reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Kiniutka- kochana mam nadzieje że kiciuś się znajdzie. Sama mam taką przylepę i raz mi zaginął w środku lasu w leśniczówce, nie było go cały dzień i całą noc ale się znalazł. Też myślałam że po nim, gdzie on biedak w środku lasu , dzika zwierzyna brrrrrr ale mój m pojechał w tamto miejsce z którego poszedł i go przywlekł :)
Trzymam kciuki :*

Miłej nocki kochane :)

reklama
My po kinder balu u znajomych. Głowa mi pęka od rozwrzeszczanych dzieciaków...
kasiadz ja zawsze spirytus używałam tylko. A może załóż złote kolczyki i dodatkowo przemywaj, wiem że niekiedy to pomaga, tzn mnie nie pomogło bo ja mam uczulenie na złoto, muszę nosić blaszaki :-)

Witam dziewczyny... Mam termin na październik i dopiero wczoraj, w poszukiwaniu odpowiedzi na kilka nurtujących mnie pytań, trafiłam na to forum (na co dzień udzielam się gdzie indziej, ale tu znalazłam szereg informacji o szpitalu Ujastek w Krakowie, które mnie interesują, bo zamierzam tam rodzić) Po wpisaniu w wyszukiwarkę nazwiska Juszczyk wyszukało mi m.in. to październikowe forum, a że mi najbliższe to tu kukam ;-) bo zapewne któraś z Was jest pod opieką dra Juszczyka i zamierza rodzić w Ujastku. Będę bardzo wdzięczna za kontakt.
Pierwsze dziecko rodziłam 3 lata temu w Żeromskim, ale ze względu na niemalże niemożliwe otrzymanie tam ZZO, zmieniłam lekarza i szpital (moją poprzednią ciążę prowadziła dr Ewa Zygiel - Pudlik, więc na pytania jej dotyczące chętnie odpowiem) Mam "małą" traumę po porodzie sn bez znieczulenia, więc teraz jestem niemal zdecydowana na cc z wielu różnych względów, ale mój synuś chyba też, bo za nic nie chce się obrócić i leży raz poprzecznie, raz pośladkowo... Boję się cesarki co najmniej tak samo jak porodu sn, więc decyzja jeszcze nie zapadła... Do następnego tygodnia mam podjąć decyzję (jeśli miałaby to być cesarka na życzenie i wstępnie ustalić z lekarzem datę porodu), no chyba, że Mały zdecyduje za mnie ;)
Jeśli znajdzie się mama, chodząca do Juszczyka będę wdzięczna za kontakt. :tak:
Pozdrawiam, będę zaglądac jeśli pozwolicie :cool2:

O matko milutka dawno się tak nie uśmiałam :) . Dziękuję :D

Te słowa powinny zawisnąć na każdej stronie forum o ciąży z dużą uśmiechniętą buźką obok

"Któż tak nakłamał że ciąża to fizjologia? Toż to stan najwyższej patologii! Nie każdemu i niecodziennie wyrasta w brzuchu 40 centymetrowy pasożytek pobierający od dawcy wszystko, zacząwszy od substancji odżywczych, przeszedłszy przez mikro i makroelementy, siły witalne, optymizm, kończąc nawet czasem na urodzie matki i dewastowaniu walorów estetycznych ciała".

dziewczyny, mam pytanko, znacie jekieś sposoby na ropiejącą dziurkę w uchu, od kiedy pamiętam ropieje mi tylko jedno ucho, a tak bardzo chciałabym nosić kolczyki:)
mi tez ropieje dziurka w uchuale tylko gdy zaloze kolczyki inne niz srebrne lub zlote... jak ubiore inne np posrebrzane to zaraz swedzi puchnie i ropieje. sprobuj zmienic kolczyki na inne moze jestes uczulona na cos?

mi tez ropieje dziurka w uchuale tylko gdy zaloze kolczyki inne niz srebrne lub zlote... jak ubiore inne np posrebrzane to zaraz swedzi puchnie i ropieje. sprobuj zmienic kolczyki na inne moze jestes uczulona na cos?
tylko niezależnie od tego jakie mam założone to ta jedna dziurka zawsze ropieje :(

wczoraj wieczoram zrobiłam karpatkę, do masy dałam malin i dodatkowo zrobiłam polewę z gorących malin - pycha, i karpatka już prawie cała zjedzona:zawstydzona/y:

tylko niezależnie od tego jakie mam założone to ta jedna dziurka zawsze ropieje :(

wczoraj wieczoram zrobiłam karpatkę, do masy dałam malin i dodatkowo zrobiłam polewę z gorących malin - pycha, i karpatka już prawie cała zjedzona:zawstydzona/y:
to nie wiem jak pomoc, moze poprostu nie jestes stworzona do noszenia blyskotek natura obdarzyla cie wystarczajacym wdziekiem;) poprobuj domowych sposobow z moczem slina itp...moze pomoze;)

dziewczyny mam dylemat..... w sob idziemy na rocznice slubu (bylismy swiadkami) i nie mam zielonego pojecia co kupic zwlaszcza ze nasz budzet jest bardzo ograniczony max 5 dych:/ bo czekaja nas jeszcze urodzinki naszej starszej....

reklama
to nie wiem jak pomoc, moze poprostu nie jestes stworzona do noszenia blyskotek natura obdarzyla cie wystarczajacym wdziekiem;) poprobuj domowych sposobow z moczem slina itp...moze pomoze;)

dziewczyny mam dylemat..... w sob idziemy na rocznice slubu (bylismy swiadkami) i nie mam zielonego pojecia co kupic zwlaszcza ze nasz budzet jest bardzo ograniczony max 5 dych:/ bo czekaja nas jeszcze urodzinki naszej starszej....
to się robi takie imprezy jak rocznica ślubu?:szok:
może coś do mieszkania np korkociąg do butelek taki na baterie ok 50zł w rossmanie (bardzo fajna sprawa), albo komplet kieliszków do wina lub coś w tym stylu, albo po prostu flaszkę dobrego wina:)

a jak tam dzionek mija wam?
ja czekam aż mąż obiadek zrobi (wg przepisu Kuronia tarte ziemniaczki smażone z boczkiem i śmietaną - pycha, polecam książkę kulinarną Kuronia :tak:),
a po obiedzie wybieramy się do teściów posiedzieć w ogrodzie i złapać trochę promyczków słońsa, żebym na tym weselu za tydzień aż tak strasznie blado nie wyglądała;-) .

A jako że wczoraj nie posprzątałam mieszkanka bo sił nie miałam jutro daję mojemu wolne od szkoły rodzenia, ale za to ma posprzątać, zlikwidować półkę która teraz wisi nad łóżeczkiem, zdemontować tv wiszący nad łóżeczkiem i przenieść go do salonu i pilnować aukcji na allegro z leżaczkiem bo kończy się o 21 :) ciekawe jak sobie poradzi
laugh.gif

Ostatnia edycja:
Do góry