reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

trina zdrówka
majeczko gratulacje
wanila mój też tatysynek, a teraz ma faze na kombajny i traktory

A u nas wycieczka się udała, w sobote park krasnala, wczoraj grzyby, a jutro z małym jedziemy na usg bioderek.

reklama
Heloł
dzień za dniem ucieka a ja nadal nie mam niani. Co prawda jest awaryjnie młoda o której mówiłam, ale po pierwszym dniu nie ukrywam nie przypadła mi za bardzo do gustu. Największy mankament to taki, że na moment nie rozstawała się z komórką, ciągle drukowała smsy i odczytywała kolejne mimo, że ja w tym czasie mówiłam co i jak ma np robić przy Stasiu :szok:. No nic najwyżej przed wejściem do domu będę dziewczęciu konfiskowała telefon i oddawała przy wyjściu.

Czarna jak tam pakowanie??

Lilunia nie mam pojęcia jak sięubiera dziecko na rozpoczęcie roku przedszkolnego. Najbezpieczniej założyć dzinsy i koszulkę w kratkę ;-)

dziewczyny jak sie dziecko ubiera 1 wrzesnia do przedszkola??? bo ja juz zglupiałam. jedna kolezanka mowi ze u niej w przedszkolu strój typu koszula a u drugiej dresy :-)
Asiu u nas ubiera sie zwyczajnie. A nie mieliscie zadnego zebrania???? bo u nas dziwny zwyczaj zebrania sa na koniec sierpnia:confused2:
No a ja powoli zabieram się za organizację chrzcin. Butki już małemu kupiłam i sobie sukienkę :p W końcu będzie podwójna impreza...Eh jak sobie poślę, że zmienia mi się cyferka z przodu to jakoś tak mnie chandra bierze, że wszystko co najlepsze już za mną...
ty bo ja cie w d... kopne!!!!! ja tam jestem tego zdania co Wiola:-p:-p
U nas kolejny mały sukces. Hania nauczyła się jeździć na rowerze, do tej pory nie sięgała do pedałów. Jeszcze nie ma tyle siły w nogach wiec dużo nie ujedzie ale od czego jest mama zeby trochę popchnąc?;-)
pieknie brawo

trina zdrówka
majeczko gratulacje
wanila mój też tatysynek, a teraz ma faze na kombajny i traktory

A u nas wycieczka się udała, w sobote park krasnala, wczoraj grzyby, a jutro z małym jedziemy na usg bioderek.
i jak po USG?????
Heloł
dzień za dniem ucieka a ja nadal nie mam niani. Co prawda jest awaryjnie młoda o której mówiłam, ale po pierwszym dniu nie ukrywam nie przypadła mi za bardzo do gustu. Największy mankament to taki, że na moment nie rozstawała się z komórką, ciągle drukowała smsy i odczytywała kolejne mimo, że ja w tym czasie mówiłam co i jak ma np robić przy Stasiu :szok:. No nic najwyżej przed wejściem do domu będę dziewczęciu konfiskowała telefon i oddawała przy wyjściu.

Czarna jak tam pakowanie??
o matko strach z taka zostawic dzieci jakbym o swojej Niki czytała:-D:-D
A co do pakowania dalego w planach:-D:-D:-D na razie ostatnie zakupy na allegro i w końcu muszę się wziąść za liste rzeczy:sorry:
Ps dziewczyny macie jakieś fajne pomysły czy też gadżety do podróż dla dzieciaczków????

DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA GRATULACJE !!!!
Jesteśmy od niedzieli w domku, dzień później wyszliśmy, gdyż Adaś miał żółtaczkę. Na razie próbuję się ogarnąć w nowej sytuacji i nie jest źle :-) Adam odpukać na razie jest grzeczny, duuużo za to czasu poświęcamy Szymkowi, żeby nie poczuł się odrzucony i na razie jest ok !!!! Nawet sam od siebie daje całuski Małemu :-)
Przepraszam, że tak egoistycznie i nikmu nie odpisuję i nie wiem czy dziś zdążę jeszcze zasiąść przed kompem, gdyż teście przyjeżdżają i pewnie będą do wieczora :-)
Ogólnie to jest super!! nawet nie czuję zmęczenia, choć w nocy obudził mnie tak potworny ból głowy - jednak organizm troche odreagowywuje :-) ale jest fajnie :-) i złe humory odeszły razem z wodami płodowymi :-) to chyba była jakaś burza hormonów, czy namiastka "depresji przedporodowej", bo po porodzie odżyłam fizycznie i psychicznie :-):-):-)
Z karmieniem jako tako idzie, choć jeszcze brakuje mi trochę pokarmu :eek: więc mały wyssa oba cyce i jeszcze chce... wtedy albo woda, którą chętnie pije, albo troszkę modyfikowanego.... żarłok z niego jest straszny... a cyce rosną i rosną i rosną i rosną .....
Miłego dnia !!

Dzien doberek :-)

Aniuuu super ze tak fajnie sie macie:tak: Wiedzialam ze wszystkie twoje smutki odejda wraz z zobaczeniem malego:tak: Ob tak dalej!!!!

Wiolka ja chyba bym nie zatrudnila takiej niani...nawet zabranie telefonu mysle ze nic nie da, bo dla mnie jest to bezczelne kiedy z kims sie rozmawia a druga strona mnie olewa (czy to piszac smsy czy tez czytajac gazete).

Czarna ale masz suuuper, ja uwielbiam czas przed jakims wyjazdem, uwielbiam przygotoweania...

Marma mnie czeka w styczniu juz 31...ale powiem szczerze ze jakos nic sie nie zmienilo :-D:-D:-D no za wyjatkiem tego ze jestem juz po 30 a nie przed 30:-D

Lilunia normalnie ubierasz Maciusia do przedszkola, tam nie ma jakos specjalnego powitania rozpoczecia roku szkolnego, grunt zeby bylo mu wygodnie:tak:

Witam sie dziewczeta, padam na twarz normalnie, mialam miec 3 dni wolnego po weekendzie i tamtym tygodniu, ale trza chodzic dalej do pracy bo nie ma kto robic, zmeczona jestem strasznie, dopoludnia troche pobawie sie z robakami, potem szybka kapiel ubieranie i znow do pracy. W domu nic nie porobione, bo nie ma kiedy, jedyny plus ze mamy srode a ja od pon mam kilogram mniej:tak:;-) Naprawde szacun dla dziewczyn tam pracujacych niwyobrazam sobie pracowac tam na caly etat...(chociaz sierpirn wyjdzie mi godzinowo jak caly etat)
Dobra spadam milego dnia

Odwiedziłam dziś fryzjera i jestem niezadowolona:(((( mojej fryzjerki nie ma bo jest na urlopie a ta mi z****la:(((( do tego nie domyła farby!!! i tak nałożyła że wyglądam jakby mnie farbowała w opasce!!!!! jestem zła. Co prawda nie ma tragedii ale to nie to o chciałam a właśnie tym razem miałam dojsć do efektu koncowego w mojej zmianie i d.....

Aniu super że juz w domciu!! i jeszze raz GRATULACJE!!!

Magdasf wiecej h to i więcej $$$$:))))

melduję się że jeszcze żyję.... generalnie to ostatni raz kiedy wysłałam moje dziecko do teściów. Normalnie nie daję sobie z nim rady. Jak by coś w niego wstąpiło. Jest tak jak na początku po moim powrocie z Przemkiem ze szpitala....tragedia...całe 4 miesiące mojej pracy z nim poszły się...Załamka....

Marma moze tescie mu na wszystko pozwalaja i potem rogi w domu pokazuje?ja ze swoimi pod tym wzgledem stale walcze. bo gdyby mogli to by gacie zdjeli i mu dali do zbawy jakby chciał. u nas kryzys był jak ania miala 3 miesiace. ale po kilku dniach mu jakos przeszlo.
Czarna przyzwyczaisz sie i bedzie dobrze. a na dobrego fryzjera ciezko trafic.
Wiolu u nas tez ciężko kupy idą anulce. czasem jej soczek jabłkowy pomaga.
u nas kopiuj wklej ;-)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa wiem że jeszcze wiem przede mną ale jakoś żal mi kilku rzeczy które minęły bezpowrotnie ale taka kolej rzeczy :p

wanila ja bym komuś takiemu nie zostawiła dziecka

czarna sama chodzę od fryzjera do fryzjera i jestem niezadowolona a moja fryzjerka do której cały czas chodziłam mi się znudziła bo widzi mnie tylko w jednej fryzurze i jednym kolorze....

Magda może ja bym tak poszła do tej pracy. Też by mi się przydał kilogram mniej:p Choć przy mojej wesołej dwójeczce teraz też nie mam czasu usiąść na tyłku o jedzeniu nie wspomnę.... może coś drgnie... Teraz korzystam puki śpią...

Aniu super że już w domku i jesteś taka szczęśliwa. Wiedziałam że jak zobaczysz maluszka to świat przestanie istnieć! Ja się tak w Przemku zakochałam że teraz nie wyobrażam sobie, że mam go komuś zostawić i wrócić do pracy. A ta chwila nadchodzi wielkimi krokami....
Wczoraj byłam odwiedzić koleżankę w szpitalu która we wtorek urodziła. Jak wzięłam małą na ręce i chwilkę polulałam to jak zaczęła mi się produkcja mleka to aż jęknęłam z bólu:p Coś jest jednak w tym instynkcie kobiety i noworodkami :p

reklama
Daga tak to już jest z dziadkami. U nas teraz obrót o 180 stopni, bo Szymon nie chce jeździć do dziadków :szok: znaczy chce ale tylko ze mną :baffled:

NIe chce zapeszać ale chyba mam nianię, kobitka po 40-ce opiekowała się 2 chłopcami z 2,5 letnią różnicą wieku :-D przez kilka lat. Była wczoraj u nas ponad godzinę i zaskarbiła sobie sympatię chłopców. Jesteśmy umówione od września i mam nadzieję, że nic się w tym względzie nie zmieni.

Czarna to jaki finalnie kolor na głowie osiągnęłaś? grzywka odrosła, czy nadal jest??? bo mnie się ona baaardzo podobała :tak::tak::tak:

Magdasf zazdroszczę Ci jednej rzeczy, że Twój Staś nie jest już w wieku mojego, u mnie za chwilę też się zacznie taki za...ol, ale ja dodatkowo będę przeżywać malutkiego:baffled:.

Do góry