiał ufarboać mi włosy i wyszło mu bardzo dobrze, chcociaz kolor nie taki jak chciałam (ale taki sobie kupiłam) ale niech bedzie i tak mi szybko włosy odrastają i to siwe....

Cześć kobietki śliczne :) Moje miasto było wczoraj biegunem ciepła całego lata. Otóż odnotowano temperaturę w słońcu 50.8 stopnia Celsjusza, w cieniu 36, 8 :) Dodam że to rekordowa temp w Bielsku od 1921 roku :) Naaaaaaajs. Ale najgorsze za mną. Ja również miałam problemy ze snem okropne. Nie wiem czy to za jego sprawą ale od dwóch dni zamiast herbaty pije rumianek i od dwóch dni sypiam spokojnie z jedną przerwą nocną na sik :)

Nat moc życzeń dla Wikuli od ciotek z babyboom :)

Mam pytanko do mam u których planuje sie CC. Kiedy wyznacza sie termin ? Czy lekarz już ustalał termin cięcia?

Wszystkich życzę udanej soboty i odrobiny chłodku :)

hey kochane!
jest gorąco nie do zniesienia!
spałam przy otwartym oknie, odkryta i z włączonym wiatrakiem...
jestem u rodziców na week, a mój małż u swoich :) mała separka hehe :p

anula
ale jestes odważna, ja bym mojemu nie dala swojej głowy nigdy w zyciu :p

asionek
dobrze że wróciłaś i wszystko ok :)

magie
ja jak nie mogę spać to oprócz melisy gorące mleczko pomaga:)

dziewczyny dostałam wiadomość od Rabbit- w odpowiednim wątku napisze.

Cześć kobietki śliczne :) Moje miasto było wczoraj biegunem ciepła całego lata. Otóż odnotowano temperaturę w słońcu 50.8 stopnia Celsjusza, w cieniu 36, 8 :) Dodam że to rekordowa temp w Bielsku od 1921 roku :) Naaaaaaajs. Ale najgorsze za mną. Ja również miałam problemy ze snem okropne. Nie wiem czy to za jego sprawą ale od dwóch dni zamiast herbaty pije rumianek i od dwóch dni sypiam spokojnie z jedną przerwą nocną na sik :)

Nat moc życzeń dla Wikuli od ciotek z babyboom :)

Mam pytanko do mam u których planuje sie CC. Kiedy wyznacza sie termin ? Czy lekarz już ustalał termin cięcia?

Wszystkich życzę udanej soboty i odrobiny chłodku :)

ja bylam juz na kwalifikacji do CC i dostalam termin wyznaczony na koniec 39 tyg, rowno tydzien przed terminem z OM. Kwalifikacje wiem, ze zazwyczaj robia kolo 35 tyg, choc to zalezy od szpitala. A jakie masz wskazanie?
I na kiedy masz termin z OM?

W radiu mówili coś o zimnym froncie, który do nas nadchodzi nad Polskę i przez to będą też burze. Nie wiem tylko czy dzisiaj czy od poniedziałku.

Chłodny front ma przyjść dzisiaj i od jutro ok 20 st C jupi

Ostatnia edycja:
Hej kobietki! Ja myślałam,że wejde na bb i trochę wam ponarzekam, jak mi tu żle z tego gorąca, jeszcze mieszkam na poddaszu, więc mam jak w piekarniku, ale widze że wszystkie solidarnie cierpimy. Wczoraj was tylko podczytywałam, ale pisać już nie dałam rady, nawet obiadu nie robiłam,dzieci na suchym prowiancie, a M dopiero na kolacje zrobił tosty. W nocy na szczęście jeszcze dobrze sypiam, ale w dzień nie mogę chodzić bo zaraz mnie boli w kroczu i powinnam też leżeć, ale jakoś mi to średnio wychodzi.Dobrze że jesteście dziewczynki. Z wami jest łatwiej przechodzić to wszystko.

Jagmar wspaniałe wieści! Oby Twoje prognozy sie spełniły :)

Rabbit zaciskamy mocno kciuki i ściskamy waszą trójeczkę mocno &&&&&&&&&!

Maggie termin z OM mam na 8 października. wg USG na 3 października. W sumie dokładnie niewiadomo, bo wstyd sie przyznać ale nie miałam zaznaczonej ostatniej miesiączki, nawet nie miałam pojęcia kiedy sie pojawiła:zawstydzona/y: A CC mam mieć ze względu na ułożenie poprzeczne malucha. Był juz ustawiony główkowo i obrócił sie poprzecznie;/ Teraz mnie już strasznie rozciąga na boki ale lekarz mówił że prawdopodobnie dziecko bedzie duże i małe prawdopodobieństwo że sie obróci. A już 35 tydzień zaczynam.... 31 sierpnia mam wizyte i fajnie by było gdybym sie już czegoś dowiedziała :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jagmar wspaniałe wieści! Oby Twoje prognozy sie spełniły :)

Maggie termin z OM mam na 8 października. wg USG na 3 października. W sumie dokładnie niewiadomo, bo wstyd sie przyznać ale nie miałam zaznaczonej ostatniej miesiączki, nawet nie miałam pojęcia kiedy sie pojawiła:zawstydzona/y: A CC mam mieć ze względu na ułożenie poprzeczne malucha. Był juz ustawiony główkowo i obrócił sie poprzecznie;/ Teraz mnie już strasznie rozciąga na boki ale lekarz mówił że prawdopodobnie dziecko bedzie duże i małe prawdopodobieństwo że sie obróci. A już 35 tydzień zaczynam.... 31 sierpnia mam wizyte i fajnie by było gdybym sie już czegoś dowiedziała :)

kurde, a moje jest za male ale w sumie nikt nie zwrocil na to uwagi i nikt tez nie podal mi terminu wg USG - powinni?

Do góry