reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

kasiek hymmm nie denrwuj mnie ,ja to dopiero jestem weteranka.Mam 28 lat i to moje pierwsze bobo.My jesteśmy z M 3 lata po ślubie ,razem jesteśmy od 8. Ale najpierw były studia, a później zaczęliśmy pracę i tak się zeszło.To juz ostatni gwizdek dla pierworódek.Pocieszam sie tym ,że wśród moich znajomych tez tak to wygląda.Wszycy albo rodzą ,Albo są w ciąży.A my chcemy mie 2 albo 3 dzieci.Więc jak polecimy ,to taśmociągiem:-)

reklama
motylku6 jestes chyba fajną babką a to że wiesz czego się w życiu wystrzegac to twój plus.Masz dużo ciepła i miłości a to najfajniejszy prezent dla dzidzi.

ppatqa no ja myslalam ze dziewczynka,ale wszyscy sa swiecie przekonani ze chlopak bedzie,wszyscy,wiec ja juz tez sie przekonalam do tego.:) Bedzie to niespodzianka.
motylek:ja bym wolala miec wczesniej dzidzie ale zycie sie tak ułozylo ze mam dopiero w wieku 27 lat 1 teraz:)

A myślałam że ja będę tu najmłodszą mamusią;-). W lutym skończyłam 22 lata więc motylek6 jesteśmy w podobnym wieku:-p. Ale nasze maleństwo było planowane i jest bardzo wyczekiwane:tak:

my czekaliśmy na koniec studiów, potem na umowe o prace na stałe, pierwsze L4 zaniosłam dobiero jak byłam w 3 mieś, 2 tyg po tym jak dostałam na stałe, w miedzy czasie gdy wiedziałam tylko ja i kumpela, był etat na zakaźnych za wieksze piniadze ale bym dostała na czas określony, więc upierałam się że ja wole żywienie zwierząt(bujda), a i tak siedziałam na zakazach z kumpelą, ze wzgledu na brak ludzi.

Mafa, nie chciałam się narazic:-D ja tez zawsze chciałam 2 lub 3 dzieci. Ale z 3 dzidzią to musimy poczekać bo na 48m2 w 6 osób ( bo jeszcze babcia męża) to byłoby mało komfortowe ( i znów wygoda, a póxniej będę żałować;-))

Jezu, dziewczyny normalnie wysiadam. Jak słysze o tym zwyrodnialcu Fritzlu czy jak Mu tam to mi sie słabo robi. Skąd się biora tacy ludzie..:zawstydzona/y: tak krzywdzić dzieci:-( Stary zboczeniec on za pare lat zdechnie a biedne dzieci będą musiały życ z tym całe swoje życie... najgorsze słowa cisną się na usta. Takim ludziom na dzień dobry powinno się obcinac ...

Ja tez planowalam najpierw studia,no,ale wyjechalam do Anglii,mialam za rok wrocic i jakos sie przeciaga;).Ja rozpoczelam fizjoterapie w pazdierniku na zaocznych,no i dolatywalam co 2 tygodnie do Polski...no,ale musialam zrezygnowac,bo nie dosc,ze lotow duzo nie bylo,to bilety drogie na weekendy i w pracy musialam miec wolne pt. i pon.:(no a pare tygodni pozniej dowiedzialam sie,ze bede mama:D

reklama
Mój M ma umowę na stałe a ja tylko do grudnia a więc później tylko macieżyński z zus i narazie będę siedzieć z maleństwem a później zobaczymy. Mam nadzieję że wszystko będzie ok a wychowawczego i tak bym nie dostała bo mamy "za duże dochody":crazy:. czytałam że musi to być chyba 504 zł na osobę w rodzinie żeby coś dostać a więc u mnie odpada:-(.

Do góry