reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

My na spacerku bylismy,teraz zupy z oliwka pojadlam a alan spi.

Od Srody bede opiekowala sie dziecmi od kolezanki,kilka godzin dziennie od poniedzialku do piatku,w tym ze teraz mam to skomplikowane bo w tym tygodniu 2 dni a w nastepnym jade do rybnika wiec zas 2 dni odpada ale jakos sobie to z kolezanka poukladamy a ja dorobie sobie jakiegos grosza
yes2.gif
Nie potrwa to dlugo bo niby ja siedze w domu ale zawsze mam cos tez na glowie a z 4 malych dzieci to ciezko,albo raz moje chore a raz jej wiec tez komplikacje sa, ale narazie sie nimi zajme,zahartuje sie w ilosci dzieci hihihi,W srode chrzest bojowy bede miala
yes2.gif
.
W sumie beda wiekowo tak:4 latka moja oliwka,4,5 roku jej Olek,alanek rok i 9 miesiecy i Patryk ROK czyli 4 malych dzieci hihihihih.

MADZIU dobrze ze u Sebcia jest ok :tak:.

reklama
Co tu takie pustki?

Moje dzieci powstawaly juz przed 7 ,ja jakas nieprzytomna,wlasnie kawke pije i pralke juz wstawilam,zaraz poogarniam i mieso na gulasz zrobie bo o 10 przychodzi kolezanka z tymi dziecmi,o 11 ona wychodzi i ja zostaje sama z 4 wiec czasu na sprzatanie i gotowanie miec nie bede tylko bede sie z nimi bawila,zwlaszca klopot bedzie z tym rocznym i alankiem zazdrosnym ale jakos chyba dam rade,3 majcie kciuki,pozniej zdam wam relacje
biggrin.gif

Hej Kobietki,
Sztormy życiowe nas nie oszczędzają..

Minisia trzymaj się. Wiem, że sobie dasz radę, jesteś bardzo silną kobitką. I oby Cie nerwy nie zszarpały. Nie daj się!
Magdziunia kurcze, dobrze, że już po szpitalu i wyniki ogólne dobre. Duże przytulasy dla Sebcia i dla Ciebie też:)
Dorotka rety!!! Jak Ty dasz radę ?? Podziwiam Cię. Pozostaje mi tylko życzyć Ci, żeby dzieci zawsze były grzeczne.
Kaka :):) wszystko już pod ręką... jak ten czas zaiwania... A mogę się spytać czy będziesz rodzić rodzinnie? Bo mnie ostatnio wzięło na rozmyślania, czy wzięłabym młodą ze sobą... Gdzieś czytałam o takich rodzinnych z dziećmi.
No więc pytanie do wszystkich- co o tym myślicie? (Nie żebym się spodziewała... jeszcze:) )
Ula było nam bardzo miło:) Musimy powtórzyć;) A co Was do Polski wygania tak nagle? Mam nadzieję, że wszystko dobrze...

Wyniosłam biuro z domu, do ... biura (yes! yes! yes!) Koniec z przyjmowaniem klientów w kapciach. Tak mnie wzięło, że od tygodnia maluję pazurki, wypolerowałam obcasy, wyprasowałam spódnice i się czuję nareszcie "na miejscu".
Teraz jeszcze "helo! Ikea" i nie będzie echa dookoła biurka;-) Jak zorganizuję wszystko, trzasnę fotki i pokażę moją kanciapkę.

EVELAJNA dzieki za kciuki ,jednak wyszlo ze od za tydzien srody czyli od 26 wrzesnia maja te dzieci byc u mnie wiec obadamy jak to bedzie :tak:.
Czekamy na fotki :-) ciesze sie ze sieodnalazlas :-).

Moje dzieci oboje juz na nogach i wlasnie oboje siedza w lazience na nocnikach bo mam 2 nocniki bo sie inaczej tluka kto siada wiec sa 2 nocniki hihi i teraz sobie siedza i gadaja hihihih,oliwka madrze a alanek po swojemu hihihi,maja NARADE na NOCNIKACH hihihi:-D

Kurcze dziewczyny jakos strasznie mi w domu zimno,normalnie pod kocem siedze ale ubrana jestem i dalej mi zimno jakas masakra,mogliby juz zagrzac.

Ostatnio mierzylammoje dzieci i wychodzi ze

OLIWKA 94,5 cm
ALANEK 91,5 maly kolos

MILEGO DNIA

Ostatnia edycja:
Evelajna gratuluję biura. Cudnie! Az trochę zazdraszczam hehehe

No taki poród rodzinny to chyba w Polsce nie jest mozliwy. Dzieci nawet nie wpuszczają do matek po porodzie. Chociaż nawet gdyby to raczej nie. Myślę, że ona źle by to zniosła. Za dużo krwi i cierpienia. Czasem coś tam zpbaczy mimochodem jak oglądam Porodówkę na TLC. Raz się już rozpłakała widząc przecinaną pępowinę, ze ktoś obcioł dzidzi paluszek... myślę, że to byłby niepotrzebny stres dla niej bo to wszystko co by się działo byłoby dla niej niezrozumiałe.

Dorotka, chłopak to musi być większy;-)

EVELAJNA ja tak jak KAKA nie jestem za tym aby dzieci byly na porodowce gdy ich mama rodzi kolejne dziecko,roumiempartner,maz itp tata dziecka ale nie samo dziecko.Takie jest moje zdanie:tak:.

KAKA narazie jeszcze Oliwka wieksza jest hihih ale to pewnie kwestia czasuhihi.A i ile cm maja wasze pazdzioszki? moja nieccale92 cm chcialam ja porownac ale ona pewnie mniejsza zee wzgledu na jej chorobe.

Ja ostatnio choruje aby kupic dzieciom lozko pietrowe :-).

Dorotka jak Hanka wróci z przedszkola to ją zmierzę.
A łóżko piętrowe to i ja zamierzam kupić - za jakis czas oczywiście:-D i będę wredna bo kupię identyczne jak ma Czarna;-)

Witajcie.
Evelajna super, że biuro już jest - wiadomo dom to dom a w biurze to tak inaczej.

Dorcia
coś rozgrzewającego i będzie dobrze a swoją drogą to wieczory, noce i ranki są chłodne a co za tym idzie wychładzają się mieszkania.
Pewnikiem sezon grzewczy lada chwila się rozpocznie.
Co do mierzenia dzieci to Seba ma 106 cm i waga ok. 18 kg.

Ale dziś na zewnątrz faktycznie zimno i pochmurno. Teraz niby przebiło się słoneczko i widać niebieskie niebo, ale to już jesień przecież za kilkadziesiąt godzin.

Trzeba coś wymyślić na te jesienne wieczory i weekendy :-)

Witam w piatkowy ranek z mega wielkimbolem glowy wrrrrr nie ma to jak wstac z bolem :-(.

KAKA a jakie to ma CZARNA to lozko ze musisz miec takie same?:-DJa narazie na takie choruje ale terazjakos kase trzeba zorganizowac na nie:eek:.

Mnie w mieszkanie mega zimno,dzieci lobuzuja juz od 7 rano,ja chyba nie wytrzymam dzis bo przez ta glowe to calkowicie cierpliwosci nie mam :crazy:
MILEGO DNIA

reklama
Do góry