reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

CZarna fryzurka super! Ty masz całkiem proste włosy czy Ci się wywijają? Musisz prostować?
Ja też w grudniu zmieniłam trochę te swoje długie proste włosy,bo ciągle miałam to samo. I układam na szybko po myciu na szczotkę.
Blondi gratuluję! Idzie sobie wszystko powoli przypomnieć. My jesteśmy już na etapie poznawania nowych smaków i z tym jest różnie. No i mamy dwa ładne ząbki na dole :)
Ładnie przewraca się z plecków na brzuszek (odwrotnie gorzej:sorry2:)

Co do języków to Bartek chodzi do anglojęzycznego przedszkola j bardzo mu się tam podoba. Pani mówi, że jak wydaje polecenia (mówią do dzieci tylko po ang) To Bartek już wie o co chodzi i to robi. Narazie chodzi tylko po 2 dni w tyg ale i tak łapie słówka, ciągle coś nowego mamusie nauczy:-p
A ja planuję na jakiś kurs językowy się zapisać, narazie szukam czegoś ciekawego, ale to zapewne po wakacjach
A M poszedł na studia, w tym tyg miał pierwsze zjazdy, więc i czasu dla mnie mniej:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
czarna bardzo ladna fryzurka
agamir chinski hmm nie slyszalam zeby bylo jakies zainteresowanie wieksze tym jezykiem ale moze na wyspy nie dotarlo:confused:
karola jak fasolka?? Haneczka juz wie??

a u nas dzis piekna sloneczna pogoda wczoraj bylismy na wielkim kole dzis w kosciele od 13-16 w zwiazku z przygotowaniem mlodego do komuni jak ja kocham te niedziele:dry:

powiedzcie mi czy widac roznice :-p 2010-07-27 ogolne1.jpg

Witacie wieczorowo. dzien mega udany , stadnina koni, basen, zakupy i wreszcie powrót do domu.

Minisia zle moze mnie zorzumiałas napisał ze wieksze zainteresownaie bo kiedys uszczeszało po 20 osób na semestr a teraz jest około 100 plus dzieciaki w tej szkole w ktorej ja byłam. To sa nazsz przemyslenia moje i meza. maz pracuje przewaznie z zagranica i równiez z chinczykami. Moze stawiam im poprzeczke wysoko ale mam jeszcze umiar i wiem ze na razie wiekszosc czasu to zabawa i tego staram sie przestrzegac ale jesli zabawe mozna połączyc z zabawa i sportem yo jest super. Ja juz widze ze moje tygrysy nie znosza bezczynnosci i nudy dostaja palmy i nie wiedza co ze soba robic.

zaraz ide do łozka .miłego tygodniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

karola i o to chodzi wlasnie ta czesc co ma byc widac roznice jest odkryta :) mam na mysli moj biust :)
agamir no przekonacie sie sami jak bedzie :)

Dzien dobry babeczki, wiosna idzie!!!!!!!! Slonko wczoraj pieknie swiecilo i grzalo, oby tylko cieplej bylo z dnia na dzien.

Czarna ja jak zobaczylam zdjecia to pomyslalam o tym o czym piszesz pozniej;-)Bob super fryzurka i najwazniejsze ze ty sie czujesz exta;-):tak:

Ania trzymam kciuki, pewnie bedzie wszystko OK z noga:tak:

Domi ja juz ci pisalam...zazdraszczam przeokropnie....wygladasz rewelacja, dla mnie i na 1 i na 2 zdjeciu fajnie wygladasz, aczkolwiek faktycznie bluza duzo luzniejsza na 2 :tak:

Natusia ja tez mysle o kursie jezykowym, musze podciagnac angielski, ale to tez pewnie od wakacji. Wyczailam szkole Speak up i chyba tam sie skusze.

Co do jezykow, to mlody ma w przedszkolu 2 razy w tyg angielski w formie zabawy, zocha w szkole ale nie zapisuje na dodatkowy bo nie chce. W sumie ona jakos szczegolnie nie ma zadnego hobby nad czym ubolewm, co chwile cos wymysla ale szbko jej sie nudzi, byly konie, dodatkowa plastyka (tutaj zalowalam bo naprawde ma zdolnosci manualne), muzyka (ale niestety talent muzyczny po jacku:-D), teraz przerabiamy kolko teatralne ciekawe jak dlugo;-)Od kwietnia chcemy na tenisa ja zapisac ale jakos sie nie pali do tego. No coz, jej ma bardziej zalezec niz nam, nic na sile. Moja mama mi zawsze mowila ze najwazniejsze w zyciu to robic cos co nam sprawia przyjemnosc i cos co robimy naprawde dobrze, kasa w dzisiejszych czasach rzadzi niestety, a ja bede zadowolona jak moje dzieci beda zadowolone czy to bede sprzataly czy beda jakimis lekarzami, gruntzeby byly szczesliwe.

Ostatnimi czasy mam generalnie wielka niemoc:-Dcodziennie wieczorem robie plan na kolejny dzien, a na nastepny dzien...du.pa blada z tego wszystkiego....
spadam chociaz pranko wywiesic, milego babeczki.

Witajcie cioteczki

U nas ząbkowanie na max. Na raz 6 zębów wyłazi, co równa się gorączką, katarem, kaszlem , wielkim bólem, wyciem i nie spaniem po nocach. Ja latam na rehabilitację i jakoś nie widzę zbyt dużej różnicy, ale ma ona trwać jeszcze długo to może coś się ruszy.

Agamir co do języka masz rację. Ludzie zarabiają kupę kasy. U mnie w regionie jest teraz kupę firm w tym klimacie. Ale ja osobiście w życiu bym tam nie chciała pracować za żadne pieniądze. Jestem bardzo uprzedzona do tych ludzi....pracowałam z nimi w Irlandii i pośrednio współpracuję jako firma.

A co do języków to ja bym chciała żeby Kacper w końcu się polskiego nauczył, a później pomyślę o innych. W przedszkolu ma angielski i niemiecki.

Asia no to mamy podobny problem z chłopakami. Tylko, że Kacper przy mnie jest grzeczny a w przedszkolu robi sobie co chce. Ale panie same go tego nauczyły... Ostatnio nawet byłam na rozmowie z dyrektorem. Niestety też jest dzieckiem nadpobudliwym i w dodatku z bardzo dużą wrażliwością na dźwięki. Nie radzi sobie z hałasem i dostaje w tedy na głowę. Krzyczy biega i jest nie do opanowania a w jego 22 osobowej grupie jest jeszcze 4 takie przypadki jak on.... masakra. Teraz przygotowuję pani materiały jak pracować z dziećmi nadpobudliwymi. Przygotowują zabawy relaksacyjne, muzykę wyciszającą i bajki terapeutyczne. Może to coś da...

Czarna SUPER wyglądasz bosko!

Minisia Widać różnice. Bluza na drugim jest luźna a w cyckach nie widzę....

Cześć dziewczyny,
Ja teraz na sieć wchodze jedynie przez komórkę, jak karmię. Tak to mi szkoda czasu. A że nie lubię pisać na komórce, podglądam tylko. No ale napisze troszkę co u nas.
Dziś byłyśmy z młodą na kontroli u pediatry. Wszystko ok, waży 4450, najniższa waga w szpitalu to było 3500 z groszami, więc prawie kg w 3 tyg. :szok: no ale młoda jak nie śpi to na cycu siedzi :baffled:. A spanie nie jest jej ulubioną czynnością, choć i tak już jest lepiej niż na początku. Chyba zaczyna się regulować. Wczorajsza i dzisiejsza noc boskie, bo włąściwie tylko raz się wybudziła jak pampersa zmieniałam, a tak karmienie na śpiocha. Jak tylko usłyszałąm, że ciamka i chrząka, to cyc w buzię, żeby się nie wybudziłą, bo zasypianie ciężko idzie. Na ale poprzednie noce masakra... Od urodzenia młoda wybrała sobie na aktywność porę między 23/24 a 6/7 rano :crazy: i potrafiła tak ciurkiem 6 godzin nie spać :no:. Na szczęście nie jest krzykaczem i nie płakała, ale zabawianie jej jak sama ledwo widzę to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej :no: mam nadzieję, że te ostatnie dwie noce zwiastują zmianę trendu. Co do młodej jeszcze, to kochane dziecko, jak już mówiłąm nie płacze. Miała tylko kłopoty z brzuszkiem, ale chyba wychodzimy na prostą. Ona trochę źle ssie i za dużo powietrza łyka, tak mi sie wydaje. A później wzdęcia ją męczą i napina się i stęka i nie może za wiele z tym zrobić. No i to ją męczy, ale jest coraz lepiej. Ma też problemy z odbijaniem, rzadko jej się odbija, za to ulewa strasznie. Nawet po 2 godzinach od karmienia, o już chyba wymioty są. Niby po 3 a w ostateczności 6 mies ma to minąć. Ale to ulewanie trochę też wynika z tego, że młoda obżera się jak głupia :baffled:. Jak nie śpi to na cycu prawie non stop wisi. Nawet niekoniecznie je, ale ciamka. A wtedy i tak leci. Ale niestety nie uznaje smoka, nie daje się przekonać do czegoś innego w buzi niż cyc :no: ciężko to widzę, bo młody dzięki smoczkowi był łatwiejszy do uregulowania.
A co do modego, to na razie nie miał jakiś wybuchów zazdrości, raczej z pewną taka nieśmiałościa do młodej i do mnie podchodzi. Teraz na tapecie jest tatuś, który nim sie praktycznie wyłącznie zajmuje. Chłopaki mają super kontakt, a M okazał się naprawdę pomocny, dużo obowiązków na siebie przejął, nie mówiąc o pogrzebie, który sam od A do Z zorganizował. I wczoraj pierwszy raz młody focha puścił włąsnie w zazdrości o tatę, który nie zawołął go i zaczął sam z mama kąpać młodą, gdy on sie bawił. Bo Maciek teraz jest pomocnik i cień tatusia. Gdzie tata, tam i on :-p Na nieszczęście Maciuś znów jest zasmarkany, zaraził go tata, którego trzyma od ostatniej choroby MAćka, od którego się właśnie zaraził. Więc mamy w koło Macieju, te same zmutowane wirusiska. Mnie też coś w gardle drapie. No i tyle u nas.

Magda ja tez planuje non stop a rano ani reka ani noga ipotem sie zbiera tyle rzeczy ze nie wiem w co rece wlozyc...
Dagmara Rafal od jakiegos czasu jest juz znosny i w domu sie w miare slucha, zawsze jest jakis sposob,ale prosto nie bylo. a w przedszklu ma 2 panie, jedna nie ma problemu z nim, wiadomo lata itd ale slucha sie jej, a tej drugiej kompletnie nie i zawsze dostaje ochrzan za cos co zrobil, czego nie robi przy mnie tylko zawsze przy niej. zdarzaja mu sie w domu takie ataki histerii kiedy nikt nie wie o co chodzi ale to rzadko i zazwyczajjak jest z dziadkami. tam to wogole inna bajka i cyrk po prostu.

Danusia no to sie dzieje u Was!!zdrowka Wam zycze, a Lila pewnie sie stabilizuje:)ja pamietam ze Rafal pierwszy miesiac wogole nie spal a potem budzil sie tylko raz w nocy, a jak 2 miesiace mial to wogole.
Fajnie ze Macius tak pomaga i ze w M masz oparcie:)

Dominika wieksze zdjecia moglas wrzucic ale widac na 2 ze bluza luzniejsza

reklama
Do góry