reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Co do zusu to ja pieniądze mam na czas.:-)
Wypłaty w pracy mamy 10 ale zazwyczaj już 7 lub 8 mam kasę na koncie. A odkąd płaci mi ZUS to nic się nie zmieniło. kase miałam już 8. Więc nie wiem dlaczego taki problem z wypłatą. Pewnie podlegasz pod inny oddział ale zasady wszędzie powinny być takie same...

A co do egzaminu to się nie zapisałam:wściekła/y:.
Wyobraźcie sobie dałam babce w okienku wszystkie dokumenty i zdjęcie a ona na to że nie wypisze mi terminu bo zdjęcie jest złe. :dry:No a przecięż zdjęcie robiłam w zakładzie fotograficznym oni tam chyba wiedzą jak mają mnie ustawić do takiego zdjęcia.:crazy:
Więc jutro idę zrobić jeszcze jedno zdjęcie mam nadzieję że już dobre i znowu jadę przez pół miasta zapisać się na egzamin i znów pół dnia zerwanego...

Fakt nie była zbyt miła maże ma złe dni no ale dlaczego moim kosztem:crazy:
Mam tylko nadzieję że następne zdjęcie będzie dobre i się nie przyczepi

Jutro Ja na twoim miejscu bym sie ubrała tak ,żeby było widac ,że jesteś w ciąży. Jak jej sie zdjecie nie spodoba to niech Ci wytłumaczy co z nim jest nie tak bo Ty jesteś w ciąży i sie zle czujesz . Pozatym niemasz czasu jej odwiedzać codziennie bo Cie to męczy.
co do ZUS-u to ja dostałam 29 tak jak wypłate tylko mie zastanawia to bo jak dostałam wydruk z banku to jest tak jak by mi to moja firma wypłacała.:dry:
A mam też śmieszną hidtorie: dzisiaj jak byłam w pracy i dawałam zwolnienie to mnie sie głupio zapytała sekretarka czemu jak wypełnaiłam kwestionariusz osobowy(to bylo we wrzesniu 2006 jak sie do pract przyjmowałam) to im nie napisałam ,że mam nazwisko dwuczłonowe. Tylko najśmieszniejsze jest to ,że dopiero w czerwcu 2007 mi sie nazwisko zmieniło na dwuczłonowe i im przynosiłam akt ślubu na którym jak BYk było napisane ,że mam zmienione nazwisko na dwa. bardzo fajnie ,że prawie po roku czasu im sie to przypomniało

Andzia21 jeżeli firma ma ponad 20 pracowników to bardzo często jest tak, że oni wypłacają "wypłate" a potem sobie to odliczają od zusów które muszą za pracowników zapłacić

Czesc dziewczyny rzadko udzielam sie w dyskusjach ale przegladam dosc czesto,jakos zawsze brak czasu na pisanie.Tak tylko chciałam zapytac czy wy wszystkie mamuski siedzicie na zwolnieniach w domu??Jezeli tak to ja jestem chyba wyjatkiem,najgorsze jest to ze jestem na własnej działalnosci-zeby nie było musiałam sie sama zatrudnic,tak zyczył sobie mój pracodawca:-(jestem teraz wsciekła na to wszystko bo okazuje sie ze nic mi sie nie nalezy,jestem na nizszym zusie w zwiazku z tym nie bede miała praktycznie zadnych dochodów(na macierzynskim tak smieszne pieniądze ze nie wiem czy nie bede musiała dopłacac do chorobowego) dlatego zostaje zacisnąc zęby i pracowac jak najdłuzej bo i zwolnienie to całe g...,dla mnie to paranoja i jak tylko sobie to przypomne to mnie szlak trafia.Ciaza powinna byc najcudoowniejszym okresem ja tego póki co nie czuje bo pracuje tak samo intensywnie jak przed ciazą...

reklama
Dziewczyny juz mialam wam pisac ze wlasnie jak pracodawca zatrudnia powyzej 20
osob to pracodawca placi ci kase w dniu wyplaty a on sobie pozniej to sciaga od zusu:tak:.Mnie placi bezsposrednio zus wiec dlatego tak dlugo czekam.Slyszalam ze zus jak wyplaca kase to z pierwsza wyplata tak sie wlecze ale pozniej jest juz co miesiac wiec zobaczymy jak to bedzie :rofl2:.

Moj M przyszedl dzis trzezwy i na przeprosiny kupil mi wilka palme w doniczce
i kartek piekna:tak:.Ucieszylam sie bardzo ale przeprosiny u mojego M to nic wielkiego juz wiele razy to przerabialam,ale i tak sie ciesze z tego gestu.Zobaczymy
na jak dlugo bedzie ta jego poprawa ;-).Dzis juz sie na mnie zezloscicl bo nie pozwolilam mu wypic teraz w domu piwka :no:

Do góry