reklama
Dziewczyny, mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak napiszę parę słów z wałasnego doświadczenia o chorowanku.
Otóż w 8 tyg. musiałam wziąc Augumentin - jeden z najbezpieczniejszych antybiotyków w ciąży. Nie chciałam, ale tydzień leczenia domowym sposobem nie zadziałał ( + chore dziecko w domku). Jak powiedział mój gin, lepszy antybiotyk niż przedłużająca się infekcja, która może bardziej zagrozic dziecku niż lekarstwo. Oczywiście wszystko zależy od waszego samopoczucia, jeśli jest poprawa to nie ma sensu ryzykowac i brac. Natomiast syrop własnej roboty na pewno dużo pomoże, ale też w początkowej fazie przeziębienia. Już kiedyś pisałam o syropie dla kobiet w ciąży *spam* - gorąco polecam i życzę wszystkim zainfekowanym dużo zdrówka!
Trzymajcie się cieplutko!:-)
Otóż w 8 tyg. musiałam wziąc Augumentin - jeden z najbezpieczniejszych antybiotyków w ciąży. Nie chciałam, ale tydzień leczenia domowym sposobem nie zadziałał ( + chore dziecko w domku). Jak powiedział mój gin, lepszy antybiotyk niż przedłużająca się infekcja, która może bardziej zagrozic dziecku niż lekarstwo. Oczywiście wszystko zależy od waszego samopoczucia, jeśli jest poprawa to nie ma sensu ryzykowac i brac. Natomiast syrop własnej roboty na pewno dużo pomoże, ale też w początkowej fazie przeziębienia. Już kiedyś pisałam o syropie dla kobiet w ciąży *spam* - gorąco polecam i życzę wszystkim zainfekowanym dużo zdrówka!
Trzymajcie się cieplutko!:-)
dosia24
Lipcowe mamy'09
kaka ja równiez mam juz niezla pileczke, a co najgorsze dopinam sie w pasie tylko w jednych spodniach. bede musiala wybrac sie na zakupy chyba. a widze ze juz zaczynaja sie zachcianki. hm... sledzik na kolacje. ja dzis wcinam jajeczka na twardo. pychotka.
pozdrawiam
pozdrawiam
elajza
Zaciekawiona BB
hej wszystkim!! czytam was sobie i malo sie udzielam, bo poki co u mnie na szczescie bez zmian - dolegliwosci ciazowych nadal brak, zdrowko dopisuje, tylko spac mi sie ciagle chce. ale to akurat u mnie normalne - poducha to moj najlepszy przyjaciel
pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe mamusie!!
pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe mamusie!!
Czarodziejka
Fanka BB :)
Kurowac sie KONIECZNIE wszytskie chore mamuśki!!!!!!
Trzymam kciuki i zdróweczka zycze
Trzymam kciuki i zdróweczka zycze
Agniesia25:)
Agniesia25:)
Witajcie dziewczyny!!!
Ja nie wiem skad macie tyle czasu na pisanie, ja niestety tyle nie mam.Moze gdyby udawalo mi sie wstawac przed 12....ale narazie nie ma na to szans.
Wszystkim przeziebionym mamusiom zycze oczywiscie duzo zdrowka.
U mnie troszke lepiej, zdecydowanie mniej mnie mdli jak cos zjem od czasu do czasu wiec wpycham ciagle cos nawet jak nie jestem glodna.Juz niedlugo mdlosci powinny ustapic bo wedlug usg to juz 9 tydz i 1 dzien wiec zaczal sie trzeci miesiac.STRASZNIE SIE CIESZE.
Dorotka27 dziki za link z piosenka Arki Noego, wzruszylam sie strasznie.
Buziaki dla wszystkich:-)
Ja nie wiem skad macie tyle czasu na pisanie, ja niestety tyle nie mam.Moze gdyby udawalo mi sie wstawac przed 12....ale narazie nie ma na to szans.
Wszystkim przeziebionym mamusiom zycze oczywiscie duzo zdrowka.
U mnie troszke lepiej, zdecydowanie mniej mnie mdli jak cos zjem od czasu do czasu wiec wpycham ciagle cos nawet jak nie jestem glodna.Juz niedlugo mdlosci powinny ustapic bo wedlug usg to juz 9 tydz i 1 dzien wiec zaczal sie trzeci miesiac.STRASZNIE SIE CIESZE.
Dorotka27 dziki za link z piosenka Arki Noego, wzruszylam sie strasznie.
Buziaki dla wszystkich:-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Czesc dziewczyny witam wtorkowo :-) ja sie juz lepiej czuje kaszel mam najgorszy rano
ale nie biore tych antybiotykow mam nadzieje ze sluszna decyzje podjelam bo tu nie wiadomo jaka
ta decyzje podjac aby fasolce i mnie bylo dobrze.
Oczywiscie dzis w lozeczku tez poleze ale bede sie juz w nim uczyla na egzamin z prawka
nie chce mi sie musze sie przyznac :-) .
Syrop z cebuli pije ale zaraz po nim ide do kibelka i mnie tylko dzwiga mam NUDNOSCI
ale cos za cos hi milego dnia dziewczynki
ale nie biore tych antybiotykow mam nadzieje ze sluszna decyzje podjelam bo tu nie wiadomo jaka
ta decyzje podjac aby fasolce i mnie bylo dobrze.
Oczywiscie dzis w lozeczku tez poleze ale bede sie juz w nim uczyla na egzamin z prawka
nie chce mi sie musze sie przyznac :-) .
Syrop z cebuli pije ale zaraz po nim ide do kibelka i mnie tylko dzwiga mam NUDNOSCI
ale cos za cos hi milego dnia dziewczynki
reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Ksztal Zapachu co tam u ciebie jak sie czujesz
Ja tez jestem z Zor.
Ja tez jestem z Zor.
Podziel się: