reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Czesc dziwczyny u nas przed swietami zamieszanieeeeeeeeeeeeeee , wracam do domu antosmnie nie odstepuje nic nie moge zrobic tylko mama i mama.

TRINI ANTOS BEDZIE CHODZIŁ DO 32 PRZY MOIM MINISTERSTWIE

WANILA SPOKOJNIE ANTOS MIAŁ 12 SCHODZIŁA MU ZÓŁTACZKA DO JAKIES 4 MIESIECY BYŁ POD KONTRILA W SPITALU I GO WYPROWADILI. ON BYŁ NAPRADE ZÓŁTY

KAKA ROWEREK SWIETNY A ZE NIE RÓZOWY TO LEPIEJ BEDZIE DLA BRATA

WIECEJ NIE PAMIETAM ZEBY WAM ODPISAC.

MAM TAKA ALERGIE ZE LEDWO WIDZE NA OCZY LEJE MI SIE Z OCZU Z NOSA DZIS MAM IMIENINY I MAM NADZIEJE ZE W PRACY ZAPOMNA

a co do zazdrosci miedzy dziecmi to ja na poczatku nie miałam problemu Antos był za mały i nie reagował az tak natomiast teraz wzajemna zazdrosc jest wielka.
MIŁEGO DZIONKA

reklama
Wanilka zobaczysz co Ci powiedzą. Na zapas nie ma co się martwić. Mi poleciła połozna dużo dopajać dziecko wodą z glukozą.

Minisia Twój rowerek jest duuuużo ładniejszy ale też w innej klasie cenowej. A niestety to miało spore znaczenie w naszej sytuacji.

Wanilka - bedzie dobrze :-)
Kaka - no i dobrze że nie różowy :tak:
agamir - wszystkiego naj, naj, naj :-D i mam nadzieje, że katar szybko przejdzie (brzoza?)

U nas nic nowego. Przeżywam dysonans podecyzyjny, ze może lepiej Maćka do przedszkola koło domu było posłać... Pogoda coraz piekniejsza. I tu też problem jak młodego ubierać. Ranki sa jeszcze chłodne. Na dwór w żłobku wychodza ok. 10, wiec jeszcze nie jest tak ciepło. Po żłobku chodzimy na plac zabaw, który jest obok i wtedy już zazwyczaj bardzo ładnie jest. Na razie młody chodzi w kurtce, jeszcze nie w wiatrówce i pod spód dostaje bluze na rano, później już bez. Ale nie wiem czy powinnam go bez rajstopek puszczać. Niby ma teraz byc 20 stopni, ale jak juz pisałam na dwór wychodza przed południem, a w nocy sa przymrozki, wiec chyba sie jeszcze wstrzymam. No i tak pomyslałam, że trzeba zacząć sie zaopatrywać w cos na urlop, wszak to za miesiąc. Muszę młodemu kapielówki kupic i jakies sandałki.
A co do rowerków, to Maciek dostał taki:
Rowerek biegowy do nauki jazdy (1509804098) - Aukcje internetowe Allegro

Oba rowerki fajne.
Ja na razie się wstrzymuję, bo 3 kołowy nie zaskoczył.
Po prostu nie jest zainteresowana jazdą na rowerze.... :(

a co do zazdrosci miedzy dziecmi to ja na poczatku nie miałam problemu Antos był za mały i nie reagował az tak natomiast teraz wzajemna zazdrosc jest wielka.
MIŁEGO DZIONKA

Agamir zdrówka!
U nas też zaczyna się zazdrość w drugą stronę.
Niki potrafi Izkę za fraki i od mamy odciągać, albo się pakuje mi na głowę, jak tylko Izulę wezmę na kolana :)

U nas nic nowego. Przeżywam dysonans podecyzyjny, ze może lepiej Maćka do przedszkola koło domu było posłać... Pogoda coraz piekniejsza. I tu też problem jak młodego ubierać. Ranki sa jeszcze chłodne. Na dwór w żłobku wychodza ok. 10, wiec jeszcze nie jest tak ciepło. Po żłobku chodzimy na plac zabaw, który jest obok i wtedy już zazwyczaj bardzo ładnie jest. Na razie młody chodzi w kurtce, jeszcze nie w wiatrówce i pod spód dostaje bluze na rano, później już bez. Ale nie wiem czy powinnam go bez rajstopek puszczać. Niby ma teraz byc 20 stopni, ale jak juz pisałam na dwór wychodza przed południem, a w nocy sa przymrozki, wiec chyba sie jeszcze wstrzymam. No i tak pomyslałam, że trzeba zacząć sie zaopatrywać w cos na urlop, wszak to za miesiąc. Muszę młodemu kapielówki kupic i jakies sandałki.
A co do rowerków, to Maciek dostał taki:
Rowerek biegowy do nauki jazdy (1509804098) - Aukcje internetowe Allegro

U nas niestety w żłobku nie wychodzą :(
a TAK STOSUJĘ TAKTYKĘ CEBULOWĄ.
zAWSZE JEST CO ZCIĄGNĄĆ CZY ZAŁOŻYĆ.
Chociaż przy 20 stopniach to już rajtuzy i czapa raczej niepotrzebne...

Witajcie!
U mnie noc jak na nas ciężka.
Koło 22 Iza się obudziła z histerią, że ją ucho boli.
Po nurofenie przeszło.
I do teraz cisza.
Nie wiem, czy to jaj jej wkręciłam ten ból swoją sugestią i była tylko zwykła histeria, czy to rzeczywiście coś się zaczyna.

Na to wszystko mały się obudził i nie chciał pójść spać dalej, a on jest straaaaszny uparciuch.
WIecie, że ten mój smok to już do 12 kg dobija?
Nosi ciuchy takie jak Izka na 1,5 roku.

Kończę bigos na święta i reszta sprzątania mnie czeka.
Iza dzisiaj jeszcze w żłobku, to korzystam.
M. zapracowany i nie mam z niego pożytku.
Jak mi się marzy wspólne popołudnie!

Sama jestem ciekawa jak sobie poradzi na tym rowerku. Chciałam zeby to sprawdzic na poprzednim rowerze, który okazał sie dla mnie niewypałem (tandetny i sie rozsypywał), za to Hanka była zachwycona. Tyle ze była pchana heheheh bo nie dosięgała nóżkami do pedałów.

Hej
mam wyniki bilirubiny Stasia i jest 8,34 mg :szok::szok::szok:
jutro idę z wynikami do dr i strasznie sie boję, ze do szpitala pójdziemy. Kurna ze szpitala wypuścili nas z żółtaczką, a potem i połózna była i dr na patronażu i na bilansie byliśmy i nikt nie widział żółtaczki dopiero ja zaniepokojona poszłam do lekarza i zlecili badanie krwi. Jestem załamana :-:)-:)-:)-(

Kacper miał 13 i był 2 dni naświetlany i z 10 nas wypuścili do domu tak więc nie denerwuj się :) Na szczęście Przemo miał fizjologiczną . Zaczęła się w drugiej dobie a w trzeciej zaczęła znikać. Nawet mu nie robili wyników.

Wczoraj byliśmy pół dnia na dworze. Przemo spał jak zabity, musiałam go na cycka budzić za to w nocy co godzina cycolenie :) Kacperek się wyszalał i nie było problemów z zazdrością :) Oby tak dalej :) Najchętniej poszła bym spać a tu tyle roboty.... Sterta prasowanie i prania a teściowa pojechała .... dobrze że okna mi pomyła :p :)))

Hej, ja wczoraj zdałam ostatni egzamin:tak: teraz mam spokój do września.

Na dzisiaj w planach mam umycie lodówki, pranko się pierze, ogródek trochę ogarnęłam, obiad się gotuje a teraz czas na kawę.

U nas na szczęście nie ma zwyczaju kupowania prezentów na zajączka, niedługo będzie dzień dziecka to będą prezenty.
Ja taki rowerek mam w planach Lence na urodziny kupić bo narazie mamy 3 kołowy ale ona woli biegać niż na nim jezdzić.

Agnieszka wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!

hejka
Odebrałam wyniki małego i wszystko w jak najlepszym porządku!!!
Co do rowerków u nas ten 3 kołowy ani przy Laurze ani Samuelu się nie sprawdził. Ale na dwu kołowym (+ dwa boczne) to jak najbardziej mały już powoli też kuma moze w wakacje ruszy. Wtedy kupimy laurze większy a ten bedzie dla niego.
Na zajączka+ dz. dziecka (2w1) małemu kupiliśmy na razie takiego quada
DZIECIĘCY QUAD NA PEDAŁY SUPER PREZENT PROMOCJA! (1546517019) - Aukcje internetowe Allegro
i myśle że bedzie zadowolony
Polatałam dziś po rynku i jakoś nic mi się nie podobało (prezent od zajaca) jedynie kupiłam sobie buciki do biegania bo wiecznie w tych obcasach latam:))
A i jestem zła bo składałam podanie do przedszkola w dwóch placówkach i w zadnej się nie dostał a jak sprawdzam wolne miejsca to w jednej z tych placowek jest!!! więc o co kaman???? dzwonie ale zajęte chyba się przejde!!!

Wiola główka do góry będzie dobrze!!!

Martyna no nareszcie się ruszyłaś:)))

Kaka bardzo fajny kolorek i ogólnie rowerek!!! ja moim dzieciaczkom daje wolna reke co do koloru ale co zrobic jak Samik lub niebieski a Lala różowy????

Aga Wszystkiego najjjjjjj

Marma z kazdym dniem bedzie choc bywają zloty i upadki!!!

Ulka GRATULACJE!!!! u nas ogólnie tez sie nie robi ale jak pisałam wyzej prezent 2w1:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-)
Ja chwilowo sie z domku witam :-D Przyjechałam podlac kwiatki i sprawdzic czy wszystko ok... Zaraz chyba pojade do mamy na chwilke, a potem spowrotem do tesciow, ahhh jak ja uwielbiam miejska komunikacje... bleee
Jeszcze sobie dzisiaj chwile po hali targowej połaziłam, bo musiałam Patryka siostrze jakis prezent kupic, bo dzisiaj młoda 17stke ma, a sobie przy okazji kupilam koszule do karmienia :-D hehe

Co do rowerków itd. to u mnie tesciowie wczesniej szaleli i mamy traktor tego typu: BIG Niemiecki TRAKTOR NA PEDAŁY + PRZYCZEPA WYPRZ (1550472588) - Aukcje internetowe Allegro, taki rower policje co w zeszlym roku uzywalismy ale nie wiem czy jeszcze dobry bedzie, potem małego quada na akumulator, w domu duze auto na akumulator i jeszcze hulajnoge, wiec mam nadzieje ze juz nic nie kupia tego typu, chociaz teraz zajac, a potem jeszcze dzien dziecka... ehhh

Uuu kiepsko z tymi przedszkolami. W Gdyni wyniki są jutro i mozna sie odwolywac do 29.04, ale my sie w tym roku nie zapisywalismy, w przyszłym bedziemy probowac :-)

Ostatnia edycja:
Do góry