reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Anula mój juz widział etn filmik ze mna w poprzedniej ciazy ale na poród przylazł:))) I fajnie ze juz po
remonciku i współczuje porządkowania
kaka a cóz to za decyzja o pracy???? podziwiam ale z drugiej strony nie dziewie sie
mnie tez dobija siedzenie w chałupie
kaka siedzenie za kierownica to nie dowód:))))) ( zarcik) Ja w czwartek ide na rozmowe z moim instruktorem
bo mówiłam ze mi zależy na czasie a oni sobie w kulki lecą

A ja wstałam o 6 odprawiłam ślubnego i juz ładnie posprzatałam chałupke i teraz sie relaksuje

reklama
Dorotka ja pracuje 10-18, a mój M 4-19(średnio). Tez chciałabym wrocić do pracy ale nie zostawie takiego maleństwa z obca kobieta a poza tym po opłaceniu opiekunki ok 800zł to niewiele zostanie z cięzkiej roboty. Ni jestem tez pewna czy bedzie mi przysługiwac zasilek wychowwczy bo M ma cały dochód legalny. Podobno MOPS'u nie interesuje ze płaci z tego 700 alimentów i kółko się zamyka.

Czarna ty jeszcze jazd nie zaczelas?
Ja mam za miesiac egzamin a 2 i 3 czerwca mam dodatkowe jazdy i juz sie zastanawiam
jak to bedzie i czy jak wsiade do autka to czy mam zapinac pasy :-) bo podobno kobiety w ciazy nie musza zapinac pasow :-)

A ja tak o 12,25 wychodze do dentysty i starsznie sie boje :-(

Czarna mój nie chce być przy porodzie :(( Nawet sie na to nie nastawiam bo pewnie jak sie zacznie to on będzie akurat na drugim koncu Polski :)

Anula u nas jak narazie jest inaczej bo moj M pracuje na czarno choc stara sie o umowe
i jak nadal bedzie robil na czarno to mnie bedzie przyslugiwal ten wychowawczy 400 zl
ale trzeba pokalkulowac czy przezyjemy za jego wyplata 1000 z groszem doslowne groszem i 400 zl wychowawczego :-(.Oplaty nestety tzreba zrobic i zyc ale nie chce sie narazie tym martwic :-)
Narazie martwie sie ile kasy dostane od zusu

Mój był przy porodzie i bedzie:-p no chyba ze wyskoczą rzeczy niespodziewane.:crazy::-D
Dorotka1234... no własnie jeszcze nie miałam i zaczynają mnie bardzo wk.... . Ciekawa jestem czy chociaż zapisali na egzamin (oczekiwanie 2 miesiace) bo jak nie to chyba bedzie inna rozmowa.

Trochę mi sie dłuży siedzieć samej w domu i dlatego chciałam wrócić. Nie wiem na jak długo...zobaczymy jak sie będę czuć i jak długo nikt mnie nie wkurzy hehehe
A moze coś kasy dostanę z tej obiecanej puli...zobaczymy:)

Mama zawsze mówiła, ża zaopiekuje się naszym Maluszkiem ale musze z nia pogadać o konkretach co i jak. Cieszę, sie że nie zostawię Maluszka z obcym tylko z kochajacą babcią.

reklama
Moja mama też sie deklaruje ale ja wiem że przez swoja choroba przez wiekszośc czasu jest wyłczona z normalnego funkcjonowania i nie mam sumienia obciążac jej opieką nad maleństwem. Cierpi na straszne bóle głowy a kiedy ja boli to lezy w ciszy i ciemności i biega z wymiotami do łazienki. No cóz bede sie martwic później. Moze rozwiązanie samo sie znajdzie.

Do góry