reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Klementinka- chyba lepiej ale kłuje od czasu do czasu nadal :-( kurcze Wy czasami tez czujecie maluchy tak bardzo nisko tuż nad ciii.....
Ja głównie w tym miejscu czuję kopniaki, no i zdarza mi się takie twardnienie brzucha przy zmianie pozycji albo przy wysiłku. To jest bezbolesne i krótkie. To nie są czasem te skurcze przygotowujące macicę do porodu.

Dziendobry!!! Wczoraj sobie wolne wzielam od komputera, bo taki upal mielismy, ze mi sie nic nie chcialo, nawet pisac;/ (a za to dzis 12 stopni... masakra jakas jak taki skok temperatury)

Jeszcze nie poczytalam, to sie nie wypowiadam, za bardzo, ale widze ze o kopniakach cosik, to u mnie tez tak czesto bylo ze siedziec normalnie na krzesle nie moglam, bo tak mi sie dziobak przy samym dole wiercil i podkopywal, ale cos teraz czesto czuje kopy znacznie powyzej pepka z boku i gdyby czasem nie byly takie mocne, to bym pomyslala, ze to jednak cos z moimi wnetrznosciami sie dzieje, ze dziecko tak wysoko nie kopie:/

ja czuje w okolicach pepka. juz ladnie Malutka naparza nozkami :-) i jak leze na boku to kopie dosc mocno. zawsze jej wtedy odpukuje i tak sobie pukamy nawzajem. nawet M. czuje :-)

a co do twardnienia brzucha to niestety czasem tak boli ze chodzic nie moge :no:

gugula u nas przez ostatni miesiąc była taka pogoda jak mówisz więc może i do was ocieplenie dojdzie :-)

Ja czuję różnie, raz bardzo nisko, za chwile koło pępka, ale jak mnie położna mierzyła, to mam macice sięgającą powyżej pepka teraz.

Witajcie dziewczyny:)
Jak mija dzionek?
Ja spedzilam dosc aktywnie az musze sie Wam pochwalic. Rano wstalam zrobilam sniadanko - jajka na miekko dla mojego M:O ( przyznam ze nie umialam robic:p ), potem pojechalismy na zakupki spozywcze. Wrocilam i wzielam sie za gary, zrobilam pyszniutki kapusniaczek ze az sie boje wiatrow nocnych:D, do tego zapiekanke. miedzy czasie skosilam trawe, polezalam moment. Potem umylam od podlogi do syfitu kuchnie, a teraz wpadlam na pomysl i robie biszkopta czekoladowego, nasacze go nalewka z aronii ( mojej mamy) ROZCIENCZONA z woda - of course!!Przeloze kremem smietankowym truskawki i do lodowki na noc:D
I to tyle! aaa i teraz biore sie za grabienie trawki przed domem:D

Klementinka przed wypiciem glukozy zjadłam kanapkę bo tak lekarz kazał i pielęgniarka z laboratorium
hmmm, u nas przed testem kaza nie jesc nic min 12 godz, byc totalnie na czczo
co to za pomiar jak jest po jedzeniu, ale moze inne testy
poczytaj moze na necie jak to jest w PL
z tego co pamietam laski na czerwcowkach byly tez na czczo
Klementinka- chyba lepiej ale kłuje od czasu do czasu nadal :-( kurcze Wy czasami tez czujecie maluchy tak bardzo nisko tuż nad ciii.....
tez tak nisko czuje, dzis na spacerze przebierac nogami nie moglam, szlam wolno jak jakas babcia
to jest dziwne uczucie czuc dzieciaczka w samej pipce
mi brzuch twardnieje ale tylko dno macicy jakby, bolesnie jeszcze nigdy

reklama
mi tez nieraz twardnieje brzuchol,tak,ze az boli...znaczy sie moze nie tyle boli,ale jak taki napiety i twardy,to tai dyskomfort...najczesciej po jakims wysilku ...najgorzej jak z mlodym na spacer ide,to on jak mnie przepedzi po tych naszych gorkach,to tez musze sobie troche odpoczac...kurde,ale mi brakuje tu jakiegos placu zabaw,parku,kurde czegokolwiek takiego,zebym sobie siadla na lawce,a mlody by latal :D jeszcze tylko miesiac i sruuuu do Polski :) a tam to juz tyl dobrego,ze podworko mamy ogrodzone,wiec mlody moze latac gdzie chce :)

a ostatnio jaks ie polozylam spac, ksiazkowo na lewym boku, to chyba mojej dzidzi sie nie spodobala ta pozycja,bo tak zaczela mnie kopniakami okladac po boczku,ze az sie sama smialam :-D i musialam na prawy bok przeprowadzke zrobic i byl spokoj :)

Do góry