reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czesc i czolem dziewczynki:-)W koncu sie pojawiam, troche was czytam ale jakos weny brak na jakiekoliek pisanie...len ze mnie straszny ;-) U mnie male zmiany, mam nadzieje ze na lepsze. W szkole OK, czekam juz tylko zeby zatwierdzili mi praktyki ale na to musze niestety czekac do sierpnia, bo ciagle cos im nie pasowalao, i biegalam od zkoly zosi do przedszkla stasia, bo ta pieczatka krzywo, tamta nie w tym miejscu...mam nadzieje ze w koncu mi zalicza.

W piatek zawozimy dzieciaki do moich rodzicow...trohe sie boje, stasiu nie byl jeszcze sam baz mamy i taty...no ale kiedys musi byc ten pierwszy raz. Oficjalnie maja tam zostac na 2 tygodnie, a jak wyjdzie to zobaczymy.

Malaulka oj znam ten bol, moj kamien tez ma 2 cm, ale boje sie strasznie szpitala i poki mnie pogotowie nie wywiezie do szpitala nie pojde(lekarz w maju chcial mi dac skierowanie, ale ja mam takie sposoby ze jak boli to tylko na chwile;-))

Minisia, ja pomalowalam caly dom sama, bylam mega zmeczona (rano dom, potem praca potem znowu dom) ale i z siebie mega dumna, A naklejki suuuper, ja zamowilam dla zosi,stasia i dla nas do sypialni ale mamy taka dziwna farbe i nie chcialy sie kleic...tak wiec 300 zl poszly sie...

Dorotka powodzenia i trzymam kciuki zeby wzystko poszlo szybko i gladko:tak:

No i nie wiem co komu mialam odpisac...stara juz jestem (tak tez sie czuje;-))
Dobranoc babeczki:-)

reklama
Dorotka czyli nie zostajesz z młodym na noc????

Minisia ja własnie jestem na etapie wybierania naklejki do pokoju:))))
a ty walcz walcz z wałeczkiem bo potem jak widać efekty to całe zmeczenie schodzi:tak::tak::tak:

Magdasf jak ty jesteś stara to ci zaraz pipne!!!! i pisz co to za zmiany bo ostatnio wpadasz rzucisz tajemnicą i uciekasz:-D:-D:-D
Co do naklejek ja mam farby lateksowe i po zakupie doczytałam ze na takowych sie nie trzymają a u mnie jest OK:)))

A ja mam takie sprytne TV że nadrabiam seriale teraz jestem na etapie "Czas Honoru" normalnie film wymiata i strasznie wciąga oglądam od 1 odc i już jestem w na IV serii ale ile nocek zarwałam:cool2::cool2::cool2:

Ostatnia edycja:
Magdasf a jaki to masz sposób na ten cholerny ból????? noi uchyl rąbka tajemnicy o tych zmianach u Ciebie??

Czarna suuuper:-), a najbardziej mi się podoba ściana w salonie, ja właśnie takie płytki bym chciała do sypialni:tak:
Dorota a może teraz Alanek oduczy się cyca?? a operacją będzie dobrze, lekarze wiedzą co robić:tak:

Minisia no się pochwal tym swoim domkiem od wewnątrz, a tak apropos to czemu wszystko sami robicie, to Wy kupiliście ten domek???

Evelajna a ja Ciebie niedługo odwiedzę ;-)

U nas nic nowego więc nic nie piszę, tylko dobrej nocki Wam życzę:tak::tak:

Dałam na FB zdjęcia moich dziewczynek:tak:

KAKAmoze to dziwne ale chce alanka karmic normalnie do2 roku czyli praktycznie do konca roku bo on z 30 grudnia:tak:aod 1 stycznia zaczac oduczanie ale nie na chop siup tylko pomalu zmniejszac karmienia.mysle zebymaksymalnie do marca nasteonego roku juz nie karmic,moze to i dlugo ale mam kolezanki ktore karmia dluzej .A przedewszystkim mnie i alankowi jest z tym dobrze a to chyb najwazniejsze

CZARNA ja zostaje z alankiem w szpitalu,nie zostawilabym go nawet na 5 minut samego:tak:.Jak w nocy karmic go nie bede moglaprzed operacja to wtedy pobudzi wszystkkich bo go w nocy uspakaja tylko cycek;-).
MAGDA uchyl rabka tych zmian.

Oli wstala o 6.30 alan teraz.Umnie tez nic ciekawego.Milego dnia

CZesc kobitki miłego dzionka. Właśnie wróciliśmy od lekarza Maks dalej antybiotyk, Antonio tylko do oczu .

Czarna - super mieszkanko !!!! Jednak cos mi zaswitało w głowce. Powiedz mi jak z pietrówka i Samikiem nie spada???????????

Dorotka wspołczuje nie znosza szpitali i dzieci jak płaczą. A co do karmienia podziwiam dla mnie mnie karmienia to niezby miłe wspomnienie .

Minisia - super zaradna z Ciebie kobitka. Podziwiammmmmmmmmmmmm

A u nas upał ogromniastyyyyyyyyyyyyyy chłopaki nie moga miec właćzonej klimatyzacji więc ja sie musze męczyc w domu brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Minisia napierw dsajesz wałki do malowanai a jak skonczą to dopiero %. I to jest myśl:-D

A ja wiem jaka zmiana u Magdy. Życzę Ci kobieto żebyś wyszla na tej zmianie lepiej niz ja kiedys:-)

"Czas Honoru" to też mój serial. Bardzo podoba mi sie Bronek heheheh, zdecydowanie fajna męska rola. Na niego w tym nowym serialu patrzec nie mogę:no:.

Ulcia widzialam fotki. Bardzo miło się na Was patrzy.

Dorotka ja Cię tylko podziwiam, ciekawe czy i mi się tak odmieni z karmieniem. Zobaczymy.

Agamir a Ty się nie urlopujesz teraz przypadkiem?

Kaka mam zamier w sobote odtransportowac tygrysy do dziadków , tam będą w górach a za 3 tygodnie jedziemy a 10 dni nad morze potem znowu góry i hiszpania.

a w sobote bede jechac przez piłe :-D

Kaka - malucha dobrze karmic piersią ale czy tak długo nie wiem. Mi sie wydawało ze smierdze mlekiem wiec aspekt psychiczny był wazny przy antku nie miałam pokarmu a przy Maksie maiłam tak marny ze kazali odstawic z dnia na dzien

Kaka dzięki;-)

A ja tam karmiłam obie dziewczynki 10 i 9 mcy i uważam że to jest super, już bliżej z dzieckiem nie można być, wiadomo jednak że nie każda mama ma pokarm, czasem zdażają się różne problemy poporodowe i depresje ale ja takich problemów nie miałam i dla mnie to jest świetna sprawa.

A u nas dziś nie można wejść do kuchni, jedno wielkie pobojowisko i wszędzie biało od kurzu i gruzu:szok: zaczęło się ale nie myślałam że aż taki syf będzie , z drugiej strony to bardzo się cieszę:tak:

U mnie tez aspekt psychiczny kazał zakonczyc karmienie, a teraz zobaczymy...tak czy siek nie bede płakac.

W sobote jade po ciuszki do kuzynki M. Już sie doczekac nie mogę:-D

reklama
To ja chyba dziewczyny glupia jednak jestem bo nie rozumiem jaki to aspekt psychiczny kaze szybko zakanczac karmienia??

AGAMIR tak ja z poczatku tez smierdzialam mlekiem ae to juz dawno minelo :tak:.

Nie wiem za co tu mnie podziwiac?Poprrostu pokarmu mam az za duzo,alanod poczatku fajnie doil cyca,mnie bylo i jest z tym dobrze i wygodnie,oprocz teraz tych upalow bo jego cialo do mojego i odplywam z tego goraca ale radzimy sobie przbierajac rozne pozycje,np stojaca lub lezaca ze sie nie dotykamyhihih:-D.

Biedronka i plac zabaw zaliczony,obiad z czoraj mialam,salatke z kapusty bialej pierwszy raz robilam i musze sie pochwalic ze smaczna :-)

Do góry