reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

a dziś rano jak sie tylko obudzilam to chyba z pięć ogórków kiszonych zjadłam i jeszcze kilka wciągu dnia, ciekawe hmmm, mam nadzieje, że to na dziewczynke

reklama
Evelajna dzięki
Ja dzsiaj czuje sie duzo lepiej brzych tylko czasemi tylko lekko poczuję, mgłości dalej brak, głowa mnie nie boli, piersi lekko "niedotykalskie", wzdęcie mineło. Może pomógł spacer bo byłam dziś z M na 1,5 h w lesie.

Dziewczyny a ja nadal czuje sie niezadobrze :-( a do tego doszedl mi kaszel i bol
z tylu na plecach jak sa lopatki to na calej szerokosci plecow mnie boli jak kaszle i
jak sie chylam to mnie boli martwie sie co to moze byc :-(

dorota123456789 Będzie dobrze a tamto przeziebienie ucichło czy to jeszcze echa tamtego, jaki masz kaszel, lepij skocz do rodznnego niech cię porządnie osłucha.

Hej u mnie pogoda sie popsuła, pada. W domku także nie lepie bo M z Teściem wymieniają podłoge w sypiali, więc wszędzie mam bałagan. Czekam niecierpliwie na jutrzejsza wizytę u ginka.

dorota123456789 Będzie dobrze a tamto przeziebienie ucichło czy to jeszcze echa tamtego, jaki masz kaszel, lepij skocz do rodznnego niech cię porządnie osłucha.

Hej u mnie pogoda sie popsuła, pada. W domku także nie lepie bo M z Teściem wymieniają podłoge w sypiali, więc wszędzie mam bałagan. Czekam niecierpliwie na jutrzejsza wizytę u ginka.
no wlasnie wydaje mi sie ze jeszcze mam to po chorobie :wściekła/y: ogolnie lepiej
ale przemeczona jestem ten kaszel i ten bol z tylu :-( zaraz sprobuje
uderzyc do gin tu kolo mnie w przychodni ale watpie ze mnie przyjmie bo
to nie jest moja przychodnia :wściekła/y:

Witam Październikowe Mamusie:)
z dużą przyjemnością dołączam do Waszego grona, mam nadzieję, że póki co jesteśmy jeszcze wszystkie takie szczuplutkie (hehehe) że na tej ławeczce znajdzie się dla mnie miejsce.
Mimo że to moja druga ciąża, chętnie przypomnę sobie, co na tym etapie jest normalne a co nienormalne i z czym wiąże się październikowy termin - jak na razie wg żeńskiej części rodziny to same niewygody: ciuchowe - a bo to niewiadomo czy letnie czy ciepłe ciuchy ciążowe kupować, - spacerowe, bo akurat kiepska pogoda na spacery z dzieckiem będzie, urlopowe, bo głupio z wielkim brzuchem wybierać się nad morze.....
Dajcie znać, czy ciąć się już teraz, czy może trochę potem:)
pozdrawiam Was znad śniadanka, na które pożarłam naleśniki z gulaszem z grzybkami.

dorota123456789 Do ginka chodzisz prywatnie czy do paradni, ja chodze prywatnie więc zawsze jak zleca mi jakies badania np przed ciąż na choroby odzwierzące to jeszcze mam od niego kartke jakie badania w poradni K maja mi przepisać. Jak to jest u Ciebie.

cześć dziewczyny, ile wy tutaj naskrobałyście :-) pozdrawiam wszystkie nowe mamusie

Future, termin jest jak najlepszy - pięknie brzuszek się będzie prezentował w letnich sukienkach :-D - nie będzie jeszcze wielki, ale widoczny, nie trzeba kupował płaszcza zimowego na ciążę (to mi podsunęła moja przyjaciółka jako plus ;-), za rok w wakacje dzidziuś będzie już na tylko bystry, że lato z nim będzie tylko przyjemnością.. i egoistycznie - w te wakacje będziemy na plaży usprawiedliwione, bo w końcu mamy brzuszek, a do przyszłego roku zdążymy wrócić do odpowiedniej wagi :-D a co do spacerów - w zeszłym roku jeszcze listopad był prześliczny :-)

Witam i ja późniejszym rankiem przy herbatce;-)
dorota1234.... najlepiej jak pójdziesz do rodzinnego jak zaleca ppatqa. Niech Cię osłucha bynajmniej będziesz pewna co Ci dolega;-)
Foture witaj koleja październikowa mamusiu. Co do urlopu to jeżeli zdrówko pozwoli to warto sobie gdzieś pojechać i odpocząć. My planujemy znów rodzinne wakacje (grupowe) i kolejene spędze z brzuskiem:-D A tak mi sie marzyło pograć w siatkę:cool2:

A my czujemy się superowo o fasolince świadczy tylko brak @ i II kreseczki. Oby tak dalej.
Pozdrawiam

reklama
Do góry