reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

tak to prawda najważniejsze to donosić dziecię chociaż do 38 tc i aby się zdrowe urodziło. A ja coraz częściej mam wrażenie jakby skóra chciała mi pęknąć.

ja na razie się żegnam jakiś filmik oglądnąć. Może wrócę później a jak nie to odezwę się jutro z rana tzn. ok 12:-)

miłego wieczorku życzę...

reklama
rabbit to co opisujesz to norma, ja też mam takie same objawy, a mam jedyneczkę :) brzuch jak stoję jest napięty, czasami aż nieprzyjemnie napięty, nawet jak leżę odczuwam to samo, więc chyba tak ma być, nie jest to może tak bardzo odczuwalne co dziennie, ale mam wrażenie, ze jak brzuch ma skok wzrostu to najbardziej jest to odczuwalne.

kasia 38tc to już w terminie dziecko urodzone, ja marzę żeby dotrwać przynajmniej do 30tc ale to dlatego, że będę miała pewność, że mała da sobie już radę, bo na razie to małe szanse

byliśmy w kinie na kac vegas w bangkoku polecam :)
no i dzwonił do mnie endokrynolog, od jutra zaczynam brać eutyrox N25 bo mi się przygruchała niedoczynność tarczycy, ma któraś z was doświadczenie z niedoczynnością i eutyroxem?

jestem i ja :)
poplazowalam sobie i jakos mi lepiej , bo w domu to sie nie da wytrzymac ani na miescie :/ mamy w cieniu z 40 stopni i idzie wykitowac
mnie to do porodu czekaja takie upaly ... szanse , ze sie drastycznie ochlodzi jak jedna do miliona ... o deszcz to tez trzeba sie pomodlic dobrze hehe
jakos damy rade :) oby do przodu :)

kuzwa, a moj wlasnie jak na zlosc zarosniety jest caly...nogi ma wlochate, klata to dywan i teraz te plecy jeszcze coraz bardziej mu zarastaja....i wprost proporcjonalnie z glowy mu wylaza :p kuzwa,co za egzemplarz mi sie trafil :p
juz mu robilam kiedys wosk wlasnie na plecy,ale wtedy to wlasnie poczatki byly i raptem kilka wloskow,ale sie darl :-D wiec skoro chce powtorzyc,to musi mu baaaardzo przeszkadzac :p

a ja za to nie moge sie woskowac,bo mam za slabe wloski i mi zaraz wrastaja pod skore,a rosna mi dosc szybko, wiec mam jak juz zejdzie mi podraznienie i czerwone plamki, to mam gladkie nogi moze przez 3 dni,a zaraz potem sie robia krostki i musze dlubac peseta....

nie no wymiekam z opisu meza :-D
mi sie tak robilo po depilatorze :wściekła/y: po wosku mam spokoj na szczecie :)

dzień dobry :) chyba dzisiaj ja pierwsza wstałam :) obudził mnie pierwszy skurcz łydki i wystrzeliłam z wyra jak z procy żeby się ratować :) no nawet branie magnezu nie pomaga? dziwne

oj taki bol to nic przyjemnego :((( wspolczuje

Ja w grudniu skoncze 32 :szok::szok: ale czuje sie na 20. Zresztą moja mama ma 61 i tez czuje sie na 20:-D....skonczone:) Inna sprawa, że te czas masakrycznie leci

najwazniejsze na ile sie czujemy :))

Dobryyyyy :-)

Po śniadanku nocka mineła cięzko bolały mnie stawy pachwiny ciągneły kreciłam się masakra w dodatku rano mąż zerwał się na nogi bo mu budzik nie zadzwonił a jechal na giełdę sprzedac nasze autko i krzyknął (kurrrr Marta :wściekła/y:) a ja sie zerwalam na nogi bo myślałam ze jemu cos sie dzieje :confused2: i od 4 -6 rano nie spałam :confused2: ehhhh no nic jak wroci to ja go przywołam do porządku ;-) A dziś jedziemy po poludniu na obiad do teściowej i nie powiem ze mnie to cieszy bede atrakcja obiadu a czy dużo przytyłam?o jaki brzuch masz wielki? o a cera taka a dupa taka? :confused2:

to niezle cie maz nastraszyl :))
i jak przezylas obiad ?? ;)

Werka nas też jest sześcioro, 4 siostry i 2 braci :) jak u twojego.. wesoło jak nie wiem, a najlepiej na święta :) Moja mama będzie potrójną i zaraz poczwórną babcią, za to u mojego pierwszy wnuczek :)

hmm trza to ptasie mleczko zrobić jak takie dobre :)))

fajna taka duza rodzinka :)

u mnie małż dzisiaj w kuchni rządzi a ja na necie siedzę. Zaraz muszę poczytać na temat rodzenia z próżno ciągiem bo wczoraj się nasłuchałam że absolutnie mam si na to nie zgadzać. wiecie coś na ten temat? Ja na forum majowym i czerwcowym czytałam że zdarza się tak rodzić a prawdę mówiąc myślałam że kleszczy i próżno ciągu już się nie używa? hm..

niby robia , ale bardzo rzadko i z tego co czytalam to nie jest to jakies bardzo niebezpieczne , a wrecz pisza , ze wcale ... ale wiadomo lepiej zeby male samo wyszlo :)

kasiadz opalasz brzuszek????

ja nie wiem , ale jakos nie mam odwagi
jak siedze na sloncu to zawsze w bluzce typu tuba, zeby brzunio zakryc
albo soie przykladam mokrym recznikiem

ja jestem opalona a brzuch jak maka :))

no ja cala opalona , a brzuch sniezka prawie :) ale co tam i tak go nikt oprocz mnie i meza nie oglada :)

hejka dziewyczy...a ja prawie cały dzień z mężusiem w łóżku spędziłam(z przerwą na obiadek) oglądaliśmy zaległe filmy...uwielbiam takie dni jak dzisiaj....
ja też z chęcią bym się poopalała ale przy tabletkach które biorę wolę nie ryzykować....daruje sobie w tym roku....

dziewczyny mam taki problem...jakoś od paru dni zauważyłam że mój brzusio urósł i podniósł się do góry...i dziwnie cały czas teraz czuję napięcie brzucha....ciągnięcie w pachwinach....ciężko mi się oddycha....i nawet jak leże na boczku to ciągnie....myślę że to nie skurcze bo czuję tak cały czas....pierwszy raz jestem w ciąży i nie wiem czy to normalne....też tak macie?? martwię się

fajny dzionek :)
z tego co czytam to normalne takie atrakcje
brzuchy rosna , skora sie rozciaga ... uczucie dziwne , ale trzeba przez to przejsc
smaruj sie najczesciej czyms mocno nawilzajacym i natluszczajacym pomaga , przynejmniej takiego uczucia nie ma dziwnego :)

Hejka
Karola79 -ja tez grudniowa i podejrzewam ze mamy takie samo imie.Tylko rocznik starszy.I do mnie moj wiek kompletnie nie dociera.
Rabbit to niestety normalka ,bedzie ci juz teraz ciazyc coraz bardziej,dobrze ze masz mozliwosc tak jak dzisiaj polezec.
Asionek ale ci zazdroszcze morza:laugh2:
Moj dzien byl bylejaki moj m. o niczym innym nie gada tylko o samochodzie :crazy:

dzięki karolina za dobre slowa....jakoś muszę się przyzwyczaić...:) a ty jak się czujesz?? twoja córa psoci w brzusiu?? jakoś tak się ostatnio mijamy na bb:)

u mnie baaaaardzo ciężki dzień, brzuch cały czas twardy.. żadnego siedzenia ani leżenia ufff Mam nadzieje że jutro będzie lepiej; podnosi się i boooooli

rabbit mam identycznie jak ty. a na wadze +8 było, teraz pewnie więcej..

Ostatnia edycja:
Sama w domku siedzę, m wyjechał na tydzień a ja obiecałam sobie, że będę wcześniej chodziła spać. I co? Jak zwykle położę się po 24.
Dobranoc

reklama
Do góry