reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Dzień doberek, witam się i ja...Pogoda w końcu ładna się zrobiła, więc dzieci mogą szaleć na dworze.
U mnie czas egzaminów, mam już dosyć, jestem zmęczona, niewyspana i zdecydowanie za stara już na uczenie się:eek:Teraz sobie uświadamiam że trza było słuchać mamy jak mówiła jak miałam 20 lat żeby iść na studia....:rofl2:
Moja Zocha w poniedziałek jedzie na zieloną szkołe, strasznie to przeżywam (bardziej ja niż ona) bo jak ona sobie tam sama bez mamy i taty poradzi...kto się z nią wieczorem położy, przypilnuje żeby zęby umyła ...Poza tym mam fobie na punkcie wody, strasznie się boję że cos jej się stanie bo będą mieszkać 50 m od jakiegoś jeziora...
Stasio ostatnio zrobił się nie do wytrzymania, nie mogę sobie z nim poradzić, za to Panie w przedszkolu są pod ogromnym wrażeniem jego angielskiego...szkoda że po polsku nie mówi i za chwile na dodatkowy kurs będę się musiała zapisać żeby ie z dzieckiem porozumieć:-D

Ulka ja mam to samo, kamienie 20 mm, z tym że lekarz chciał wypisać skierownie do szpitala, ale teraz nie jest odpowiedni czas na to. 9 lat temu miłam już mieć zabieg ale spanikowałam i nici z tego wyszły a szkoda bo teraz miałabym z gowy.

trina zdrówka dla was dużo, i może i racja żeby może ktoś inny poszedł z malutką na ten zabieg, wiem jakie to uczucie kiedy dziecko płacze a mama jest bezradna.

Natusia powodzenia na operacji. Jacek 2 razy był umówiony na zabieg na oczy, i 2 razy nie poszedł teraz bardzo załuje bo miałby połowę kłopotów mniej.

Uciekam do nauki, mam juz serdecznie dosc, ale nawet jak mi nie pojdzie to i tak 26 zabaluje a co tez mi sie cos od zycia nalezy :-)

reklama
Hej laski :-)
Ja tymczasowo dostałam prace w Pepco w Sopocie, na razie do konca maja, a potem zobaczymy. Dzisiaj byłam 12h i jutro też 12h, wiec wychodziłam jak dzieci dopiero wstały, a wróciłam jak się kładły spac, masakra, ale jakos damy rade. Ogolnie było ok, tylko nogi mi w d... wchodzą, ale przyzwyczaje się :-) Hehe
Ide spac, buzka.

Magda do ksiązek;-)

Martynka gratki i powodzenia. Ale chyba nie codziennie po 12h?

A ja po wizycie. Wszystko spoko loko i...będzie kolejna panna w rodzinie:-D

Czesc laski

KAKA WIELKIE GRATULACJE. ZOBACZYSZ TO MA SWOJE ZALETY ZE DWIE DZIEWCZYNY. JA SIE CIESZE ZE MAM DWA TYGRYSY. WYLECZYLAM SIE Z CORKI. NIE ZAMIENIŁABYM ICH NA CORKE. ALE JAK CHORUJECIE NA CORKEEEEEEEEE TO DO TRZECH RAZY SZTUKA

CZARNA I JAK PO TATU?

MARTYNKA GRATULACJE ZAWSZE JAKAS PRACA I KASA

MAGDAS TEZ BYM SIE TRZESLA JABY CHŁOPKI JECHALI . JADA DO ZNAJOMYCH NA DRUGI KONIEC WARSZAWY I PRZEZYWAM

A JA PO KOLEJNYM ZAPALENIU OSKRZELI I TAKIH DUSZOSCIACH SKIEROWALI MNIE DO PULMOLOGA ZROBILI BADANIA I MAM ASTME TERAZ WIADOMO PO KIM CHŁOPKI MAJA. JESTEM JAK 80 LATEK NA SAMYCH LEKACH - ASTMA REUMATIODALNE ZAPALENIE STAWOW I CZASEM CZUJE SIE JAK BABINKA

W CZWARTEK BYL W PRZEDSZKOLU DZIEN MAMY I TATY. PŁAKŁAM ZE SZCZESCIA JAK ANTOS MOWIŁ WIERSZYKI . NIEZAPOMNIANA CHWILA. PANIE W PRZEDSZKOLU SMIALY SIE ZE JAK NIE MOWIL TO NIE MOWIL A TERAZ NIE ZAMYKA SIE BUZIA

TRINI ZNAJDZ DOBREGO LOGOPEDE . W KAJETANACH ZWLEKAJA U DZIECI ZDROWYCH Z NAUKA MOWY DO 4 ROKU. A CO UDRAZNIANIA KANALIKA MAKS TEZ MIAL . NIE WCHODZILAM TAM Z NIM .

A GDZIE PATRYCJAAAAAAAAAAAAAAA? DAJ ZNAC?

Czarna a co sobie robisz, i gdzie?? Odważna:-) Pochwalisz się?
Martyna 12h na nogach:no: Ale co robić jak trzeba. Fajnie, że znalazłaś jakąkolwiek pracę:tak:\
Kaka gratuluję (i zazdroszczę:-p) córci. Imię już macie?
Magda ja też chcę mieć to już za sobą.

A u nas pełnia lata, więc cały dzień z dzieciakami poza domem, ale sami bo M na uczelni (jutro znów cały dzień:wściekła/y:)

ulka no to znalazl sie sprawca trzymam kciuki za powrot do zdrowia
czarna komunia i po komunii wszystko poszlo fajnie jedzonko w restauracji pyyszne goscie zadowoleni a mateuszek najbardziej kase i prezenty zgarnal :-D na kilka lat spokoj :)
karola gratki na dziewuszke kolejna :) i ze wszystko dobrze

Aska gdzie jestes???? no i reszta mam???

ja mam dzis dola rodzice polecieli do PL wlasnie sa w trakcie lotu a ja zalewam sie lzami z tesknoty :(
a w poniedzialek idziemy ogladac mieszkanie wiec trzymajcie kciuki bo przeprowadzka tuz tuz ..

martyna gratki pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!

poczytam was jutro kochane bo caly tydz mialam popoludniowa zmiane i rodzicow ...teraz tesknota za nimi pozostala ...dzieci spia a ja smutni topie w alkoholu :(

Witajcie - i znów letnia pogoda nastała. I dobrze, bo o wiele lepiej się funkcjonuje.
A ja ostatnimi dniami spisywałam mój 3 letni dorobek zawodowy - w tygodniu składam wniosek do dyrekcji i czekam na ocenę a później ze wszystkim do gminy i znów czekanie na wyznaczenie terminu egzaminu.
Nerwówka straszna - w sumie to nie wiem czemu, bo przecież chodzi o moją pracę, to co wykonuję na co dzień.
Ale występ przez komisją składającą się z obcych ludzi jakoś mnie krępuje.
Mam nadzieję, że języka w gębie nie zapomnę :-p

A u nas znów kaszelek się przyplątał i katarek - ostatnie zawirowania pogodowe chyba wyszły Sebciowi takim efektem.
Ale mnie nadal korci zrobienie testów alergicznych małemu tylko nie z krwi - bo z tych nic nie wyszło. A ktoś mi mówił, że tak może być. Więc chyba się przejadę na Sienną do Warszawy i przebadam tą sprawę.
Tylko niech się trochę uspokoi moja sytuacja zawodowa, bo czasem to nie wiem gdzie ręce włożyć ;-)

Kaka fajnie, że córcia druga będzie no i gratki dla Was - i tym razem pewnie było dopieszczone wszystko w szczegółach :tak:;-)

Magda oj wiem jak to jest, ale już niedługo. Powodzenia.

Czarna hmmm tatuaż powiadasz - focie please.
Mnie też się kiedyś marzył i nawet miałam wybrany wzorek, ale ..... stchórzyłam i tyle :zawstydzona/y:

Ula przynajmniej wiadomo dlaczego te bóle. Szybkiego powrotu do zdrowia.

Agamir
ojojoj to niedobrze. Ech ty to się nałykasz tych leków.

Martynka fajnie, że dostałaś pracę - chociaż perspektywa 12 godzin stania jakoś nie nastraja optymistycznie.
Ale najważniejsze, że masz pracę i mam nadzieję, że przedłużą ją tobie.

Domi ciesze się, że komunia Matiego udana. Dobrze, że twoi rodzice przylecieli.

Natusiu fajnie tak spędzać czas z dziećmi na zewnątrz. Mężowi też pewnie jest smutno, że on na uczelni a nie z wami.

No dobra uciekam do mojej ogórkowej, bo mi się zachciało zupki więc mam :-p
Miłej niedzieli życzę :-)

Zgłaszam się że żyję ale czasu brak. Kończę pisać prace, ostatnie poprawki i składam do obrony, poza tym rehabilitacja codziennie i popołudnia zajęcia z dzieciakami. Brak czasu na cokolwiek. Odezwę się jak odżyję.

Agamir ojaaaa astma!!!! kurde wrodzoną można wyleczyc ale nabytą:no::no::no::no::no: ojjjj współczuje. A tatuażyk jutro;-)

Natusia ja teraz przez prawie 2 tyg calkowicie sama ale szczerze wtedy lepiej funkcjonuje:-D:-D:-D:-D ja sie chyba nigdy nie pozbędę syndromu SM:rofl2::rofl2::rofl2:

Minisia to super że wszytko tak fajnie się udało no i najważniejsze Mateo zadowolony:tak::tak:

Magdziunia rób swoje a bedzie dobrze:tak::tak::tak: tylko się później pochwal!!! co do tatoo ja jestem zdanie że te ,marzenia co realne trzeba realizować:-D:-D:-D:-D

Hejka kobitki widać każda korzysta z piknej pogody a Ja delektuje się ciszą. dzieciaki w przedszkolu bo mały już po ospie, Niki na wycieczce od wczoraj a M ma Workshop-a i jak rano wychodzi wraca bardzooo późno. A ja zamiast porzadkować po remoncie odpoczywam:blink: a co tam praca nie zając:rofl2::rofl2:

reklama
Marma, Madziunia powodzenia.

Minisia super że się wszystko udało i gratuluje nowego domku! Foty!

Niezłe lato mamy tej wiosny.Własnie piorę wszystkie grube koc itp.ładnie mi przeschną:tak:

Do góry