reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

To już prawie 8 tygodni mija...zjadłam kolacje - śledzia - i nic lepiej mi nie jest;-/

reklama
To widze, że cie nieżle wzięło.
Ja tylko czekam jak mi sie pogorszy, bo narazie jest lajtowo, a może sie nie pogorszy, hmm, zobaczymy :)

Dziewczyny, mam nadzieję, że się nie pogniewacie jak napiszę parę słów z wałasnego doświadczenia o chorowanku.
Otóż w 8 tyg. musiałam wziąc Augumentin - jeden z najbezpieczniejszych antybiotyków w ciąży. Nie chciałam, ale tydzień leczenia domowym sposobem nie zadziałał ( + chore dziecko w domku). Jak powiedział mój gin, lepszy antybiotyk niż przedłużająca się infekcja, która może bardziej zagrozic dziecku niż lekarstwo. Oczywiście wszystko zależy od waszego samopoczucia, jeśli jest poprawa to nie ma sensu ryzykowac i brac. Natomiast syrop własnej roboty na pewno dużo pomoże, ale też w początkowej fazie przeziębienia. Już kiedyś pisałam o syropie dla kobiet w ciąży *spam* - gorąco polecam i życzę wszystkim zainfekowanym dużo zdrówka!
Trzymajcie się cieplutko!:-)

kaka ja równiez mam juz niezla pileczke, a co najgorsze dopinam sie w pasie tylko w jednych spodniach. bede musiala wybrac sie na zakupy chyba. a widze ze juz zaczynaja sie zachcianki. hm... sledzik na kolacje. ja dzis wcinam jajeczka na twardo. pychotka.
pozdrawiam

hej wszystkim!! czytam was sobie i malo sie udzielam, bo poki co u mnie na szczescie bez zmian - dolegliwosci ciazowych nadal brak, zdrowko dopisuje, tylko spac mi sie ciagle chce. ale to akurat u mnie normalne - poducha to moj najlepszy przyjaciel :)

pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe mamusie!!

Witajcie dziewczyny!!!
Ja nie wiem skad macie tyle czasu na pisanie, ja niestety tyle nie mam.Moze gdyby udawalo mi sie wstawac przed 12....ale narazie nie ma na to szans.
Wszystkim przeziebionym mamusiom zycze oczywiscie duzo zdrowka.
U mnie troszke lepiej, zdecydowanie mniej mnie mdli jak cos zjem od czasu do czasu wiec wpycham ciagle cos nawet jak nie jestem glodna.Juz niedlugo mdlosci powinny ustapic bo wedlug usg to juz 9 tydz i 1 dzien wiec zaczal sie trzeci miesiac.STRASZNIE SIE CIESZE.
Dorotka27 dziki za link z piosenka Arki Noego, wzruszylam sie strasznie.
Buziaki dla wszystkich:-)

Czesc dziewczyny witam wtorkowo :-) ja sie juz lepiej czuje kaszel mam najgorszy rano
ale nie biore tych antybiotykow mam nadzieje ze sluszna decyzje podjelam bo tu nie wiadomo jaka
ta decyzje podjac aby fasolce i mnie bylo dobrze.
Oczywiscie dzis w lozeczku tez poleze ale bede sie juz w nim uczyla na egzamin z prawka
nie chce mi sie musze sie przyznac :-) .
Syrop z cebuli pije ale zaraz po nim ide do kibelka i mnie tylko dzwiga mam NUDNOSCI
ale cos za cos hi milego dnia dziewczynki

Bony współczuje wam:-(mnie tez coś przeziębienie bierze, mam katar:-(kręci mi sie w głowie i mdlii. życze zdrowia wszystkim przyszłym mamom

reklama
Do góry