reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Czarna najlepszego dla Twojej najstarszej córy z okazji urodzin!!!
Wanilia fajnie że jest niania godna zaufania!!! (ale się zrymowało...)
Dagmara to do roboty, może teraz się uda córa:-p

Witam u nas pochmurny dzionek ale raczymy się tortem od rana to nam słodziutko:tak:
Dziś mam męża w domku za to dzieci nie mam bo jedna na czymś w rodzaju kolonii letniej a druga w przedszkolu:-)

Miłego dnia:tak:

reklama
Maja - gratulacje córeczki!!
Wanilia - to super, że macie nianię!! My z naszej jesteśmy bardzo zadowoleni...Młodziutka jest (23 lata), ale Szymek za nią szaleje !! no a później będzie z Adamem...
Czarna - oj zazdroszczę wyjazdu !
Magda - no na szczęście odeszły, choć ciążę źle wspominam...nie mogłam sobie sama z sobą poradzić i sama z sobą wytrzymać...nie cały czas, ale chwilami.... na szczęście nie przerodziło się to w żadną depresję poporodową, bo teraz tryskam energią i chęcią do życia! Gratulacje kg mniej!
Marma - tak to jest z dziadkami ;-) Jak my jesteśmy u teściów to też przymykam oko, na ilość słodyczy jaką Szymek pochłania i w ogóle na wszystko mu tam teście pozwalają, co się kończyło tym, że tam znacznie bardziej rozrabia niż w domu....może za niedługo Staś się nauczy, że inne zasady panują w domu, a inne u dziadków??
Marma - jejku..mi to się wydaje, że Ty dopiero co urodziłaś, a Ty już o pracy piszesz !! Zakochałam się w Adasiu bardzo, aczkolwiek dalej mam pragnienie dziewczynki, a M też się nie wzbrania przed trzecim dzieckiem, więc zobaczymy..... pożyjemy...jak będzie 3 chłopaków, to też będzie fajnie. Az noworodkami to prawda..ile razy jestem w szpitalu odwiedzając innych, tyle raze z żalem patrzę na położnictwo, że to nie ja tam jestem...

A u nas cisza, spokój....Adam nadzwyczaj spokojny....czasem aż się zastanawiam, czy to normalne !! on śpi (po 2 - 2,5 godziny), je, w przerwie między jednym a drugim cycem (zjada 2) przewijanie, a potem najczęściej od razu zasypia, albo po 15-25 minutach.... właściwie to prawie wcale nie płacze... jak się budzi, to rozgląda się, potem zaczyna szukac cyca, potem stęka "ee...eee...eee.." i dalej szuka, i dopiero wtedy zaczyna płakać.... ale momentalnie przestaje gdy biorę go na ręce..wtedy dalej szuka... na przewijaku Szymcio machał rękami i nogami cały czas, a ten po prostu leży.... normalnie 2 skrajne przeciwieństwa!!

Dziewczyny - a właściwie mamy chłopców, mam pytanie:
- u Adasia nie da się w ogóle ściągnąć napletka, ani odrobinki.... nie wiecie czy to jets normalne u tygodniowego dziecka?? tylko maleńka dziurka..

Ania - wydaje mi się że normalne.

Czarna - wszystkiego naj, naj dla Niki!!! Ależ duża dziewczyna już z niej!
Ula - dla Ciebie też wszystkiego naj :tak:

Ula tortem się zasłodziła i mi smaka narobiła:-p, a ja że na diecie żołądkowej, to się dzisiaj na grilla załapałam, a co! Najwyżej się obs.... :-D

Tamten tydzień zwariowany, ten też taki będzie. Mój biedny m odlicza dni do wakacji, bo zwariujemy jeszcze chwilka - zero dni wolnych razem. Porażkowo.
Muszę, muszę, muszę jakieś przedszkole dla Tusi znaleźć. Tanie i dobre i blisko!

Ściskam Was i lecę!!!! Tam gdzie piechotą latają królowie i ... damy:eek:

Hej
myślałam, że każde dziecko czasem musi trochę pomarudzić ale mój Stas ostatanio non stop marudzi:szok:!
Rety! dzisiaj to ja już siły nie mam go dygać cały dzien od przed 5 rano :szok::no: z momentami kiedy drzemie. Zdecydowanie mu coś dolega i to nie zęby, bo dwa już wyszły, a zaczątków na następne nie widać. Chyba to mleko muszę zmienić.

No i dziś mamy dożynki pełną gębą:-D:-D bo właśnie skoczyliśmy żniwa, a właściwie panowie, bo ja i teściowa paluchem nie kiwnęłyśmy ;-)

A czarna to już wybyła się wczasować?? Moja kuzynka właśnie też w chorwacji się opala, może otrą się tyłkami o siebie gdzieć na plaży ;-);-)(pod warunkiem ze w tym samym miejscu są).

A Magdziunia już wróciła?? Pewnie zjarana na mahoń.....ehhhh pozazdrościć można :cool2::cool2::cool2:

Ania moi obydwaj tak mają a Przemcio to na początku nawet dziurki nie było widać i się zastanawiałam jak on w ogóle sika.....

Wanila to teraz imprezka :p

A u mnie c.d. walki z Kacprem..... zostały mi już tylko 2 tygodnie....

reklama
Marma - dzięki!! to mnie pocieszyłaś !! i Kacperkowi unormowało ??

A u nas weekend minął strasznie szybko....za szybko..byli znajomi u nas, moja siostra z chłopakiem, trochę my u rodziców i tak zleciały całe 3 dni .... Adam grzeczniutki, Szymek całuje Małego, głaszcze, ciągle chodzi sprawdzioć co robi.... ale mimo wszystko zrobił się bardziej złośliwy....mam nadzieję, że o minie....pewnie w jakiś sposób odreagowywuje...tyle, że śpi dalej ładnie, dalej sam zasypia, je ładnie itd..tylko ta złośliwość....

Do góry